הדרך הנכונה למזוג בירה
זה אולי נראה לכם כמו התעסקות בקטנות, אבל כדאי שתדעו שהטעם של הבירה שלכם מושפע משיטת המזיגה לא פחות משיטת הייצור או האחסון ! , וחוץ מזה ממתי מפריע לגולשים באטרף להתעסק בקטנות ?
אז בואו נתחיל =]
תבינו שאין דרך אחת למזוג בירה, כמו בכל תחום, יש אסכולות שונות למזיגה, ולכל בירה יש את שיטת המזיגה שהכי מתאימה לה .
טעות מספר 1 : בירה בלי קצף
הקצף הוא חלק חשוב ובלתי נפרד מהבירה שלכם,הוא עוזר לה להגיע לארומה המדויקת וגם שומר על הטעם שלה. בירה סטנדרטית צריכה לקבל שכבת קצף של שלושה סנטימטרים בערך ובשביל להגיע למידה הנכונה צריך להטות את הכוס ב45 מעלות ולמזוג את הבירה על דופנות הכוס עד לקו החצי.
יש חצי ? מצוין ! .
עכשיו מיישרים את הכוס לזווית של 90 מעלות וממשיכים למזוג רגיל עד שהכוס מלאה .
טעות מספר 2 : מזיגה איטית
יש אנשים שנוטים לפתח טאץ' עדין לפני מזיגת בירה, ולא ברור למה =S
כשמוזגים בירה מהחבית צריך לפתוח את הברז עד הסוף ובמהירות - המזיגה האיטית גורמת ליחס לא בריא בין הבירה לגזים שנפלטים מהברז ופוגעת בטעם.
אם מוזגים בירה מבקבוק אפשר לפתוח קצת מרחק בין הבקבוק לכוס.
נכון, בשביל לעמוד בנוהל המזיגה מהסעיף הקודם תהיו צריכים לפתח סוג של מהירות תגובה - אז אם אתם חלשים בעניין הזה תמיד תוכלו לקחת הפסקה קטנה בשלב שהבירה מגיעה לחצי, טוב לכם טוב גם לבירה xD
טעות מספר 3 : כוסות לא נקיות
שומנים, אבק או לכלוך על הכוס פוגעים בקצף
וכמו שכבר אמרנו - קצף זה טוב : )
גם אם זה נראה נקי, יש ג'יפות שהן נסתרות מן העין, מה שצריך לעשות זה לשטוף טוב, לא להשרות עם כלי מטבח אחרים(במיוחד לא עם הכלי של הצ'יפס !) ולתת לכוסות להתייבש באוויר.
אתם יודעים מה ? :\ אולי פשוט תשתו מהבקבוק וזהו !









<
ציטוט ההודעה









ספוילר: 










