קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [ידיעה + דיון ] העתיד של ישראל באתלטיקה
    על ידי שליחטא בפורום ספורט כללי
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 04-01-2008, 18:34
  2. תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 26-11-2007, 14:12
  3. [דיון] קאלה לנבחרת ישראל? טוב או רע?
    על ידי Red Devils בפורום כדורגל
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 03-11-2007, 21:11
  4. |דיון| 1:1 ישראל גרמניה במחצית
    על ידי -Raul- בפורום כדורגל
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 12-10-2007, 16:39
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 20

[דיון] הצורך של ישראל להיכנס לפרויקט ה F35

משתמש כבוד האוואטר של humi
    שם פרטי
    מישקה
    לייקים
    7
    נקודות
    180
    משפט מחץ
    A friend with weed is a friend indeed

ברירת מחדל [דיון] הצורך של ישראל להיכנס לפרויקט ה F35

בשנים אלו מפותח מה שאמור להיות המטוס המאויש האחרון והכי טוב בעולם בפיתוח ארה"ב ו10 מדינות אירופיות ועולמיות אחרות כפרויקט משותף... ישראל לא הראתה עניין בפרויקט על אף הייתרון העצום שיתן המטוס לחיל האוויר של צה"ל והצורך כבכול תקופה לעליונות אווירית.
    מטוס ה F22 לא זמין לישראל ולכן חיל האוויר משתמש במטוסי F16 וF15 שנחשבים ישנים למדי..
    ישראל נמצאת רק במעגל החיצוני של הפיתוח מה שאומר שהיצוא אליה יהיה מאוחר הרבה יותר יקר הרבה יותר ומדעניה לא ישתתפו בפרויקט...
    ישראל מפתחת כיום את צבא היבשה שלה בקצב מואץ בעקבות המסקנות ממלחמת לבנון השניה ומשקיע את רוב משאביה בפיתוח צבא היבשה ולא מפתחת את החילות באותו סדר גודל בטח שלא בסדר גודל של הפרויקט הזה
    האיום האירני החדש והרחוק מצריך את השימוש בחיל האוויר על מנת להשיג יתרון חובה בכל עימות שיפרוץ
    מה אתם אומרים?
    ישראל צריכה להיכנס כשותפה בפרויקט או שמע לחכות כמה עשרות שנים עד לקבלת המטוס החשוב הזה ובכלל פרויקטים חשובים בחילות אחרים

קצת מידע על המטוס

טיסת מבחן: http://www.sirtonim.com/zoom.php?id=1987

הכתבה מעיתון בלייזר המצוין: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3449876,00.html

על החברה שאחראית על היצור:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%...98%D7%99%D7%9F

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של H.I.M
    שם פרטי
    אוהד
    לייקים
    0
    נקודות
    40
    משפט מחץ
    מרחוק את נראית מליון דולר, מקרוב את חייבת לי שקל

בעיקרון, אני לא חושב שאנחנו צריכים לפתח יותר את הכוח היבשתי, ואם כן אז לא במיוחד, במלחמת לבנון השנייה זה לא שהכוח היבשתי לא היה חזק מספיק, אלה שלא השתמשו בו בחוכמה.

לפי דעתי, צריכים לשים את רוב המשאבים בכוח האווירי, כי בקרוב לא רק נזדקק לכוח יותר מתמיד באזור איראן~~ אלה שבעוד מספר שנים, אני מאמין שהכוחות היבשתיים כבר כמעט ולא יהיו שימושיים לעומת הכוח האווירי.

לפי דעתי ישראל צריכה להצטרף לפרויקט הזה כמה שיותר מהר.

אני מעריך שנזדקק לכוח האווירי הטוב ביותר בשנים הקרובות, ולא נוכל להסתדר עם המטוסים הישנים, כי הם לא ממש מהווים איום לF35

אבל זה תלוי גם במדינות העוינות לנו, אם הם לא יצטרפו, אז אני מניח שזה לא אמור להיות ממש בוער לנו

שם פרטי
    מישקה
    לייקים
    7
    נקודות
    180
    משפט מחץ

אבל כוח אווירי הוא בדרך כלל מצומצם יחסית ולא יכול להוות חומת מגן בפני מלחמה אמיתית וגדולה עם חס וחלילה תפרוץ מחזית סוריה/איראן..
    זה מעניין בעיקרון גם אני חושב שצריך להיכנס לפרויקט אבל מצד שני זה נשמע כמו החלטה גורלית
    נערך לאחרונה על ידי humi; 01-10-2007 בשעה 23:27.

שם פרטי
    אוהד
    לייקים
    0
    נקודות
    40
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי humi צפיה בהודעה
    אבל כוח אווירי הוא בדרך כלל מצומצם יחסית ולא יכול להוות חומת מגן בפני מלחמה אמיתית וגדולה עם חס וחלילה תפרוץ מחזית סוריה/איראן..
    זה מעניין בעיקרון גם אני חושב שצריך להיכנס לפרויקט אבל מצד שני זה נשמע כמו החלטה גורלית

אם חס וחלילה תפרוץ מלחמה, אני מאמין שהכוח האווירי של ישראל שנחשב די טוב, לא יאלץ לשמש כחומת מגן אלה לתקוף, כמו שהיה במלחמת ששת הימים

אומרים שההגנה הכי טובה היא התקפה =]

שם פרטי
    מישקה
    לייקים
    7
    נקודות
    180
    משפט מחץ

אני מתכוון חומת מגן ככלי שיוכל לשמש במלחמה ככלי מפתח משו גדול ונרחב..
    למרות שיש פעולות שיכולות לגרום הרבה נזק לאויב אבל לא דע עד כמה זה יעיל יחסית במלחמה

שם פרטי
    אוהד
    לייקים
    0
    נקודות
    40
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי humi צפיה בהודעה
    אני מתכוון חומת מגן ככלי שיוכל לשמש במלחמה ככלי מפתח משו גדול ונרחב..
    למרות שיש פעולות שיכולות לגרום הרבה נזק לאויב אבל לא דע עד כמה זה יעיל יחסית במלחמה
    חומת מגן ככלי מפתח? כאילו שעיקר הכוחות יתרכזו בהגנה?

אני יותר מאמין בהתקפה, אבל ברור שזה תלוי בנסיבות

משתמש מתקדם האוואטר של suka
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    עיברית קטן ז*ן גדול

אים המטוסים F15 F16 ישנים הגיעה הזמן לשדרג!
    כול דבר עולה כסף...אבל צריך להישתדרג לחדשים...

משתמש כבוד
    לייקים
    0
    נקודות
    -503

F35 זה מטוס שהרצות הברית מפתחת [לבד] והיא לא רוצה למיכור אותו לאף מדינה אחרת ! [גם לא לישראל ]

[תקנו אותי עים אני טועה \= ]

אתה טועה.. זה הF22 אחי אתה מתלבלב...
    ה F35 הוא פרויקט משותף לכמה מדינות וגם לישראל הוצע להיות במעגל הראשון אבל היא סירבה..
    נערך לאחרונה על ידי humi; 02-10-2007 בשעה 13:22.
    [=

שם פרטי
    אוהד
    לייקים
    0
    נקודות
    40
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי EK צפיה בהודעה
    F35 זה מטוס שהרצות הברית מפתחת [לבד] והיא לא רוצה למיכור אותו לאף מדינה אחרת ! [גם לא לישראל ]

[תקנו אותי עים אני טועה \= ]

"בשנים אלו מפותח מה שאמור להיות המטוס המאויש האחרון והכי טוב בעולם בפיתוח ארה"ב ו10 מדינות אירופיות ועולמיות אחרות כפרויקט משותף..."

לדעתי אנחנו צריכים כמה כאלה בתקופה הקשה הזאת ...
    ''השם נתן והשם לקח - יהי שם ה' מבורך''
    משפט נכון ה' נותן ולוקח וכל מה שקורה לכם ואתם הכי עצבניים
    תדעו ה' נתן ולקח אבל תמיד תזכרו ה' מבורך לא משנה מה יקרה

משתמש משקיע האוואטר של LeBron
    לייקים
    0
    נקודות
    262
    משפט מחץ
    I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.-Michael Jordan

"בישראל מכירים את האיומים ולא ממש מתרגשים, בעיקר משום שלמעורבות ישראלית בפרויקט יש משמעות מיוחדת: חיל האוויר שלנו נחשב לטוב בעולם, ואם הוא קונה את ה־F-35, כנראה שבאמת מדובר במטוס הטוב בעולם"
    ממתי חיל האוויר שלנו הוא הכי טוב? מה עם חיל האוויר של רוסיה וארה"ב?

שם פרטי
    מישקה
    לייקים
    7
    נקודות
    180
    משפט מחץ

שלנו הוא בין הטובים בעולם.. אין ויכוח על זה.. במיוחד בגלל הגודל והמשאבים שלנו

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

לדעתי יש סיבה למה אנחנו לא לקחנו את הפרוייקט הזה.
    כוח אווירי זה לא הכל נכון יש לנו עליונות אווירית אבל מבחינה של כוח קרקעי צריך לשים לב שיש לנו המון שימושים וצרכים שונים וחשובים לכוח יבשתי איכותי יותר ממה שיש לנו עכשיו כגון פיתוח פרוייקט המיגון לטנקים שסבלו המון במלחמת לבנון השנייה במיוחד כמה שזכור לי מרכבה 3 ספגה פגיעות קשות מאוד, 4 פחות אבל בכל זאת לדעתי כוח יבשתי הוא בעצם הכוח הלוחם שאמור להיות רוב הכוח... יש לנו עליונות אווירית באזור ולדעתי אין לנו ממש עליונות קרקעית בגלל סכום הכוחות הקרקעים של כל המדינות הסובבות אותנו. בשעת מלחמה אמיתית (לא חיזבאללה אלא צבא אמיתי מאורגן) בשטח אש - מטוסים הם לא כל כך אפקטיביים כמו טנקים איכותיים מגובים בארטילריה של סוללות תותחים - מעצם העובדה שתנאי השטח יהיו הרבה יותר מורכבים משטחים פתוחים. לדעתי אולי ה F15 F16 שיש לנו הם ישנים אבל יש צורך לחשוב על תועלת שנפיק מעצם העובדה שנרכוש מטוסים חזים יותר האם יש לנו שימושים אמיתיים בהם ? האם נוכל לסחוט מהמטוסים האלה את המיטב במצבים שישראל שרוייה בהם כרגע ובהערכות לעתיד ? אני אישית חושב שלא. בעיקרון תמיד אפשר להגיד שאפשר להשתמש בהם וזה משהו שאפשר לפטור בעצם קניית מספר מטוסים שיתאימו לישראל אבל לשלם על הוצאות הפרוייקט בשביל מספר המטוסים שניראה לי לא יהיה גבוה - לא יחזיר על ההשקעה שלנו.
    במקום - אני מאמין שגבי אשכנזי עשה נכון בכך שהוא מפתח את הטנקים ולצייד את הטנקים במערכות מיגון חדשות תוצרת רפא"ל, ולחזק את מערך היבשה ותוספת אימונים למילואים כי זה מה שאנחנו צריכים, ואני מאמין שההחלטה שלו של מטכ"ל מייעץ היה רעיון טוב מאוד ולדעתי הוא עושה מהלכים חכמים וטובים והוא רמטכ"ל שקט שעושה את עבודתו כהלכה... רואים תוצאות.
    למה ה' לוקח את הטובים ?

שם פרטי
    אוהד
    לייקים
    0
    נקודות
    40
    משפט מחץ

אני לא בטוח שאין לנו עליונות על המדינות השכנות גם באזור היבשתי, כי לפי דעתי יש לנו.

אבל זה ברור שרוב המלחמות מתבססות כבר על קרב אווירי והאלו שלא, הם במקרה שנלחמים במדינה שכנה.

כבר אין טעם להוביל כוח ליבשת מסוימת עם מטוסים, ולאיראן יהיה קשה מאד להגיע עם כוחות יבשתיים, ולכוחות ימיים אין כל כך הרבה משקל במלחמות, אז לפי דעתי כדאי להשקיע כמעט את כל המשאבים בכוח האווירי

ההבדל בין טנק למטוס חוק מהעלויות כמובן, הוא שכבר יותר בטוח להיות חייל רגלי מאשר חייל בטנק בגלל הטילי נ"ט שיש היום.

מטוס יכול להתחמק מפגיעות ומטילים ויש לו הרבה יותר חיישנים כדי לשבש את הפגיעה בו.

מטוס גם הרבה יותר נייד, והרבה יותר מכוון וממוקד ואפשר להסתיר אותו מחיישנים עם מכשור מתאים

שם פרטי
    מישקה
    לייקים
    7
    נקודות
    180
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי H.I.M צפיה בהודעה
    אני לא בטוח שאין לנו עליונות על המדינות השכנות גם באזור היבשתי, כי לפי דעתי יש לנו.

אבל זה ברור שרוב המלחמות מתבססות כבר על קרב אווירי והאלו שלא, הם במקרה שנלחמים במדינה שכנה.

כבר אין טעם להוביל כוח ליבשת מסוימת עם מטוסים, ולאיראן יהיה קשה מאד להגיע עם כוחות יבשתיים, ולכוחות ימיים אין כל כך הרבה משקל במלחמות, אז לפי דעתי כדאי להשקיע כמעט את כל המשאבים בכוח האווירי

ההבדל בין טנק למטוס חוק מהעלויות כמובן, הוא שכבר יותר בטוח להיות חייל רגלי מאשר חייל בטנק בגלל הטילי נ"ט שיש היום.

מטוס יכול להתחמק מפגיעות ומטילים ויש לו הרבה יותר חיישנים כדי לשבש את הפגיעה בו.

מטוס גם הרבה יותר נייד, והרבה יותר מכוון וממוקד ואפשר להסתיר אותו מחיישנים עם מכשור מתאים

איראן יכולה בקלות להביא את הכח היבשתי שלה לישראל.. בהחלט יש לנו יתרון אווירי על שאר המדינות אם כי פחות מימים עברו..
    אבל אנחנו עוד רחוקים מרחק עצום מהימים שמלחמות יתרחשו רק באוויר.. יש לנו עוד הרבה זמן עד אז ובנתיים לדעתי חיל האוויר שלנו לא יכול להפוך את פניה של מלחמה כלשהי לאחד הצדדים וחיל היבשה הוא מאוד חשוב

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:46.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,716 | הודעות: 8,151,298 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect