חח . טוב אז ככה. פה נדון על פיפטי.
אני אתחיל עם קצת מידע עליו.
50 סנט (50 Cent) הוא הכינוי של הזמר קרטיס ג'קסון, (נולד ב-6 ביולי1975). כיום,"50 סנט" ראפר פופולרי וזמר מוביל בסצנת ההיפ הופ בעולם, אך ידוע לשמצה בשל מילותיו והתבטאויותיו החריפות והבוטות והאלימות בשיריו. פיפטי סנט הוא גם שחקן.
קרטיס ג'קסון נולד וגדל ברובע הקווינס בניו-יורק, במשפחה קשת יום; אביו ברח מהבית. אמו סברינה הפכה לאם חד-הורית ובנוסף לכך גם סחרה בסמים. בעודו בן שמונה, אמו נרצחה והוא נשאר יתום, מה שהוביל את סבו וסבתו לאמצו. כעבור זמן לא רב, החל קרטיס גם לסחור בסמים.
ג'קסון החל את הקריירה המוזיקלית שלו בשכונת מגוריו, אך עד מהרה אימץ אותו ג'אם מאסטר, חבר להקת Run DMC, והכיר לו אנשי מפתח בסצנת המוזיקה האמריקאית. ב-1999 החתימה אותו חברת קולומביה על חוזה הקלטות, האלבום יצא בשם "כוחו של הדולר", אלבום שכלל לא פחות מ-36 שירים - מספר שמספיק בדרך כלל לשלושה אלבומים. האלבום לא יצא מעולם באופן רשמי, אבל להיט מתוכו בשם "how to rob" הפך ל"קלאסיקה בלתי-חוקית".
ב24 במאי 2000 נורה קרטיס 9 פעמים ליד בית סבו וסבתו. לאחר התקרית,הוא בילה חודשים רבים בהחלמה מה שהביא את חברת "קולומביה" לבטל את החוזה איתו. לאחר החלמתו,הקים קרטיס את המותג ג'י יוניט ביחד עם טוני יאיו, לויד בנקס ויאנג באק. בשנת 2002 הוא הוציא בשיתוף עם ג'י יוניט את אלבומו השני Fifty Cent is The Future. מאלבום זה התרשמו אמינם וד"ר דרה, שני זמרי ראפ ומפיקים מצליחים, וחשבו לצרף אותו להפקת האלבום החדש שלהם. אמינם אף הצהיר ש-"50 סנט" הוא הראפר החביב עליו. באותה שנה הוציא גם את אלבומו No Fear,No Mercy בשיתוף עם חבריו למותג "ג'י יוניט" ד"ר דרה ואמינם צירפו אותו למותג "אינטרסקופ" וכמו כן גם בפסקול של הסרט 8 מייל, ובשיר Wanksta , שזכה לפופולריות רבה ברדיו.
ב-6 בפברואר 2003, הוציא קרטיס את האלבום Get Rich Or Die Tryin, שנמכר במאות אלפי עותקים. ב2003 נבחר אלבום זה ל"אלבום השנה" ואחד משיריו- In Da Club ל"שיר השנה" לאחר שעמד בראש מצעד הפזמונים במשך שלושה שבועות. בשנים 2004-2005 הקימו קרטיס וחבריו את ג'י יוניט כחברת תקליטים ואחד ממטרותיה הוא לקדם זמרים חובבנים וצעירים.
אלבומו של קרטיס The Massacre יצא ב3 במרץ 2005, ובו השיר "Candy Shop" שנעשה בשיתוף עם הזמרת אוליביה. גם שיר זה הוביל במצעד הפזמונים למשך תשעה שבועות. בהוצאה המחודשת של הדיסק, הוחלף השיר Outta Control לרמיקס אשר נערך על ידי "מוב דיפ". 50 סנט גם הוציא סרט אוטוביוגרפי על חייו get rich or die tryin'
בשנת 1997 נולד לקרטיס ילד משניקה טומפקיס. קוראים לו Marquise Jackson.
אלבומו האחרון של פיפטי הוא curtis יצא ב 2007.
קרדיט לויקיפדיה על זה ^^
מי שחושב שהוא מזויף אז אני חושב שהוא טועה.
הוא שר על העבר שלו. וכמו כל ראפר הוא שר על: ז*נ*ת , סמים. כסף וכו'.
עכשיו:
לגבי kanye vs 50 .
לכולנו ידוע על מה שפיפטי אמר . (שאם קניה ימכור יותר ממנו הוא יפרוש) .
ולאחר שקניה ווסט ניצח אותו.. כולם מצפים לראות האם פיפטי יעמוד מאחרי המילים שלו.
אז אני אומר לכולם!
זה לא נכון!!
זה היה בסך הכל תרגיל מסחרי כדי לקדם את מכירות האלבומים של שניהם.
מאחורי הרעיון עמד קניה.
הנה הראיון שמפורש לעברית:
קניה ווסט הודה.מה שהיה בינו לבין פיפטי סנט לא פחות ולא יותר מאשר תרגיל פירסומי שנועד להגדיל את המכירות האלבומים של שתיהם.אגב הרעיון התבשל בראשו של קניה.
הקרב המדומה על השליטה בז'אנר היה לאירוע המושך והמעניין ביותר שנראה בשנה החולפת.צומת לבם של לא מעט מעריצים,אוהבי המוסיקה השחורה בכלל ואף כאלה שלא ממש מתעניינים בראפ הופנה לקרב הענקים המפוברק,שעזר לקניה לשבור כמה שיאים במכירות.
בראיון שנת ל-GQ,התוודה קניה,שהוא הבמאי של ההצגה הזאת:
''זה היה בסך הכל תרגיל פרסומי.זה היה הרעיון שלי.''
ובאמת,אם מסתכלים לאחור,קניה היה זה שהזיז את תאריך יציאת האלבום שלו,כדי שזה יחפוף לתאריך היציא של ''Curtis''.
''תארו לעצמכם-ביום אחד יוצאים האלבומים של שני ''shit-talkers'' הגדולים בכל ההסטוריה של ההיפ הופ.'' אמר קניה.
''בכל ההסטוריה של הראפ,אף אחד עוד לא דיבר כל כך הרבה שטויות כמו שאני ופיפטי.'' הוסיף הוא.
אם להזכר בהבטחתו של קורטיס,לפרוש במקרה שיפסיד ''בקרב המכירות'' קניה אמר:''אתם יודעים,מילים אלו היביאו לו הרבה מכירות.
פיפטי הוא אחד הראפרים האוהבים עליי,'' החניף קניה. ''קצת לא נוח לי מהעובדה שניצחתי אותו.''



ציטוט ההודעה





