שאאלום D:
מקווה שלחלקנו יש אוגרים ולא כתבתי את זה סתם D:

התפריט המושלם:
*הנושאים שיהיו במדריך:
א.מתי לתת את האוכל לאוגרים?
ב.כמה לתת?
ג.מה מותר לאוגרים לאכול ומה הם צריכים לאכול?
ד.צ'ופרים ובריאות האוגר.

א. מתי לתת אוכל לאוגר?
רצוי לתת לאוגרים אוכל פעם אחת ביום ארוחה מרכזית ועוד פעם אחת ביום לשים עוד קצת אוכל לאוגר.
הארוחה המרכזית צריכה להיות בערב-לילה מפני שבלילה האוגרים פעילים וערים ובזמן הזה הם אוכלים הרבה.
ניתן לתת עוד ארוחה משנית [כמו נשנושים אצלנו] בשעות הצהרים(כשאתם חוזרים מבי הספר) בארוחה המשנית אפשר לתת פרוסת ירק/פרי שמותר (בסעיף ג' יש פירוט על מה מותר) וקצת אוכל יבש-פירוט בסעיף ד'.

ב. כמה לתת?
אסור לתת לאוגרים יותר מידי אוכל אבל לא קצת מידי אוכל כדי שהם לא ישמינו יותר מידי.
אל תשכחו שבטבע האוגרים אוגרים מזון בלחיים והם יכולים להחזיק בלי מזון כמה קילומטרים.

ג. מה מותר לאגורים לאכול ומה הם צריכים לאכול.
לאוגרים מותר לאכול את כל הירקות חוץ מאבוקדו ועגבניה שהם רעילים לאוגרים.
כמובן שאוכל יבש למכרסמים מתאים לאוגרים. יש מספר חברות למזון לאוגרים המחיר תלוי בתסופות שיש בכופתיות כמו גרעיני תירס, גרעיני חמניה ועוד.
המחירים נעים בין 8-20 לחבילה קטנה ויותר לחבילה גדולה יותר.
האוגרים יכולים לאכול גם תפוח.
שאלתי את הוטרינר והוא ענה לי:
70% מהמזון של האוגרים צריך להיות יבש ו30% פרי/ירק.
אפשר להאכיל את האוגרים בשורשים וצמחים אבל לא כל צמח/שורש טוב לכן צריך לשאול לפני שנותנים לאוגרים.
כמובן שיש גם חטיפי דבש/גרעינים שעליהם יורחב בסעיף ד'.
<---אוכל לאוגרים-בחבילה

זו יש: פתיתי תירס, פתיתי אפונה, שעורה,חיטה,מת,זרעי חמניות, אגוזי אדמה כלופים, גזר,שעועית ותרכיז ויטמינים [חשוב לשים לב שיש חלבונים במזון ושיש ויטמינים].

מזון פריום לאוגר- דגנים,ירקות,זרעים,בוטנים,פירות,מינרלים,סוכר ים,שמנים ושומנים.

ד. צ'ופרים ובריאות האוגר.
ניתן להביא לאוגרים מקלות דבש וגרעינים שהם גם עם ויטמינים וגם טעימים לאוגרים!
אפשר לקנות בחנות חיות (:
כדאי מאוד לקנות ויטמינים לאוגר זה נוזל מתוק שה אוהבים ללקק, שמים כמה טיפות על האוכל וכמה טיפות במים.
כדאי לקנות ויטמינים לאוגרים כי בטבע יש להם ויטמינים בשורשים שהם אוכלים ובכלוב אים להם.
צריך לקנות אבן סידן שאותה הם מגרדים ומשיפים את השיניים ומקבלים סידן (:

אני בטוחה שחלק מכם יודעים את זה, אבל אלה שלא אז זה יעזור להם!
אתם מוזמנים לשלוח הערות/הארות/תגובות =]
אני גם יכול לענות על שאלותיכם!
ממני, לירון[; ^^