בויסטה יש דבר נחמד שקוראים לו ReadyBoost.
ההאפליקציה משתמשת בזיכרון של Disk On Key למיניהם, וכל איכסון חיצוני דומה אחר, בתור זיכרון וירטואלי.
השיפור המדהים הוא שזה יותר מהיר מזיכרון וירטואלי רגיל מכיוון שהגישה ל USB יותר מהירה למחשב מגישה לכונן הקשיח, ולכן במקום/בנוסף לזיכרון הוירטואלי שמספק הכונן הקשיח, האפליקציה מפנה את זהיכרון ל USB וכך המהירות של הזיכרון גדלה.
משתמשי Vista:
תכניסו דיסקונקי או משהו דומה למחשב, כנסו למחשב שלי, לחצן ימני על הכונן של הרכיב שהכנסתם, ושם ללחוץ על מאפיינים (properties).
תעברו ללשונית ReadyBoost ותבחרו באפשרות Use this device.
תשחקו עם גודל הזיכרון שאתם רוצים להקציב למערכת, למטה כתוב לכם הגודל המומלץ בהתאם לרכיב.
תלחצו OK.
יש מצב שתצטרכו להמתין כמה זמן, אני לא משתמש ויסטה אבל סביר להניח שלוקח זמן לטעון את הזיכרון.
למשתמשי XP:
תורידו את התוכנה eBoostr מפה:
http://rapidshare.com/files/82152795/eBoostr_1.1.rar
הוראות התקנה:
להתקין, להפעיל את המחשב מחדש.
לסגור את התוכנה.
עכשיו ללחוץ לחצן ימני על המחשב שלי --> manage, שמה על Services and applications, ואז על Services, להפסיק את הפעילות של EbstrSvc, או אם כתוב eBoostr Service.
ללכת לתיקייה Crack שבתוך הקובת שהורדתם ומשמה לעתיק את EbstrSvc ואת eBoostrCP לתיקייה הראשית.
עכשיו תפעילו את המחשב מחדש, או שתפעילו מחדש את ה EbstrSvc מהניהול של ה Services.
זו התוכנה:
תפתחו את התוכנה..
תלחצו על Add, ומתיבת הגלילה תבחרו במה שאתם רוצים, כמה שאתם רוצים... בד"כ במחשב יהיה רכיב אוטומטי "System Memory". הדבר הזה מנצל את הזיכרון ה RAM הלא מנוצל של כרטיסי הזיכרון ומשתמש בו בכל זאת.
אחרי שתוסיפו תצטרכו להמתין עד שהתוכנה עושה Allocating Cache, ולאחר מכן תופיע הודעה "Build Cache memory", שם תלחצו YES.
צריך להמתין כמה דקות בכל אחד מהתהליכים תלוי בגודל הזיכרון ומהירות ה USB.
זה משפר את ביצועי המחשב ב 20% ברגעי עומס, מרגישים בהבדל.
בהצלחה
עריכה:
* התוכנה עוקבת אחרי התכניות שפועלות במחשב ולפי סטטיסטיקה היא מקציבה לתכניות זיכרון וירטואלי, כך שאם תשחקו הרבה במשחק כלשהו אז התצרוכת של הזיכרון שהתוכנה מקצה למשחק תגדל / תקטן לפי הסטטיסטיקה.
ה Overall cache/disk hit ratio זה היחס בין המהירות קריאה מהכונן הקשיח לבין הזיכרון החדש שהוספתם.
Last cache/disk hit ratio זה היחס הרגעי של הפעילות של הזיכרון החדש לבין הפעילות של ההארד דיסק.
current hard disk load זה הפעילות של ההארד דיסק