קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אורפנד לנד התחילו לעבוד על אלבום חדש!
    על ידי Meshuggah בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 05-01-2006, 16:54
  2. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 30-12-2005, 15:59
  3. מטאליקה חושבים על אלבום חדש...
    על ידי OzzY בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 25-12-2005, 17:39
  4. Doom - הסרט !!! מידע וטריילר חדש!!!
    על ידי Born2Kill בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 22-10-2005, 04:05
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

[מידע]אלבום חדש לג'יי זי "גנגסטר אמריקאי"

ברירת מחדל [מידע]אלבום חדש לג'יי זי "גנגסטר אמריקאי"

כותרת !

Jay-Z - American Gangster

אחרי הודעת פרישה מתוקשרת, קאמבק חלש מהמצופה ואכזבת המעריצים, ג'יי זי מוציא את "גנגסטר אמריקאי" ומפתיע את כולם

עטיפת האלבום - גנגסטר אמריקאי

"גנגסטר אמריקאי", הדיסק החדש של ג'יי-זי, טוב בהרבה מכפי שמישהו יכול היה לצפות. כבר תקופה ארוכה שהראפר הניו-יורקי (המוכר פחות בשם נעוריו, שון קארטר) הוא מעבר לשיאו. אבל 11 שנה לאחר "ספק סביר", האלבום הראשון שלו שהפך אותו לחבר מן המניין במועדון המצומצם של הראפרים הטובים באמת, ג'יי-זי מוציא הפעם דיסק שאינו מבייש את ימיו הגדולים.

אחרי הודעת הפרישה המתוקשרת של ג'יי מקריירה פעילה כאמן היפ-הופ, ב-2004, היה ברור שקאמבק הוא רק עניין של זמן. ג'יי, שהצליח מאוד בשורה מגוונת של עסקים - בין השאר כנשיא חברת התקליטים "דף ג'אם" - התקשה לוותר על ההקלטות. החזרה לזירה באה כעבור שנתיים, כרגיל לקראת חג המולד (שבו נמכרים יותר אלבומים), אבל הדיסק "Kingdom Come", היה מאכזב למדי: אמנם לא הקטסטרופה שתיארו כמה מבקרים, אבל רחוק מאוד מהציפיות שפיתחו האוהדים, בתקופת שפל להיפ-הופ. "גנגסטר אמריקאי" הוא הדיסק שבא אחרי הקאמבק (ולקראת חג המולד, כמובן) והפעם זו הפתעה לטובה.

ג'יי כבר תיאר בראיון ל"ניו יורק טיימס" את הרקע להוצאת הדיסק, שהוקלט והופק במהירות (הראפרים המעטים במעמדו שומרים את ההכרזות החשובות שלהם ל"ניו יורק טיימס"). הוא צפה בהקרנה מוקדמת של "גנגסטר אמריקאי", הסרט המצליח מאוד של הבמאי רידלי סקוט. החוויה נסכה בו השראה ומוטיווציה, שהיו חסרות מאוד באלבום הקאמבק.

"גנגסטר אמריקאי", עם דנזל וושינגטון וראסל קרואו בתפקידים הראשיים, משחזר את סיפורו של פרנק לוקאס, סוחר סמים שחור שעלה לגדולה בהארלם בתחילת שנות ה-70, בזכות קשר רווחי להברחת סמים שיצר עם שוק ההרואין הווייטנאמי בשלהי המלחמה שניהלה שם ארצות הברית. הסיפור של לוקאס הוא מסוג האגדות שהיו באמת, שעליהן צמחו סוחרים קטנים יותר כמו שון קארטר הצעיר, בברוקלין לפני 20 שנה: שילוב של יוזמה, דחף חסר מעצורים ורצחנות - המובילים לעושר מיידי ובלתי נתפש לאחד הבנים מהשכונה. הסוף זוהר פחות: לוקאס סגר עסקה עם המשטרה והתביעה והלשין על שותפיו לעסקים.

הסרט, שיוקרן בחודש הבא בישראל, נשמע כמו גרסה מעודכנת של סרטי ה"בלאקספלויטיישן" ("שאפט", "סופרפליי", "מעבר לרחוב 110") שכבשו את לב הקהל האמריקאי בשנות ה-70 והשפיעו עמוקות, בין היתר, על קוונטין טרנטינו. הדיסק של ג'יי מזגזג בין התקופות: ימי הזוהר של לוקאס, הרפתקאותיו של ג'יי בברוקלין 15 שנה מאוחר יותר וחייו כיום, כסופר-סטאר בעסקי המוזיקה, 20 שנה לאחר מכן. הצליל של האלבום צפוי, ועם זאת מתבקש: עתיר סימפולים של כלי נשיפה מלהיטי סול ופאנק של שנות ה-70, שליוו גם את הפסקולים המקוריים מאותם סרטים. מרווין גיי והאחים איילי מופיעים כאן ברקע: סימפולים שהשימוש בהם יקר במיוחד, אבל ג'יי בוודאי יכול להרשות לעצמו.

פאף דאדי, בהפקה משמעותית ראשונה שהוא חתום עליה זה זמן רב, עשה כאן במפתיע עבודה מרשימה בכמה שירים. ג'יי קורא לזה "מוזיקת גיבורי-על שחורה", שם הולם בהחלט. יותר חשוב, אולי: ג'יי מצא לו הפעם נושא כלבבו ועסוק פחות בשאלת גילו המתקדם (בחודש הבא ימלאו לו 38), שעמדה במרכז האלבום הקודם.

שיר אחד, לפחות, מהדיסק החדש כבר ייכנס לקאנון הרחב למדי של קלאסיקות ראפ שיצר ג'יי: "רוק בויז". הסימפול שעומד במרכזו, למרות הצליל המובהק של שנות ה-70, נלקח דווקא ממקור חדש - קטע אינסטרומנטלי של אחד ההרכבים מחברת התקליטים "דאפטון", שבה מקליטה גם זמרת הרטרו-סול שרון ג'ונס. זה מפגן כוח של ראפר מנוסה, שהאזכורים התכופים של יהדות בשיר - ג'יי מדבר על "עורכי דין יהודים", "בר-מצוות שחורות" ומשיק "לחיים" - רק מוסיפים לקסם הביזארי במקצת שלו. הקול המשכנע בקטע הפתיחה של האלבום הוא של אידריס אלבה, השחקן שמגלם את סוחר הסמים המתוחכם והמרתיע סטרינגר בל בסדרת הטלוויזיה "הסמויה". לג'יי תמיד היה טעם משובח.

לעומת זאת, ג'יי מיעט הפעם בהזמנת אורחים. שיתוף הפעולה עם ליל ויין, הראפר הבולט של הדור הצעיר ממנו, מעט מאכזב בהתחשב באנשים המוכשרים שנכחו באולפן. נאס, פעם חבר של ג'יי, אחר כך יריב מר וכיום שותף עסקי מזדמן, גם הוא לא זוהר במיוחד. ספק אם זה משנה. ג'יי-זי יצר את אחד מאלבומי הראפ המהנים הספורים של השנה. טוב לשמוע אותו שוב נהנה כל כך מול המיקרופון.

נערך לאחרונה על ידי kinghagai; 19-12-2007 בשעה 23:01.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל האוואטר של -MadMan-
    שם פרטי
    Ian
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    Talk Loud, Hit Harder

אני אומר שידחוף אצבע לתחת וישאר במהורה שלו הGAY Z הזה..

חחחח גם אני לא ממש אוהב אותו חח

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הראפר הכי טוב שהיה אי פעם הכשרון שלו בלתי נגמר והוא מוכיח את זה מחדש כל פעם.
    כל מי ששונא אותו לא מבין בהיפ הופ כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!

משתמש משקיע
    שם פרטי
    חגי
    לייקים
    0
    נקודות
    1,001
    משפט מחץ
    stop trying to be the king cause the ace is back (dr. dre motherfuckers(

ציטוט נכתב במקור על ידי jigga צפיה בהודעה
    אני מסכים איתו..לא חייבים לאהוב אותו ממש כמונו..אבל לשנוא אותו מי שלא מבין שומע קצת שירים שלו לא מבין כלום..
    ובקשר לפותח הנושא..למה להעתיק את כל הנושא מויקיפדיה או משהו כזה..אפילו לא למחוק את הפרסומת?כאילו תכניס קצת משלך אבל הכל להעתיק?ועוד לא לתת קרדיט??לא טוב בכלל...

משתמש מתקדם האוואטר של Lil A
    שם פרטי
    אביב
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אקונה מטטה

[quote=kinghagai;2985622]אני מסכים איתו..לא חייבים לאהוב אותו ממש כמונו..אבל לשנוא אותו מי שלא מבין שומע קצת שירים שלו לא מבין כלום..
    quote]

בדיוק..
    הוא בין הגדולים=]
    קרדיט לי^^

ציטוט נכתב במקור על ידי A.C.K צפיה בהודעה
    דבר קטן בקשר לבנות:
    בנות חושבות דבר אחד, אומרות דבר שני ועושות דבר שלישי.
    ^^XDDDDDDDD

אני אמרתי שאני שונא אותו?

אני אומרתי שאני לא ממש אוהב את הסיגנון שלו

משתמש כבוד האוואטר של Yeahi
    שם פרטי
    מסווג
    לייקים
    3
    נקודות
    41
    משפט מחץ
    תכוון לירח, לא פגעת? לפחות תהיה כוכב :]

לא אוהב אותוו..

משתמש כבוד
    RealMadrid 4 Ever
    האוואטר של -Raul-
    שם פרטי
    עומר
    לייקים
    0
    נקודות
    285
    משפט מחץ
    Real Madrid ♥

לא יודעע אני לא אוהבב אותוו =\\
    Real Madrid ♥

משתמש משקיע
    שם פרטי
    שגיא
    לייקים
    0
    נקודות
    14
    משפט מחץ
    בדווווווקקקק יעעעעעעעניייי?!?!

ציטוט נכתב במקור על ידי jigga צפיה בהודעה
    צודקקק
    ראפר גדוללל
    אחלה אלבום ממליץ בחום
    ROC BOYS
    אללה מכבייי..

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
נושאים: 2,451,063 | הודעות: 8,151,645 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect