במדריך הזה אני אתייחס לגילוח בסכין, גילוח בסכין עדיף על גילוח במכונה מפני שהוא זול יותר ומוריד לחלוטין את הזיפים.
לפני שאנחנו מתחילים תוודאו שיש לכם את כלי הגילוח הנחוצים:
1) סכין, ג'ילט דיי שולטים על השוק בארץ. הסכין הכתומה החדשה עם חמשת הלהבים מומלצת, ככל שיש יותר להבים ככה יותר טוב מפני שהלחץ מתחלק באופן טוב יותר על פני שטח הפנים וגם הלהבים האחרונים דואגים למה שהראשונים פיספסו.
2) קצף גילוח - קצף או ג'ל לפי העדפה, אם אתם משתמשים בג'ל חשוב להקציף אותו טוב בידיים לפני השימוש
3) ברז עם מים חמים
4) אפטרשייב, לא בושם על בסיס אלכוהול אלא קרם מיוחד למריחה לאחר הגילוח. זה יבטיח שהעור לא יזדהם ולא יצאו לכם חצ'קונים.
מהלך הגילוח:
1) ראשית יש לשטוף טוב את הפנים במים חמים כמה שיותר, חשוב לנקות אותם ושהלחות תיכנס פנימה. לא ניתן להתגלח בסכין ללא מים מפני שהמים מרככים את השיער, בגילוח יבש אתם תתלשו יותר שערות מאשר תגלחו - כואב.
2) תשפריצו כמות נדיבה (לא להגזים אבל גם לא להתקמצן) של קצף גילוח על ידיכם, לאחר מכן תמרחו אותו בשכבה עבה ואחידה על גבי כל הפנים. התפקיד של הקצף הוא להחזיק את המים על העור שלכם ולכן אתם עושים את זה כשהפנים רטובות.
3) פעולת הגילוח עצמה:
א. עם יד אחת תמתחו את קטע העור שאתם רוצים לגלח ועם היד השניה תעבירו את הסכין בצמוד לעור נגד כיוון הצמיחה של הזיפים תוך כדי הפעלת מעט לחץ, חשוב מאד שהסכין לא יקבל כל מיני זויות מוזרות, כזה קורה התוצאה היא חתך. הכי קל למנוע את זה אם מגלחים את צד ימין של הפנים בעזרת יד שמאל ולהפך.
ב. קצת לפני שהלהב כולו מלא בשיערות תעבירו אותו מתחת לזרם חזק של מים חמים כדי שיתנקה.
תחזרו על שתי הפעולות האלו עד שתעברו על גבי כל שטח הפנים המכוסה בשיערות. אם עדיין נשרו זיפים קטנים זה בגלל שהשיער שלכם היה ארוך, תמרחו שוב שכבה דקה של קצף ותחזרו על שלבים א+ב, הפעם זה ילך ממש בקלות.
4) תשטפו טוב טוב את הפנים שלכם במים חמים כדי שלא ישארו עליהם שיערות, לאחר מכן תנגבו אותם עד שיהיו יבשות לחלוטין.
5) תמרחו בנדיבות קרם אפטרשייב על כל הפנים, כדאי למרוח פעם שניה אחרי כמה שעות. אם לא תעשו את זה יצאו לכם פיצעונים.
טיפים:
* לשים לב מתי הלהב גמור וצריך להחליף
* אם אתם מגלחים גם את השיערות בעורף תשימו בצד להב אחר בשביל זה בגלל שזה גורם לשחיקה מהירה שלו
* בסכין החדשה של ג'ילט יש להב מיוחד בודד לעיצוב הפיאות
* כשפס האלוורה הירוק נשחק זה אומר שהגיע הזמן להחליף סכין
נכתב ע"י JamesBond007 הנושאים אוחדו רק מטעמי נוחות.
פה אני ארכז את המידע הכללי בנוגע לסכיני הגילוח מהמובילים ביותר בשוק...
Gillette
Mach 3
תמונה:
סכין פשוט ונוח מבית ג'ילט, סכים עמיד ומגיע עם שני ראשי גילוח. (בכזה אני משתמש ואני מאוד מרוצה)
M3 Power
תמונה:
עוד סכין נוח וטוב מבית ג'ילט, מופעל ע"י בטריות, עובד בצורה שיטתית גם נגד כיוון הצמיחה.
Fusion
תמונה:
הסכין המוצלח ביותר מבית ג'ילט, חמישה להבים חדים בכדי לשפר את הדיוק ואת עוצמת הגילוח מקדימה ולהב אחד מאחורה למקומות הפחות נוחים. ניתן לקנות עם בטריות או בלי. מומלץ ביותר!!!
Schick
Quattro
תמונה:
סכין פחות נודע אך טוב ומדוייק, נוח לשימוש וחד מאוד. ניתן לקנות עם בטריות או בלי.
וזהו... אם אתם רוצים עוד מידע או שתכתבו כאן או שתשלחו לי בפרטי...

הכל לטובה .