בעקבות אימייל שקיבלתי ובו נמצאת תמונה שמספרת את סיפורו של רועי קליין החלטתי לפרסם אותה פה ולהוסיף מעט.
רב-סרן רועי קליין (10 ביולי1975 - 26 ביולי2006, ב' באבה'תשל"ה - א' באבה'תשס"ו), קציןצה"ל שנהרג בקרב בבינת ג'ביל במלחמת לבנון השנייה לאחר שזינק על רימון יד כדי להציל את חייליו. שירת באותה עת כסגן מפקד גדוד 51 של חטיבת גולני. על מעשה זה הוענק לו לאחר מותו עיטור העוז.
קליין גדל ברעננה ולמד בבית הספר היסודי יבנה, בחטיבת הביניים של ישיבת בני עקיבא ובבית הספר התיכון אמי"ת גוש דן ולאחר מכן במכינה הקדם צבאית "בני דוד" בעלי. למד הנדסה במכללת יהודה ושומרון וסיים בהצטיינות. נישא לשרה, לזוג נולדו שני ילדים. התגורר עם משפחתו ב"שכונת היובל" ביישוב עלי.
קליין החל את שירותו הצבאי כלוחם בחטיבת הצנחנים, ואחר כך עבר לשרת ביחידת אגוז של חטיבת גולני. בשנת 2001 קיבל ציון לשבח מאלוף פיקוד המרכז על תפקודו במארב ליד שכם בו חיסל הכוח חמישה מחבלים פלסטינים.
במלחמת לבנון השנייה היה קליין סגן מפקד גדוד 51 של חטיבת גולני. במהלך הקרב בבינת ג'ביל נזרק רימון יד לעבר הכוח עליו פיקד. קליין זינק על הרימון, עצר בגופו את הפיצוץ ונהרג. במעשהו הציל את חיי יתר החיילים ששהו בקרבת הרימון. חייליו סיפרו כי תוך כדי המעשה זעק "שמע ישראל". בעקבות מעשה זה הוחלט בצה"ל להעניק לרועי קליין את עיטור העוז [1]. העיטור הוענק ב-2 בספטמבר2007 בטקס בהיכל התרבות בתל אביב. את האות קיבלו בשמו אביו ואלמנתו של קליין.
בשנת הלימודים ה'תשס"ח נפתח בית ספר תיכון דתי על שמו, בעיר הולדתו רעננה. בית הספר הממלכתי-דתי החדש שייבנה בשכונת קריית השרון במזרח נתניה ייקרא אף הוא על שמו. ביום העצמאות ה-59 הוקרן סרט בן 40 דקות בשם "ובכל נפשך" על חייו ומותו של רועי קליין.
אגף השיקום במשרד הביטחון סירב לממן הקמת אנדרטה וחדר הנצחה על שמו ביישוב עלי, בו התגורר, כיוון שחוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה לא חל בשטחי יהודה ושומרון. הצעה לתיקון החוק, המתירה מימון הקמת אנדרטה וחדר הנצחה בשטחים אלה נדחתה בהצבעה במליאת הכנסת בשל התנגדות ממשלת ישראל.
*לקוח מויקיפדיה
בתוכנית "סודי ביותר" כשדיברו על יחידת אגוז מופיע סרטון על פעולה של קליין ולוחמים מיחידת אגוז בשכם.
קישור לקטע:
http://www.youtube.com/watch?v=I4Hi56XTAbo
אישית אני הכרתי את הסיפור רק לא מזמן כשראיתי בפעם הראשונה את הקטע על אגוז בתוכנית "סודי ביותר".
אני מניח שהרוב מכירים את הסיפור ולאלה שלא - הגיע הזמן שתכירו.
אני מכיר בעצמי בנאדם שקפץ על רימון והציל ככה חיילים שלו והוא עצמו איבד את היד.
לדעתי חשוב שכולם יכירו את הסיפור וכן ירבו גיבורים כמו רועי.






ציטוט ההודעה


