הערה: המדריך אינו כתוב למשתמשים חדשים אשר לא יודעים את הבסיס של שפת Visual Basic.
בVisual Basic.NET ישנו פקד בשם RichTextBox אשר דומה מאוד לTextBox הרגיל, רק שהוא יכול לשנות את עיצוב הטקסט שבתוכו.
במדריך זה אני אשתמש בVisual Basic 2005 Express Edition.
קודם כל אני אשנה את גודל החלון ואוסיף RichTextBox אחד ו3 כפתורים מתחתיו.
ככה נראה פקד richtextbox בToolbox של visual basic.

תגררו אותו לטופס(Form) שלכם.
עכשיו תגררו עוד 3 כפתורים עד שזה יראה כך:

עכשיו נוסיף אירוע Click לכפתור הראשון על ידי לחיצה כפולה עליו.
אתם אמורים לראות עכשיו את חלון הקוד עם הקוד הבא:
קוד:
Public Class Using_RichTextBox
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
End Sub
End Class
שום דבר מיוחד.
תוסיפו מתחת למשפט Sub Button1_Click את הקוד הבא:
קוד:
RichTextBox1.ForeColor = Color.Blue
תריצו את התוכנית על ידי לחיצה על החץ הירוק(
) עכשיו אתם יכולים להכניס טקסט לRichTextBox ולאחר לחיצה על הכפתור הראשון הטקסט יצבע בכחול.

עכשיו נוסיף אירוע Click לכפתור השני.
באירוע הזה נוסיף את הקוד הבא:
קוד:
RichTextBox1.Font = New Font(RichTextBox1.Font.FontFamily, RichTextBox1.Font.Size + 2)
הקוד הזה משנה את הגדרות הFONT של הפקד, המאפיין היחיד שמשתנה כאן הוא גודל הטקסט אשר גדל ב2 כל פעם.
לאחר כמה לחיצות על הכפתור השני הטקסט יגדל.

עכשיו נוסיף אירוע Click לכפתור השלישי, בדיוק כמו בכפתורים הקודמים.
באירוע הזה נוסיף את הקוד הבא:
קוד:
RichTextBox1.Clear()
המשפט הזה פשוט מוחק את כל הטקסט בתיבת הטקסט.
להלן הקוד הסופי של התוכנית:
קוד:
Public Class Using_RichTextBox
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
RichTextBox1.ForeColor = Color.Blue
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
RichTextBox1.Font = New Font(RichTextBox1.Font.FontFamily, RichTextBox1.Font.Size + 2)
End Sub
Private Sub Button3_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
RichTextBox1.Clear()
End Sub
End Class
במדריך זה לא הדגמתי את כל היכולות של הפקד אבל הדגמתי את המאפיינים הבסיסיים והשימוש בהם.
כל הזכויות שמורות לKillerCounter(אני) אסור להעתיק את המדריך, גם לא אם תרשמו קרדיט.