יש מילה בעברית לצעיר.
"בן פקועה"
ההגדרה ששמו בהיי קיו זה - "כינוי מלגלג לצעיר"
ויש גם
"בני תשחורת"
שזה פשוט מאוד "צעירים"
אני יודע שיש פה כמה שבצבא כבר אז תתחילו להריץ
חחחחחח ממש מצחיק לדעתי.
תעבירו את זה הלאה!
יש מילה בעברית לצעיר.
"בן פקועה"
ההגדרה ששמו בהיי קיו זה - "כינוי מלגלג לצעיר"
ויש גם
"בני תשחורת"
שזה פשוט מאוד "צעירים"
אני יודע שיש פה כמה שבצבא כבר אז תתחילו להריץ
חחחחחח ממש מצחיק לדעתי.
תעבירו את זה הלאה!
נערך לאחרונה על ידי MaTaN_O; 24-07-2008 בשעה 01:40.
|
|
שיט
אני אהיה בן פקועה?!
27.07.08
"הקוצים של ארץ ישראל"
למענו=\
[/CENTER]
פקועה זה סוג של פטריה
בן פטריה?
לא פטריה זה בדוק אני לומד עכשיו ובמילון רשום שזה ליגלוג על צעיר. ואולי אתה מדבר על פקעת
ונראה לי שאתה תהיה יותר בן תשחורת מאשר בן פקועה. כי בן פקועה זה כשצוחקים עלייך אם אתה מדבר על עצמך בתור צעיר אתה בן תשחורת.
נערך לאחרונה על ידי MaTaN_O; 24-07-2008 בשעה 01:53.
בן תשחורת, שפר הופעתך!
פקועה
Agaricus
P{margin:0;} UL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 16; padding-right:0;} OL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 32; padding-right:0;} H3.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;margin-top:0px;} P.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;}</B>פקועה, סוג של פטריית מאכל. הפקועה ידועה כפטרייה הבטוחה ביותר לשימוש כמזון. על רגל הפטרייה יש טבעת. לעיתים הטבעת כפולה, ולעיתים היא נושרת בפטריות בוגרות. הדפים חופשיים ואינם נוגעים ברגל. הנבגים חלקים, צבעם חום-שוקולד או חום ארגמני.
קל להגדיר את הסוג, אולם קשה להגדיר את המינים השונים בעיקר בגלל השינויים המהירים החלים במבנה עם ההבשלה, והצבע המשתנה במגע יד. בישראל הוגדרו עד כה 18 מינים של פקועה הגדלים גם כפטריות בר וגם כפטריות תרבות. מרבית המינים טובים למאכל, למעט אלו אשר בשרם מצהיב במגע יד או בחיתוך. עם המינים האסורים הללו כלולים: פקועה מצהיבה (A. xanthodermus) ופקועה פנינית שחרחרה (A. meleagris). שני מינים אלה גדלים בגינות ובחורשות, והרעל שלהן גורם לשלשול, הקאות ומחושי בטן.
אחד המינים הנפוצים בארץ הוא הפקועה המצויה (A. campester). פטרייה זו שכיחה בעיקר בין החודשים נובמבר-ינואר והיא גדלה בשטחים פתוחים כגון שדות, מדשאות וגינות. פטריה זו טובה ביותר למאכל, אולם יש להיזהר שלא לבלבל בינה לבין פטרייה אחרת - אמנית האביב - פטרייה אשר מסוגלת לגרום למוות. בעוד שצבע הדפים באמנית האביב הוא לבן, הרי שלפקועה הבוגרת יש דפים ורדרדים. כך גם בנוגע לצבע הנבגים. באמנית האביב צבעם לבן או לבן צהבהב, ואילו בפקועה המצויה צבע הנבגים נעשה ורוד והופך במהרה לחום-שחור.
משום מה "בן פקועה" זה אכן כינוי לצעיר
זה מהמילים המוזרות ששואלים עליהן בצו ראשון ?
לחיי הצעירות אחים יקריםלי כבר הספיקה להשבר העצם
מה לא בסדר בצעיר/פעור וכו'?
שום בעיה פשוט להעשיר את אוצר המילים