מישהוא יכול להגיד לי מהם המאפינים של מלחמת העולם הראשונה?
מישהוא יכול להגיד לי מהם המאפינים של מלחמת העולם הראשונה?
|
|
הצדדים היריבים
א. צרפת, בריטניה, רוסיה, סרביה, בלגיה, רומניה, איטליה ולקראת סוף המלחמה גם ארה"ב. אלו הן "מדינות ההסכמה". מדינות אלה נקראו כך מכיוון שצרפת ובריטניה היו הציר המרכזי בצד זה והן חתמו ביניהן על הסכם בשנת 1914 שנקרא "ההסכמה הלבבית".
ב. גרמניה, אוסטרו-הונגריה, בולגריה, טורקיה. אלו הן "מדינות
המרכז".
המאפיינים של מלה"ע ה-I:
א. "מלחמת החפירות" - בלי שהדבר תוכנן, מלחמת העולם הראשונה הפכה, בעיקר בחזית המערבית, למלחמת חפירות. החיילים התחפרו בשרשרת ארוכה של חפירות שהיו מוגנות בשורות של גדרות תיל, בשעה שהצד השני הטיל טונות של פצצות מתותחים ומרגמות. כל ניסיון של אחד מהצדדים לכיבוש קווי האויב עלה בהמוני קורבנות (מלחמת סטטית, נייחת).
ב. מלחמה טוטאלית - במלחמת העולם הראשונה גייסו המדינות את כל המשאבים האנושיים והכלכליים שלהן. הגיוס היה ללא תקדים: 63 מיליון חיילים. בגלל גיוס הגברים נאלצו הנשים גם במעמד הגבוה יותר להחליף את הגברים במקומות העבודה, מהעבודה בבתי-החרושת ועד נהיגה בחשמליות. המדינות הלוחמות גייסו גם את הכלכלה לצורכי המלחמה, במדינות רבות הוקמו משרדים שקבעו מה לייצר ומה לצרוך. המדינות הלוחמות השתמשו גם בלוחמה כלכלית, שבמסגרתה הן הטילו מצור זו על זו, כדי לגרום לאוכלוסיית האויב לרעוב.
ג. תעמולה - 2 הצדדים השתמשו בלוחמה פסיכולוגית כלפי פנים וכלפי חוץ. כלפי פנים נועדה המלחמה לחזק את הרגש הלאומי ולהצדיק את מטרות המלחמה ולגבש סביבה את הציבור שנדרש להקרבה. כלפי חוץ נועדה המלחמה הפסיכולוגית לשבור את כושר העמידה של האויב, הפצת שמועות, פרסום.
קרדיט לאתר בצפר שלי .. הכינו את זה לפני שנתיים.
http://www.geocities.com/ronencohen2006/index.html
זה יעזור לך.. יש שם את כל החומר.
בהצלחה.