קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 37
    הודעה אחרונה: 20-11-2013, 17:42
  2. [סיפור]סיפור על כלב סקס
    על ידי nofpsy בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-04-2009, 22:20
  3. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 09-12-2007, 09:39
  4. כנסו בבקשה (מי שרוצה כלב)
    על ידי Perfection בפורום דיבורים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 21:08
  5. WWE RAW מציגים: שעת סיפור עם ג'ין סניצקי
    על ידי O-MaN1 בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 21:46
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

[סיפור] על כלב

משתמש משקיע
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    0
    נקודות
    90

ברירת מחדל [סיפור] על כלב

סיפורו של סנואו7/12/2004לקראת סוף שנת 2002 קבלתי שיחת טלפון מבחורה צעירה, בעלת מבטא צרפתי כבד, המספרת לי על הכלב שלה (האסקי-סיבירי) שנושך כל דבר ו..."הוא דפוק, דפוק..." לדבריה, כשהיא נשמעת מיואשת למדי; למרות זאת "...מאוד קשורה לכלב ופרידה זאת לא אפשרות, אבל הוא נושך".

קבענו פגישה.

לפגישה הגיעה ונסה, סנואו ואבא שלה. הרושם הראשוני היה שמדובר בזכר בוגר, מפונק להשחית וונסה התגאתה במעללי הפינוק שלה!! ...."ככל שנכנסים יותר לנשמה של הכלב, ככה הוא יותר דפוק!" מלמלתי ביני לביני.

ניסיתי להתקרב ל"סנואו" וללטפו, אבל הוא הגיב במפתיע בנשיכה עזה, שאך בקושי התחתי לחמוק ממנה.

בקשתי את הרצועה מונסה וסנואו ממש לא רצה להתרחק ממנה – הוא משך ויילל והתעקש לא לזוז מקרבתה. בכל פעם שאני או מישהו מתלמידי ניסה להתקרב, "סנואו" הגיב בתוקפנות נוראה. ונסה הסבירה ש"סנואו" מתנפל ונושך ללא כל התרעה מוקדמת ובעוצמה. בפעמים שבהם הצליח לנשוך, התוצאה הייתה טיפול רפואי הכולל תפרים לנפגע.

"סנואו" היה "צצק'ה" אמיתי. הוא לא בחל בבחירת קורבנותיו. הוא אהב לתקוף ולנשוך, אנשים, כלבים, חתולים.... כל מה שזז ואיננו ונסה.

בקשתי מונסה להשאיר לי את "סנואו" למספר ימי הסתכלות, בטרם אביע את דעתי המקצועית. לא הייתי בטוח שאוכל לעזור ולא רציתי להבטיח הבטחות שוא. קשרנו את "סנואו" ב-Tie Down מבודד מכלבים אחרים ובמקביל השארנו רצועת הולכה מחוברת לקולר שלו.

"סנואו" נשאר קשור באולם האילוף וכל שעה ניגשתי אליו עם אוכל ונקניקיות קצוצות, התחנפויות אין סוף, אך דבר לא עזר. "סנואו" התעקש ולא אכל במשך שלושה וחצי ימים ולא נתן לאף אחד להתקרב אליו. הוא התאפק ולא העביר צואה ואך בקושי השתין, למרות שראיתי אותו שותה. בימים אלה, הגיעה ונסה יום יום ועזרה לשחרר את "סנואו" מכבל-הקשירה. לא הייתה דרך לתקשר איתו בשלב זה.

אני חייב להדגיש את החשיבות הרבה שאני מחשיב את מחוייבותה של ונסה לטיפול ב"סנואו". אילולא ביקוריה היומיומיים ועבודתה האדוקה והמדוייקת בהתאם להוראות וההנחיות שקיבלה ממני, לא יכולנו להצליח. אין ספק, כי פתרון בעיות התנהגות של כלבים, הינו פרוייקט משולב התלוי במידה רבה בשיתוף הפעולה המלא של הבעלים. ללא שיתוף פעולה של הבעלים, אין אפשרות להבטיח הצלחה!!

נקודת המפנה חלה ביום הרביעי, "סנואו" שינה את התנהלותו כשהגעתי, כאילו שכבר ציפה לי – בתוך ארבעה ימים הפכתי לחלק משגרת היום שלו – הוא לא חשף שיניים, ליקק מידי כמה קוביות נקניקייה, איפשר לי לשחרר אותו מכבל-הקשירה ויצא איתי לטיול. במהלך הטיול, לא ניסיתי ללטף אותו, עדיין לא הרגשתי בטוח.

במקביל, פניתי לדר' דני חסון, הוטרינר המטפל של "סנואו", ביחס לסירוס ומה אתם יודעים – לאחר כשעתיים "סנואו" התעורר בלי ביצים. בנוסף, בהמלצתו של דר' חסון, התחלנו לתת ל"סנואו" טיפול תרופתי נגד חרדות, כיוון שבשלב זה (למרות השינוי כלפי) "סנואו" היה עדיין מסוכן לסביבה.

בשבוע הקרוב, בהשפעת הכדורים והסירוס, "סנואו" נרגע מעט ובהדרגה איפשר לי ולכל הצוות להתקרב אליו, להוציאו לטיולים ואף למד את פקודות היסוד למשמעת בתמורה לחיזוקים באמצעות מזון+קליקר. "סנואו" גילה עניין מיוחד בקוביות של גבינה צהובה. הוא למד לשבת ולחכות למזון, הוא למד לחכות לפני חציית שער/דלת או לפני ירידה לכביש – עבור כל הצלחה הוא קיבל צ'ופר. מהר מאוד הוא התחיל לאהוב את התהליך וגילה פחות ופחות עניין בסביבה ויותר ויותר עניין בנוהג ובמשחק שביניהם של שב-אוכל, ארצה-אוכל, עמוד-אוכל. הכל הוא עשה תמורת אוכל וליטופים.

עבדו עם "סנואו" חמישה מתלמדים ושני מאלפים, עם הרבה חשיפה למצבי לחץ וחיזוק חיובי על כל פעם שהוא הגיב באדישות. בהדרגה נעשה קשה יותר להלחיץ אותו, "סנואו" הפך לכלב שמח, כשכש בזנב ושמח לטיולים האינסופיים שקיבל, כולל טיולים בעיר נתניה – בשפת הים ובשוק העירוני.

ונסה הגיעה באדיקות ותרמה את חלקה בשיעורים יומיים עם "סנואו" בהם למדה איך לתרגל איתו את תרגילי המשמעת, הדרך הנכונה להשתמש במזון+קליקר במקום שבו היא רוצה לחזק התנהגויות רצויות, מצבי רוח מתאימים וכדו'.

לאחר חודש ימים חזר "סנואו" הביתה. ונסה תירגלה באדיקות את שלמדה, בכל מקום בכל מצב – בבית, ברחוב, בחוות-הסוסים בה היא עובדת כמאלפת סוסים, עם תלמידים בשעורי רכיבה והסוסים. לאט ובהדרגה הוכיח "סנואו", שוב ושוב, שאפשר לסמוך עליו ביותר ויותר מצבים וכי אפשר מדי פעם להוריד ממנו את העין-המפקחת, בידיעה שהוא רגוע.

גם בבית, המקום שבו היה "סנואו" הכי תוקפן (שם הרגיש שהוא מגן על הטריטוריה שלו ועל "נתיניו" – ונסה וחברה לחיים) הפך "סנואו" לכלב רגוע שניתן לחיות בשלום איתו מבלי להינשך כמו בעבר.

כיום, כמעט שנה לתהליך, "סנואו" לא מגלה תוקפנות לבעלי-חיים או לאנשים; רגוע בבית; משחק בחצר; משחק עם אנשים זרים ברחוב – בקיצור כלב ידידותי וחברותי לסביבה!

לפני ימים מספר, בביקור שגרתי אצל דר' דני חסון, מספר לי דר' חסון ש"סנואו" הגיע לקבל חיסונים ובהרבה התלהבות תיאר לי עד כמה חביב הכלב ונחמד...
    גם אני באגודת הפינגוינים

7XX יש לי

2. קישורים ממומנים

משתמש באטרף האוואטר של -Fuya
    שם פרטי
    מקמק
    לייקים
    25
    נקודות
    10
    משפט מחץ
    עדיף לאבד רגע מהחיים מאשר לאבד שתי רגעים מהחיים

כ"כ לך
    חח ואני רואה בחתימה שלך
    2XX הודעות ויש לך בדיוק 200

מי שלא לחץ על הביצה היום מניאק

עד מתי נוב 10

משתמש משקיע
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    0
    נקודות
    90

כן בדיוק עכשיו אני ב200 ומה זה כ"כ לך???
    אני רוצה להשקיע ולהיות מנהל!!!
    נערך לאחרונה על ידי oror5757; 10-09-2007 בשעה 22:42.
    גם אני באגודת הפינגוינים

7XX יש לי

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

איזה אגדה חייה

יפה

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:53.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect