טֶקילה (Tequila)
טֶקילה היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו.הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח מדברי הנקרא אגבה כחולה הנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס).
המותג טקילה הינו בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית. כדי שמשקה יורשה לשאת את השם טקילה, עליו לעמוד בתנאים רבים. התנאים הבולטים הם: על המשקה להיות מיוצר במקסיקו, באזור המורשה לייצר טקילה, עליו להיות מיוצר מלפחות 51% אגבה כחולה, על הבקבוק צריכה להופיע חותמת רשמית המכילה את מספור המזקקה, אחוז האלכוהול במשקה צריך לנוע בין 35% ל-
55% אלכוהול (רמת האלכוהול הנפוצה בטקילה הינה 38%-40%).
מזקל הוא משקה אלכוהולי הדומה לטקילה, אולם הוא יכול להכיל סוגים שונים של אגווה במינונים שונים. לעתים המזקל מבוקבק עם זחלעש, התוקף את צמח האגבה. הזחל בפי העם תולעת (גוֹזָנוֹ בספרדית). בעת הכנת מזקל קולים את ליבת האגווה, ולכן טעמו של המזקל הוא מעושן.
קרדיט לויקיפדיה על זה ^^
קרדיט לי על הכתיבה:
עכשיו איך שותים את הטקילה? אז זהו שיש מספר דרכים:
קודם כל ההמצאה ישראלית- שזה בד"כ חצי שאט טקילה חצי שאט ספרייט..
1oz- טקילה
1oz- ספרייט
הדרך השניה זה לדפוק טקילה נקי בכוס שאט, דיי פשוט אבל עושה את העבודה..
הדרך השלישית זאת הדרך המסורתית לשתיית טקילה,
מצרכים:
שאט טקילה נקי בלי ערבובים
פרוסת לימון
מלח
שמים מלח על האגודל או איפה שבא לכם, מלקקים את המלח, שותים את הכוס ומהר מוצצים את הלימון...
הלימון בעיקרון משפר את הטעם והמלח מוריד קצת מהצריבה של הטקילה...
הטקילה גם משמשת לרוב להכנת קוקטליים וכו'..





ציטוט ההודעה


















