ברור שהמאמץ בריצה בעליה לא שווה למאמץ בריצה בעליה.
רציתי לדעת אם יש דרך לחשב את זה (ידוע לי כמה מטרים עליתי בריצה)?
תודה
ברור שהמאמץ בריצה בעליה לא שווה למאמץ בריצה בעליה.
רציתי לדעת אם יש דרך לחשב את זה (ידוע לי כמה מטרים עליתי בריצה)?
תודה
|
|
השאלה שלך לא ברורה
ברור אחשלו
Keep the blue side up.i
הוא שאל על היחס בין ריצה בעלייה לבין ריצה במישור.
והבא שמגיב כמו שהגבתם פה מקבל פומפה לראש אל תרגיזו אותי :\
ישי התותח
אחי קפה.
Keep the blue side up.i
זה מאמץ יותר לגוף וככה הגוף שלך יותר ישתמש באנרגיה (קלוריות) כדאי לעבור אותו אבל להגיד מישור או עליה זה מילים עם הרבה משמעות מישור על מדרכה רגילה או על חול? או על הליכון? יש הבדל גדול, מעבר לזה,
עליה, עליה זאת מילה כללית אתה עולה ברחוב או בהר? ומהי הזווית זה יכול לעלות 3 סנטימטר בכל 100 מטר ועדיין להיות עליה השאלה מה הזווית של העליה יש עליות בקטנה ויש עליות שאתה אשכרה מתאץ ללכת בהם בתאכלס עם כל החישובים שכולם אומרים לך שורה תחתונה שאתה מתאמץ אתה שורף אנרגיה בשביל לבצע את המאמץ, זה מה שאתה צריך לדעת עכשיו אם תרוץ קילומטר בעליה יהיה לך יותר מאמץ מאשר קילומטר במישור עזוב אותך מחישובים בקטנה כי אתה לא באמת תצליח לדעת עד כמה זה יותר קשה לך וכמה קלוריות אתה שורף בריצה עזוב אותך מחישובים כאלה אם אתה לא זז במשקל ואתה רץ פעם ראשונה בחיים שלך שעה אתה תשרוף מלא ואז תעשה ככה כל יום ואז במשך שנה תעשה ככה בסוף השנה שתרוץ שעה אתה חושב שתשרוף בדיוק כמו בהתחלה? זה לא המרחק, המשקל, השיפוע, כל אלה גורמים שמקשים או מקלים אבל בתאכלס אתה צריך להקשות על עצמך פעילות ארובית שתגרום לך להתאמץ ולהרגיש שאתה כולך מזיע ואתה תגיע הביתה כולך מת אתה תבין שואלה שרפת אנרגיה.
![]()