1. רצוי להרבות בשתיית מים כבר מהבוקר עד לסעודה המפסקת - המטרה להרוות את הרקמות ולכן רצוי להימנע משתיית משקאות המכילים קופאין כמו קפה או תה אלו גורמים ליציאת נוזלים מהגוף ועלולים לגרום לחוסר בנוזלים במהלך הצום ( כדי להימנע מכאבי ראש יש להקטין את צריכת המשקאות הללו בהדרגה מספר ימים לפני יום הצום ).
2. מאכלים המכילים חלבונים הם מאכלים המגדלים ומאריכים את תחושת השובע כגון: עוף מבושל ( רצוי לא שניצל ), דגים אפיים בתנור (לא מטוגנים), שקדים לא קלויים , ביצים קשות וכדומה.
3. לא מומלץ לשתות שתייה מוגזת - שתייה מוגזת "מנפחת את הבטן".
4. יש להימנע ממאכלים מתובלים ומטוגנים - מאכלים אלו גורמים לצימאון ומזרזים את תחושת הרעב(כמו מלח, שום, חמוצים , פלפל ותבלינים אחרים ).
5. רצוי שהסעודה המפסקת תכלול: תפוחי אדמה, אורז, פסטה, טחינה, מאכלים עם סויה טופו ועם סיבים. מאכילים המכילים פחמימות מספקים אנרגיה לזמן ארוך - הפחמימות המתפרקות לאט בגוף ומונעות את נפילת הסוכר בדם.
6. רצוי להימנע מאכילת ממתקים, מזונות מתוקים המכילים סוכרים - אלו מתפרקים מהר יוצרים תחושת שובע לזמן קצר שלאחריה רמת הסוכר יורד מהר יותר ונוצרת תחושת חולשה, עייפות ואף כאבי ראש.
7. יש להקדיש זמן מספיק לארוחה המפסקת שיאפשר אכילה בנחת ולא במהירות.
8. רצוי מאוד להימנע מפעילות גופנית במהלך הצום.
9. חובה להימנע מלשהות בשמש - רצוי לשהות במקום קריר ומוצל.
10. את שבירת הצום יש לבצע בהדרגה: להתחיל בשתייה ממותקת עם פרוסה אחת של עוגה יבשה או פרוסת לחם אחת עם ממרח דק. רק לאחר כחצי שעה ניתן לאכול ארוחה קטנה וקלה. שעה לאחר מכן אפשר לחזור בהדרגה לאכילה רגילה.
צום קל וגמר חתימה טובה!




ציטוט ההודעה









