קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מידע] 7 דברים שלא ידעתם על המפץ הגדול
    על ידי avatar123 בפורום המפץ הגדול
    תגובות: 28
    הודעה אחרונה: 28-09-2012, 19:12
  2. המפץ הגדול
    על ידי breslev2u בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 30-10-2007, 09:33
  3. [קונה]פרק מהסדרה המפץ הגדול|תציעו נקודות
    על ידי shmuel555 בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 12-10-2007, 17:37
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 38

[מידע] הולדת היקום והתפשטותו - "המפץ הגדול" - חלק א'

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ברירת מחדל [מידע] הולדת היקום והתפשטותו - "המפץ הגדול" - חלק א'

בחלק זה אני אסביר על המפץ הגדול ועוד על כמה דברים שקשורים. בחלק ב' (כאותו אני אכתוב מחר כנראה) אני אסביר על יצירת מע' השמש וכדור הארץ.

אני יודע שזה ארוך אבל אם לי היה כוח לכתוב את זה, אז לכם יהיה כוח לקרוא את זה.

טוב אז נתחיל עם כמה מושגים בסיסיים שיעזרו לכם להבין את מה שאתם הולכים לקרוא בהמשך:

1. אפקט דופלר - כשאתם נמצאים בתחנת רכבת ורכבת מתקרבת לכיוונכם, אתם שומעים את קול הקטר הולך ומתגבר. כשהיא חולפת ומתרחקת קול הקטר הולך ונחלש. אותו עיקרון קיים גם בגלי האור. מבלי להיכנס להסבר הכימי, כשגוף מתקרב אליך גלי האור מתכווצים ולכן האור הנקלט בידי הצופה מתקרב לאור הכחול, "הסחה לכחול". כשגוף מתרחק ממך גלי האור מתארכים והאור שנקלט נוטה לאדום, "הסחה לאדום".

2. העיקרון הקוסמולוגי - תצפיות על היקום הראו שהיקום הוא הומגני. כלומר, כל המקומות ביקום דומים זה לזה ואין דרך להבדיל ביניהם. אם נבדוק אזור המכיל מס' רב של גלקסיות לא נמצא דבר המבדיל אותו מאזור אחר באותו סדר גודל. בנוסף לכך היקום הוא איזוטרופי. כלומר, אם נצפה באיזור מסוים ביקום ונספור את מס' הגלקסיות ואת תנועתן, נמצא כי הדבר דומה גם אם נסתכל מאותו מקום לכיוון אחר.

3. ספקטרוסקופיה - ענף בפיסיקה העוסק באנליזה (ניתוח) של גלי האור. בעזרת הספקטרוסקופיה אנחנו יכולים לנתח את גלי האור שמגיעים אלינו מכוכבים ומגלקסיות.

4. גלקסיה - צביר ענק של כוכבים (שימו לב לא כוכבי לכת אלא כוכבים כמו השמש). מס' הכוכבים בכל גלקסיה נע בין עשרות למאו מיליארדים. כמו כן, כיום ידועות לנו מיליארדי גלקסיות.

התפשטות היקום:

חוק הבל - בתחילת המאה העשרים ערכו כמה אסטונומים תצפיות, ומדידות של גלקסיות. אותם אסטרונומים נעזרו באפקט דופלר ובספקטרוסקופיה של אותן גלקסיות. מהתצפיות נראה שרוב הגלקסיות הן בעלות הסחה לאדום. מכאן עולה כי רוב הגלקסיות הולכות ומתרחקות מאיתנו. בעזרת התצפיות אחרות על כיוונים אחרים הוכיחו כי חוק הבל זהה בכיוונים שונים, דבר המאשר את העיקרון הקוסמולוגי.

הולדת היקום - המפץ הגדול:

בעזרת חוק הבל ובעזרת הרעיון הקוסמולוגי, אם נלך אחורה בזמן (מיליארדי שנים) נראה כי היקום הולך ומצטופף. נלך הרבה אחורה, ונראה שהגלקסיות הולכות ומתקרבות אחת לשניה עד שלבסוף הכל נהיה גוש אחד של חומר בעל צפיפות וטמפרטורה שאינן ניתנות לשיעור. לתקופה הזו שבה הכל היה גוש אחד נקרא "זמן 0" (אני אסביר בהמשך על גיל היקום).

"בזמן 0" התרחשה התפשטות אדירה של חומר שפיזרה את החומר לכל עבר. מחומר זה נוצרו הגלקסיות והכוכבים. רסיסי החומר קיבלו מהירויות שונות, ולכן הגלקסיות נמצאות כיום במרחקים שונים מאיתנו. בנוסף לכך כל התהליכים של יצירת גלקסיות וכוכבים החלו אז. כלומר, כיום אין כוכב או גלקסיה שגילו/ה גדול מגיל היקום. תורה זו מאופיינת בזמן מסוים (שעליו יורחב בהמשך) ולא במקום מסוים.

על מנת להבין את המשפט האחרון בפסקה הקודמת אני אכתוב לכם פסקה מהספר:
    "נדמיין לעצמנו עוגת צימוקים אינסופית התופחת ועולה. כל צימוק הוא גלקסיה ועל כל צימוק יושב צופה החוקר את היקום-עוגה סביבו. כל צופה כזה יבחין כי כל שאר הגלקסיות נעות ממנו והלאה עקב התפשטות היקום-עוגה. דבר זה יוביל את הצופה לנסח חוק שדומה לחוק הבל. כל צימוק כאן הוא מרכז היקום, ואין הבדל בין המקומות השונים בגלל הממדים האינסופיים."

*את השאלה האם היקום הוא אינסופי אני לא אכניס כאן כי זה לא קשור לנושא. אם תרצו אני מוכן להסביר בפעם אחרת. בנוסף לכך, לאחר המפץ הגדול היו כמה תקופות בהן נוצרו חומרים שאנו מכירים כיום כגון הליום. אני לא אכנס לנושא כי הוא מסורבל.

לאחר שדנו איך נוצר היקום, כעת נדון בגילו. את גילם של היקום, גלקסיות וכוכבים שונים ניתן לאמוד בעזרת כמה שיטות. אחד השיטות היא למדוד את רמת ההסחה לאדום של גלקסיות. בעזרת מדידה זו ניתן, בעזרת נוסחאות, להגיע לגיל היקום - בין 10-15 מיליארד שנה.

שיטה נוספת שבעזרתה קבעו מדענים כי גיל היקום הוא יותר מ-10 מיליארד שנה היא שיטת התפתחות הכוכבים. מדענים הוכיחו כי גיל הכוכב תלוי במסתו. בעזרת מדידות ותצפיות שונות הגיעו לכך שהכוכבים הזקנים ביותר- גילם הוא 12 מיליארד שנה (בדיוק של 2 מילארד שנה). ולכן, הם הגיעו למסקנה כי גיל היקום הוא גדול יותר מ-10 מיליארד שנה. אך בעקבות רמת ההסחה לאדום של הגלקסיות המרוחקות ביותר, גיל היקום אינו יכול להיותר גדול מ-15 מיליארד שנה. יש גם שיטה למדידת גילו של כדור הארץ אבל היא נכנסת להסבר כימי ארוך שרבים לא יבינו.

דרך אגב,
    כל הסיכום נכתב על ידי, בעזרת ספר אסטרופיזיקה. לא המצאתי שום דבר.

2. קישורים ממומנים

יהודי בן של האוואטר של MaroKaI
    לייקים
    12
    נקודות
    0

הגואונות שלכם, כל הכפורים אי אי אי לא בשמיים כנראה..
    אתה יענו מוכיח פה את המפץ הגדול, שמדענים עוד מנסים להוכיח.....
    אולי תספר להם על זה ? מסכנים שלא ישארו מאחור..

http://www.haemet.net/

נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 04-08-2008 בשעה 05:09.

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

כמה דברים
    בקשר לגיל היקום.. אפשר למדוד את הגיל בעזרת מחזור החמצן בטבע.. הוא עושה איזשהו גילגול לצורות ל2 צורות אחרות וחוזר לחמצן
    בזמן ה 0 כל החומר ביקום היה מרוכז בסינגולריות כבדתית.. בנקודה הזאתי הדחיסות של החומר היא אין סופית וכך גם הטמפרטורה..
    חוץ מזה כל 4 כוחות הטבע לא היו קיימים בזמן ה0 והם נוצרו מיד לאחר הפיצוץ שכח הכבידה הוא זה שנוצר ראשון..
    זמן קצר אחרי הפיצוץ היה כבר אפשר למדוד את האנרגיה והטמפרטורה בגלל שהיא כבר לא אינסופית.. שהטמפרטורה הגיעה למשו כמו רבע מיליון מעלות החום היה מספיק נמוך בשיביל יצירה של אטומים.. אני חושב שהליום היה האטום הראשון שנוצר אבל אני לא בטוח.. בגלל זה הוא גם הנפוץ ביותר ביקום.
    שאלה שהכשילה את החוקרים הרבה זמן היא השאלה: איך הטמפרטורה ביקום אחידה? איך הטמפרטורות דומות בכל קצה של היקום? הזמן הדרוש לאנרגית חום להתאזן בכל רחבי היקום גדול בהרבה מגיל היקום אז איך זה אפשרי?
    בישביל לענות על שאלות ההאלה החוקרים גילו\הוכיחו שהפיצוץ היה כלכך מהיר ומיידי והתפשט במהירות כלכך עצומה שהחום שהיה לכל חומר נשמר עד אחרי שהיקום התפזר לצורה שאנחנו מכירים ורק אחרי זה התקרר בצורה אחידה.

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

הרבה ממה שכתבת כאן כתבתי ללהב באחד הנושאים לפני שעה בערך.. על הגילויים בשנות ה20 של התרחבות היקום וכאלה..
    לא הזכרתי שמות כי אני גרוע בשמות ואני תמיד שוכח אבל חוץ מזה את הכל דיי ידעתי ממקומות אחרים אז ככה שאני מסכים עם כל מילה שכתבת

לייקים
    12
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי rofl צפיה בהודעה
    כמה דברים
    בקשר לגיל היקום.. אפשר למדוד את הגיל בעזרת מחזור החמצן בטבע.. הוא עושה איזשהו גילגול לצורות ל2 צורות אחרות וחוזר לחמצן
    בזמן ה 0 כל החומר ביקום היה מרוכז בסינגולריות כבדתית.. בנקודה הזאתי הדחיסות של החומר היא אין סופית וכך גם הטמפרטורה..
    חוץ מזה כל 4 כוחות הטבע לא היו קיימים בזמן ה0 והם נוצרו מיד לאחר הפיצוץ שכח הכבידה הוא זה שנוצר ראשון..
    זמן קצר אחרי הפיצוץ היה כבר אפשר למדוד את האנרגיה והטמפרטורה בגלל שהיא כבר לא אינסופית.. שהטמפרטורה הגיעה למשו כמו רבע מיליון מעלות החום היה מספיק נמוך בשיביל יצירה של אטומים.. אני חושב שהליום היה האטום הראשון שנוצר אבל אני לא בטוח.. בגלל זה הוא גם הנפוץ ביותר ביקום.
    שאלה שהכשילה את החוקרים הרבה זמן היא השאלה: איך הטמפרטורה ביקום אחידה? איך הטמפרטורות דומות בכל קצה של היקום? הזמן הדרוש לאנרגית חום להתאזן בכל רחבי היקום גדול בהרבה מגיל היקום אז איך זה אפשרי?
    בישביל לענות על שאלות ההאלה החוקרים גילו\הוכיחו שהפיצוץ היה כלכך מהיר ומיידי והתפשט במהירות כלכך עצומה שהחום שהיה לכל חומר נשמר עד אחרי שהיקום התפזר לצורה שאנחנו מכירים ורק אחרי זה התקרר בצורה אחידה.
    איך אתה מסביר את זה שבמקום להיקום יתקרר לאט לאט אז הוא מתחיל להתחמם?

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ציטוט נכתב במקור על ידי L&D צפיה בהודעה
    איך אתה מסביר את זה שבמקום להיקום יתקרר לאט לאט אז הוא מתחיל להתחמם?
    אתה מתבלבל בין היקום לכדור הארץ.

לייקים
    12
    נקודות
    0

אהמ http://www.haemet.net/ אהמ

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

ציטוט נכתב במקור על ידי NoiTuloVe צפיה בהודעה
    אתה מתבלבל בין היקום לכדור הארץ.
    אתה יודע מזה חומר אפל ואנרגיה אפלה?
    אתה יודע אם הם גם נוצרו במפץ הגדול?
    ואנטי-חומר גם הוא נוצר במפץ הגדול?

אני חושב שחומר אפל ואנרגיה אפלה נוצרו במפץ הגדול אבל אני לא בטוח זה רק מההגיון שלי
    אנטי-חומר אין לי מושג אני גם לא כלכך יודע מזה

אם תרצה אבל אני ירחיב על אנרגיה אפלה וחומר אפל
    נערך לאחרונה על ידי rofl; 04-08-2008 בשעה 05:11.

לייקים
    12
    נקודות
    0

http://www.haemet.net/articles/creat...ator/index.htm

גם המדען הדגול יודע שיש אלוקים .

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ציטוט נכתב במקור על ידי rofl צפיה בהודעה
    אתה יודע מזה חומר אפל ואנרגיה אפלה?
    אתה יודע אם הם גם נוצרו במפץ הגדול?
    ואנטי-חומר גם הוא נוצר במפץ הגדול?

אני חושב שחומר אפל ואנרגיה אפלה נוצרו במפץ הגדול אבל אני לא בטוח זה רק מההגיון שלי
    אנטי-חומר אין לי מושג אני גם לא כלכך יודע מזה

אם תרצה אבל אני ירחיב על אנרגיה אפלה וחומר אפל
    למדתי על זה באוניברסיטה.. אבל אפשר לומר שדיי שכחתי.

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

המדענים הם לא הרב שלנו
    אין לנו מנהיג
    ובלי קשר שהוא אמר "ה' לא משחק בקוביות" הוא התכוון לזה שאין שום דבר אקראי בטבע ולכל דבר יש סיבה. זה לא היה הצהרה על קיומו של ה'.
    וגם אם כן זה לא ממש משנה לי כמו שאמרתי אין לו קשר למה שאני חושב

זה ידוע שאיינשטיין היה אתאיסט וגם מת ככזה
    נערך לאחרונה על ידי soundforge; 04-08-2008 בשעה 05:27.
    string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

אינשטיין הפך להיות אתאיסט בהיותו מבוגר אם אני זוכר נכון..
    אתאיסט או לא..האמונה שלו לגבי אלוהים לא כל כך הסתדרה עם מה שכתוב בתנ"ך..

נו יש הבדל בין גיל היסטורי לגיל פיזיאולוגי..התנ''ך מתאר גיל היסטורי של הדברים..וגם המפץ הגדול את סותר את התורה..נכון שיש כוכבים שהם בני מיליארדי שנים אבל הם קיימים 5768 שנים לפי ההיסטוריה שלהם כי ה' פשוט ברא אותם כבר מוכנים..כמו שהאדם הראשון נברא שהוא מבוגר בערך נגיד בן30..והוא עבר יום אחד בחיים אז לפי גיל היסטורי הוא בן יום ולפי פיזיאולוגי הוא בן 30

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

ציטוט נכתב במקור על ידי bob habanay צפיה בהודעה
    נו יש הבדל בין גיל היסטורי לגיל פיזיאולוגי..התנ''ך מתאר גיל היסטורי של הדברים..וגם המפץ הגדול את סותר את התורה..נכון שיש כוכבים שהם בני מיליארדי שנים אבל הם קיימים 5768 שנים לפי ההיסטוריה שלהם כי ה' פשוט ברא אותם כבר מוכנים..כמו שהאדם הראשון נברא שהוא מבוגר בערך נגיד בן30..והוא עבר יום אחד בחיים אז לפי גיל היסטורי הוא בן יום ולפי פיזיאולוגי הוא בן 30
    אם הוא ברא אותם מוכנים גיל החומר צריך להיות תואם..
    אין כל קשר במה באמרת...אלא אם כן לאלוהים יש מפעל או שהוא מיבא דברים

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:36.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,453 | הודעות: 8,151,035 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect