מהי מנת משקה?
15 מ"ל של אלכוהול,
או 30 מ"ל וודקה או ליקר המכילים 50% אלכוהול,
או 37.5 מ"ל וויסקי המכיל 40% אלכוהול,
או 75 מ"ל יין מתוק המכיל 20% אלכוהול,
או 125 מ"ל יין יבש המכיל 12% אלכוהול,
או 375 מ"ל בירה המכילה 4% אלכוהול,
לעיתים נהג אינו מרגיש שתוי וגם סביבתו אינה מבחינה בכך.הסיכון בנהיגה רב והענישה כבדה. לנהג אין כל כלי לבדוק את עצמו לפני שהחליט לקחת את ההגה לידיים,החלטתו מתבססת על תחושה. אנו מאמינים כי לרוב הנהגים אין כל רצון לנהוג בשכרות.
עדכון :
כמות האלכוהול בדם היא ביחס ישר למספר גורמים כמו משקל, מין ומידת חילוף החומרים בגוף.
למרות זאת שכרות עפ"י הגדרת החוק, אינה מחייבת כי הנהג יאבד שליטה או ירחף ולכן הנהג נבדק
על פי כמות האלכוהול שהוא צרך ולא על מצבו ההכרתי.
ויש להדגיש כי כבר בשתיית שתי מנות, יעבור הנהג את הכמות המותרת עפ"י החוק! ולא במעט!
השיבושים העיקריים ביכולת הנהיגה הם:
הפחתה בחדות הראיה (טשטוש). ניסטגמוס אופקי (ריצוד אישון), ניסטגמוס אנכי (לאחר שתיה מרובה). ירידה בכושר ראיה היקפית. התארכות משך הזמן הדרוש להתאוששות מסינוור אור. האטה בזמן תגובה לגירויים. פגיעה בשיפוט לגבי מרחק ומהירות. גידול מדומה בביטחון העצמי וביכולת, המוביל להגברה בנטילת סיכונים. שיבוש בתיאום שרירים. הפרעה ביכולת הריכוז על הנעשה בדרך. פטפוט רב מהרגיל. נמנום, הרדמות. בנוסף, חש הנהג תחושת צמא ומרגיש צורך בהשתנה, טמפרטורת גופו יורדת (תופעה מסוכנת במזג אוויר קר) והוא עלול להרגיש בחילה ולהקיא













