קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. בעיית תדמית / אכילה וגבולות - סיפור אישי.
    על ידי Mr. Ingidao בפורום הפרעות אכילה
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 13-01-2012, 13:38
  2. [שאלה] סיפור אישי ושאלה דחופה....
    על ידי dmx11 בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 08-04-2011, 15:22
  3. יום סיירות + גיבושים + סיפור אישי
    על ידי lukasH בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 30-12-2009, 02:23
  4. [סיפור אישי] זרע לבטלה
    על ידי דניאל147 בפורום יהדות
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 03-12-2008, 01:33
  5. סיפור [אישי] שנגמר בסדר, אבל מלמד לקח חשוב מאוד.
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 17-05-2007, 00:57
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 24 מתוך 24

מסיונרים *סיפור אישי* - עמוד 2

ציטוט נכתב במקור על ידי breslev2u צפיה בהודעה
    עלמה אתה מדבר ?
    לא הבנתי על מה
    התורה נכתבה בעברית כמובן שהיו מגילות בעוד שפות...
    כמו שאתה בטח יודע אונקלנוס זה בארמית ויש מנהג לקרוא בכל יום בשבוע את החלק בפרשה של אותו שבוע
    בעברית ואז בארמית מה שנקרא שנים מקרא אחד תרגום ...
    התרגום היה בארמית ובשפות אחרות מסיבה אחת
    אותם גדולי הרבנים ואחרים לא דיברו עברית היא נחשבה שפת הקודש
    היא שימשה רק בשביל להבין דברים רוחנים גבוהים מאוד
    היום כולם מדברים עברית חח מה לעשות
    אבל יש כל מיני כאלו שמדברים יידיש במקום
    אני מדבר על האותיות העבריות העתיקות, לפני גלות בבל, בתקופת בית ראשון וגם לפני.

הנה לך דוגמא של משקוף עתיק של גזבר מלכותי מימי מלכי יהודה (בערך מהמאה השביעית לפנס"ה)

לא ממש דומה לעברית של היום, מסכים איתי?

הנה לך השוואה קטנה להדגמה מוחשית יותר:
    א ~~~
    ב ~~~
    ג ~~~
    ד ~~~
    ה ~~~

הנה לך עוד דוגמא:

כתובת זו נקראת "לוח הגזר" והיא מתוארכת לתקופת שלמה המלך. לא ערכתי מחקר עמוק בנושא, אבל חוקרים טוענים שזו יכולה להיות כתובת שנכתבה על ידי ילדים בשביל לימוד, ומדברת על חודשי השנה (לא 'ניסן, סיון, חשון', כי אם לא ידעת גם את השמות האלה אימצנו מהאשורים) וחלקאות, מה שמראה לחוקרים שבאותה תקופה אפילו אנשי הכפרים, שלא כמו בגויים, היו משכילים ויודעים קרוא וכתוב. תנסה לקרוא את הכתובת, נראה אותך....

מה שאני מנסה להגיד זה שיש בידך מידע לקוי. הכתב המסורתי שנמצא בידינו היום לא היה בשימוש תמיד. בין הדברים המעניינים אותי ואותו אני מנסה לפענח הוא מדוע התחלנו לכתוב את ספרי התורה שלנו בכתב אשורי/ארמי, כמו שיש בידינו היום (?)

עכשיו אתה מבין על מה אני מדבר?
    נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 10-10-2007 בשעה 02:18.

כל דעביד רחמנא לטב עביד
    בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי KnockAr0und-Guy צפיה בהודעה
    קודם אני מקווה שהדברים שלך אמיתיים ולא נתת אותם כדוגמא. את באמת אוקראינית גויה?

בהנחה שאת כן, זה מה שיש לי להגיד. אני לא מציג שום קבוצה אלא מביע את דעתי האישית.
    אם הגעת למסקנה שתורת היהודים אמיתית, תדעי שאלהי היהודים הפריד אותם משאר העמים. תקראי לזה 'הפליה', תקראי לזה 'הבחנה', זה לא משנה - זו מציאות קיימת. עכשיו, אם את נוצריה אז הנושא שונה לחלוטין. על פי ההלכה, החוק היהודי, את אינך רשאית להישאר בארץ ישראל ולעבוד את אלהיך. הגויים שמורשים להישאר בארץ נקראים 'גרים' והם חייבים לקבל על עצמם 7 מצוות, ועוד כמה הדרכות המיועדות לגר.
    תביני, היהדות שלא כמו האיסלם, אינה טוענת שחייבים להשמיד את כל הגויים שלא יתגיירו. זוהי טעות חמורה לחשוב כך.נאמר "חביב אדם שנברא בצלם, כי בצלם אלוקים נברא האדם". מה שאנחנו כן רואים בדברי הימים של הישראלים זה כיבוש עמים אחרים ונתינת הזדמנות לגיור או לעזיבת האדמה הכבושה, כמו בימי דוד המלך שנלחם במלחמות הרשות, מושג אשר שונה לחלוטין ממלחמת מצווה.

אז את צודקת, חלקית. לא כל אדם שאיננו יהודי שונא או לא מחבב יהודים, אבל זה גם לא אומר שהוא אוהב יהודים - מה שמוביל אותי לנקודה הבאה: עמים לא חייבים לכרות שלום, אך גם לא לחיות במלחמה. עצם העובדה שאין הסכם שלום לא אומרת שיש מלחמה עם העם השכן, נכון?

הנקודה שלי היא שאת לא אשימה בהיותך נוצריה מאוקראינה. אין בסמכותי לשפוט את אותם היהודים שנגדך, כויכול, אבל זה באמת כואב שאנשים שופטים אותך על פי מעשים של אנשים הקרובים אלייך.
    תאמין לי שה' ברוב אהבתו לכל בני האדם, עבר בין כל העמים בעולם לפני שנתן תורה לישרל ושאל עם עם, בא אל עם מסויים ושאל אותם תרצו לקבל את התורה שלי? אמרו לו מה כתוב בתורה זו? אמר להם השם יתברך לא תגנוב, אמרו לו מפתאום אנחנו גנבים אנחנו לא יכולים לחיות בלי לגנוב וכולי ככה כל עם ועם ואפחד לא רצה לקבל ! רק בני ישראל אמרו נעשה ונשמע ! זה כתוב איזה מסכת לא זוכר איזו בדיוק. זה למה מגיע לנו, לעם היהודי.
    נערך לאחרונה על ידי OzAvi; 10-10-2007 בשעה 02:17.

מי שרוצה הזמנה ללוקרז PME

ציטוט נכתב במקור על ידי OzAvi צפיה בהודעה
    תאמין לי שה' ברוב אהבתו לכל בני האדם, עבר בין כל העמים בעולם לפני שנתן תורה לישרל ושאל עם עם, בא אל עם מסויים ושאל אותם תרצו לקבל את התורה שלי? אמרו לו מה כתוב בתורה זו? אמר להם השם יתברך לא תגנוב, אמרו לו מפתאום אנחנו גנבים אנחנו לא יכולים לחיות בלי לגנוב וכולי ככה כל עם ועם ואפחד לא רצה לקבל ! רק בני ישראל אמרו נעשה ונשמע ! זה כתוב איזה מסכת לא זוכר איזו בדיוק. זה למה מגיע לנו, לעם היהודי.
    למה אתה מצטט אותי? אמרתי משהו מנוגד מדבריך?

אבל אם כבר נכנסת, בוא לא נהיה רדודים ונתייחס לדברים כמו בכיתה א'. מה המקור שלך? הגמרא? איזה רב אמר את זה, ומה היתה הסיבה לאימרה הזאת?
    מה הפרשנות? האם האלוקים, פשוטו כמשמעו, עבר בין העמים והכריז? האם כל העמים שמעו את המילים? הרי זה נוגד את מסורתינו שהרי אנו העם היחיד שהועלה לדרגת "נביא" ושמע את דברי האלוקים תחת הר סיני. ואם לא, אז מי כן דיבר עם האלוקים? כהני העמים? הרי נמסר לנו שבלעם הוא הנביא הגוי היחיד.
    תבין, אתה לא יכול סתם להשליך משנה ולהניח שהדבר מוסבר, והעניין סגור.

כל דעביד רחמנא לטב עביד

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי OzAvi צפיה בהודעה
    אז אתה מנסה להגיד שהיהודים הם צודקים, הם לא גונבים הם הכי טובים בעולם וכל האנשים האחרים בעולם גנבים?
    אתה מנסה להוציא יהודים הכי צודקים שיש, ואם היית נוצרי? לא היית מנסה נכון?
    כדי שתפסיק כבר לחשוב שאם בן אדם הוא לא יהודי אז הוא גנב.
    אני יכולה להביא לך מליוני דוגמאות של גנבים, אנסים מה שתרצה שהם יהודיים.
    אז האנשים שהם לא יהודיים הם בני אדם כמוך, כדיי שתבין את זה, מה אנחנו פה? כיתה א'? שמי שלא יהודי הוא גנב?

-ורק שתדעו אני גם לא נוצריה-
    נערך לאחרונה על ידי קימי; 10-10-2007 בשעה 17:04.

קרדיט ל- shimda על החתימה המדהימה
    אני בת אחי

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

זה לא קשור לא אמרתי שאין גנבים, אבל תביני שהעמים האחרים אמרו פשוט לא אנחנו ככה וככה ולא רצו לטפל בבעיה הזו ע"י קבלת התורה, אבל עם ישראל באותו זמן היה מוכן לעשות תשובה ולתקן את מעשיו ולקבל את התורה ולא להגיד לשם יתברך קודם מה כתוב בא, ישר אמרו לו נעשה ונשמע. וזה כבר גדולה של עם ישראל משאר העמים. גדולה שבזכותה קיבלנו תתורה.
    בקשר למקורות אני ישאל חבר לא זכור לי בדיוק צודק לא הייתי צריך לזרוק את זה סתם ככה בלי מקור.
    נערך לאחרונה על ידי OzAvi; 10-10-2007 בשעה 22:05.

מי שרוצה הזמנה ללוקרז PME

ציטוט נכתב במקור על ידי קימי צפיה בהודעה
    אז אתה מנסה להגיד שהיהודים הם צודקים, הם לא גונבים הם הכי טובים בעולם וכל האנשים האחרים בעולם גנבים?
    אתה מנסה להוציא יהודים הכי צודקים שיש, ואם היית נוצרי? לא היית מנסה נכון?
    כדי שתפסיק כבר לחשוב שאם בן אדם הוא לא יהודי אז הוא גנב.
    אני יכולה להביא לך מליוני דוגמאות של גנבים, אנסים מה שתרצה שהם יהודיים.
    אז האנשים שהם לא יהודיים הם בני אדם כמוך, כדיי שתבין את זה, מה אנחנו פה? כיתה א'? שמי שלא יהודי הוא גנב?

-ורק שתדעו אני גם לא נוצריה-
    פה אני רוצה לתמוך (חלקית) בעוז (אני מקווה שזה השם. תקן אותי אם אני טועה).
    קודם, אנחנו חייבים להבין שבזמן קבלת התורה, לפני כשלושת אלפים שנה, העמים באמת היו שונים, כל אחד וה"ייחודים" שלו. הערבים (בלי שום קשר למוסלמים, אלא לקבוצה האתנית) אהבו נשים, והתאווה היה דבר שקשה היה להם להתגבר עליו. רצח היה עוד דבר, וככה כל עם והמעשים שלו.
    מה שנכון היסטורית זו העובדה שבזמן העתיק, אפילו אלף שנים לאחר קבלת התורה, הדת והמוסר היו דברים נפרדים לחלוטין. פולחן וענייני החברה היו שני דברים שונים שהאנשים לא ראו את הקשר ביניהם.
    עם התפשטות הנצרות העניין התהפך, התחל עם יבשת אירופה. הנצרות לקחה את רוב דרכי הנהגתה מהיהדות, ומאמיניה היו חייבים לעבור מין "גיור" שאחד המאפיינים היה עזיבת הדרך ה"רעה" בה נהג קודם.
    עם האיסלם גם רוב יבשת אסיה וצפון אפריקה עברו כמעט את אותו השינוי.

הטעות שלך נובעת מחוסר ידיעת העבר. המושג של "אחדות" ו"אהבה" היום הפכו להיות ליומיומיים, ואנשים הורידו את ערכם בזלזול. היום נראה לנו שכל האנשים "שווים". איננו מתכוון להתווכח אם זה נכון או לא, אבל זה בהחלט לא היה נכון בעבר.

כל דעביד רחמנא לטב עביד

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

וואי.. תאמין לי הפעילות הניאו נאצית בארץ גוברת.. ממש חילול ה'.. צריכים לטפל בזה

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

הופה הופה כמה שאני מתגעגע לנושאים האלה :]
    יש לי המוווון לרשום אבל אני לא אעשה הכל כי אני עוד צריך לסדר כמה דברים .
    המסיונריםבארץ כמו שאמרתם פה כרגע הם בכמות גדולה בהרבה יותר ממה שהיה בעשורים האחרונים .
    יצא לי להפגש עם כמה וכמה מסיונרים [חלקם מרצוני וחלקם לא מרצוני],
    המטרה של המסיונרים [ שאני נפגשתי איתם] היתה מחולקת - הרוב רצה בעצם "לבחון" אותי
    ולראות עד כמה אני מבין את היהדות ועד כמה אני באמת מאמין בה, מה שיצא זה בעצם ויכוח שבסוף אמרו לי "בסדר בסדר"
    אני מאוד מקווה שלא יצא לאף אחד מכם לפהגש עם מסיונרים ברגע שהוא לא מוכן או ברגע של קשיים כי דברים נכנסים למקומות שלא צריך.
    עמנואל , אני עוד זוכר נושאים שהיו בוערים פה בפורום שאני עוד הייתי מנהל אותו .
    אתה מדבר יפה מאוד ואתה מביא את הצד שלך בהכי הרבה הבנה,
    אהבתי מאוד את הסיפור שלך מאוד מאוד אני עברתי גם משהו עם מסיונרים אבל לא עם מישהו בן גילי,
    עברתי עם כמה שהם גדולים ממני בכמה וכמה שנים ועם כמה שאפילו קטנים ממני .
    אני מאוד מקווה שאתה למדת על היהדות שלך בויכוח הזה ועוד למדת גם על הנצרות [אני בטוח].
    קימי - אף אחד לא אומר פה "כולם גנבים כולם רוצחים" וכו' ,
    אני חשוב שמה שאת צריכה זה פשוט להבין מה שרשום
    או יותר נכון לפתוח את הראש וכן לנסות להבין את הכתב פה .

עמנואל תודה רבה רבה לך אהבתי מאוד את ה"מגילה" [] שרשמת ונהנתי לקרוא .
    יום טוב לכולם :]

ציטוט נכתב במקור על ידי AvixTz צפיה בהודעה
    יצא לי להפגש עם כמה וכמה מסיונרים [חלקם מרצוני וחלקם לא מרצוני],
    המטרה של המסיונרים [ שאני נפגשתי איתם] היתה מחולקת - הרוב רצה בעצם "לבחון" אותי ולראות עד כמה אני מבין את היהדות ועד כמה אני באמת מאמין בה, מה שיצא זה בעצם ויכוח שבסוף אמרו לי "בסדר בסדר"
    כן, זה באמת מעורר חמלה לראות את הבחורים האלה מסובבים אליך את גבם כשמובן להם שעליך לא יעבוד הטריק. בהתחלה הם מלאי התלהבות, אבל כשרואים שאתה מבין בנושא, הם פשוט מרימים ידיים ועוזבים אותך בשקט.

אני מאוד מקווה שאתה למדת על היהדות שלך בויכוח הזה ועוד למדת גם על הנצרות [אני בטוח].
    אני חייב להודות שזו היתה גם חוויה וגם לוויה, על דרך הדיבור. חוויה, כי האדם היהודי, כמה שרק לא יעמיק במחשבתו לא יוכל לבדו לעלות על נושאים דקים ולפעמים שכיחים. בשבילי לדוגמא פרק נג מספר ישעיה היה 'נסתר' כביכול. לוויה, כי כל פעם שחזרתי הביתה ישר נטלתי ידים ומיהרתי להניח תפילין, כי הרגשתי טומאה כלשהי. כאילו הורדתי שיליה מסוימת והפכתי לאדם אחר, נאור יותר.

אני מטבעי אדם מתווכח, ולעניות דעתי האמת תמיד תצא בוויכוח, בין אם יודעים עליה במודע או לאו. הבעיה היתה שלבחור השני לא היתה שום כוונה להתווכח. הוא היה "המבשר" (Evangelist - מטיף לנצרות), והמטרה שלו היתה רק להעביר את המסר. התשובה שלי היתה יעני, "אוקיי, הבנתי. ג'סוס מת בשביל החטאים שלי, עכשיו תסביר לי A,X,Z כי זה וזה לא מסתדר לי", אבל לא היו לו תשובות לשאלות שלי. כל מה שנותר לו לעשות זה לצוות עלי להאמין בלי לדעת, ולבוא לכנסיה שלהם ולראות איך הם סוגדים לאליל שלהם.

כל דעביד רחמנא לטב עביד

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:02.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,736 | הודעות: 8,151,318 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect