נכתב במקור על ידי
NoiTuloVe
1. הסתירה הראשונה היא ביום הראשון. כאמור, אלוקים ברא ביום הראשון את האור, והבדיל בינו לבין החושך. לאור הוא קרא יום, ולחושך הוא קרא לילה. יש פה סתירה פנימית כפולה, ואני אסביר. המדע קובע, כמו שהצגת בשיחה עם הפרופ', שחושך הוא היעדר אור. כך שלפי ההיגיון הוא לא היה צריך בכלל להבדיל בינו לבין החושך.
להבדיל-להבחין, להפריד, לא לערבב, לנתק, ליצור שוני, לגרום הבדל, לעשות הפרדה, להפלות, לייחד
תגיד כשיש אור בישראל,אז בצד השני יש חושך?
כשכתוב להבדיל בין האור לבין החושך זאת אומרת שיש הפרדה-עכשיו בצד השני של העולם יש חושך ויש הבדלה בין הצד האחר שבו יש אור ויש הבדל בין האור שכאן לאור ששם..
ואתה יודע למה כשיש אור בישראל יש בצד השני חושך? בגלל שצד אחד מופנה לכיוון השמש - הצד של האור, ובצד השני אין אור. אבל אין שמש אז איך אתה יכול לומר דבר כזה?
אוקיי אני אבהיר את זה יותר-אותו אור אני חושב שהוא ריכוז כל החומר ביקום,יעני מה שהיה לפני ההתפוצצות של המפץ הגדול-עכשיו העניין שממנו כל החומר בא..והחלל מהוא? החומר האפל? הוא אין ויש..יעני הוא לא חומרי אבל הוא תופס מקום ואנחנו עדיין לא יודעים מהוא בדיוק..אבל אנחנו יודעים שהוא תופס מקום-וזה אחד המאפיינים של החומר..אז עכשיו כשאתה אומר שלא היה צריך להבדיל כי חושך הוא העדר אור אז אני אגיד לך מה-הייתה נקודה מרוכזת באנרגיה ובחומר-ויש הבדלה בינה לבין החושך-החומר האפל שהוא תופס מקום ביקום-96% אולי..אני כבר לא זוכר..עכשיו העניין שיש הבדלה בין שני הדברים כי אחד הוא אבי החומר של כל היקום-והשני הוא מעין משהוא אחר שתופס מקום ולא עלינו עליו עדיין..ובכלל שיש הבדלה זה יכול לרמוז על זה שמסביב לנקודה של המפץ הגדול היה חומר אפל-חושך.
הסתירה השניה מתקשרת למשפט האחרון של התת-פרק שאומרת שלאור הוא קרא יום וחושך לילה. יש פה סתירה ליום הרביעי שבו הוא ברא את השמש, המקור היחידי שבעזרתו אנו קובעים את היום או את הלילה.
אנחנו קובעים לפי השמש..ואם היינו חיים נגיד בכוכב X שיש בו שמש אחרת אולי יום היה מתמשך במשך יומיים..עכשיו כשכתוב שלאור הוא קרא יום וחושך לילה והמקור היחידי לבדיקה הוא השמש זה לא סותר כלום..אנו בתור בני אדם קובעים את היום והלילה על פי השמש ואם לא היינו כאן אלה בכוכב אחר זה היה שונה..ככה שזה גמיש אפילו..ולא סתם לפירושים אלה כתוב איפה שיש אור זה יום ואיפה שיש חושך זה לילה..אז אני יכול ללכת לכוכב שהיה לפני השמש שהוא מאיר ואפשר לקרוא לזה יום עד שהוא יתפוצץ..או שאני אלך לכוכב חשוך והנה לילה..זה מושג גמיש יותר אני חושב..בעקרון אני לא בדקתי את התשובה על הנושא הזה ואני עונה לך מתוך הלוגיקה.
סתרת פה את העובדה שאלוהים הוא כביכול כל יודע. הרי מההתחלה הוא ידע שאנחנו נהיה על כוכב 'ארץ'. איזה לוגיקה בדיוק יש פה? לא הצלחתי להבין כלום. תביא לי תשובה אחרת.
תקרא שוב אחי.
בנוסף לכך, אם הוא ברא את הכוכבים ביום הרביעי כדי שיאירו לנו, הוא לא היה צריך לברוא את האור, וזה מתקשר לסתירה בין סגנונות הבריאה.
יש מושג של אור,עצם זה שיש אור-ויש כלי עזר שמספק אור-כגון הכוכבים.
תסתכל למטה בסוף תראה תשובה לזה.
2. הסתירה השנייה היא שביום הרביעי הוא ברא את השמש, הירח והכוכבים. המדע טוען שהשמש נוצרה לפני 4.5 מיליארד שנים. בנוסף לכך המדע גם טוען שישנם כוכבים שנוצרו עוד לפני שהשמש והירח נוצרו. ועל כך יש כאן סתירה משמעותית בין המדע ליהדות שמתבססת על התורה וסיפורי הבריאה בפרט.
קודם כל זאת תאוריה שהשמש נוצרה לפני 4.5 וזה באמת שלא אומר לי כלום..כי מחר אולי יגידו משהוא אחר ככה שיש כאן אמונה למדענים,עכשיו בקשר לזה אני כאן כותב בעשרה ל5 בלילה ואני אחפש מה הרעיון על זה עם הסדר..
זו לא תאוריה שהשמש נוצרה לפני 4.5 מיליארד שנה. כל מע' השמש נוצרה אז פחות או יותר.
כשמדען אומר-אני מניח,אני חושב ש..,אני מתאר ש..זאת עובדה?...וזה כן תאוריה שהיא נוצרה לפני 4.5 מליארד שנים ולא תוכל בחיים להוכיח לי שזאת עובדה מוצקת ממשית.
3. הסתירה השלישית היא שביום השלישי ה' ברא את הצמחים. המדע מוכיח שצמח, כדי שהוא יתקיים, זקוק לכמה תנאים. שניים מהתנאים הם אור השמש והטמפרטורה. השמש נבראה ביום שלאחר מכן. מכאן, שיש סתירה בין המדע ליהדות מכיוון שצמחים לא יכולים להתקיים בלי השמש אפילו יום אחד. בהיעדר אור השמש, הם לא מבצעים פוטוסינתזה, והם לא יכולים לייצר אנרגיה. בנוסף לכך השמש גם קובעת את הטמפרטורה, ככה שבהיעדר השמש, הטמפרטורה שתשרור בכדה"א לא תוכל לקיים חיים כלשהם.
דבר ראשון האור נברא לפניהם ויש הבדלה-הפרד בין האור לחושך..יש צד עם אור ויש צד עם חושך..ככה שאני לא חייב להסתמך על השמש כדי שתעניק אור ולפי זה אפשר להבין שהם קיבלו אור-עובדה שהוא נברא ויש הבדלה בינו לבין החושך...
יש מושג של אור,עצם זה שיש אור-ויש כלי עזר שמספק אור-כגון הכוכבים.
לקחתי את המשפט ממקודם... עכשיו הבנתי מפה שיש אור אבל אין עדיין משהו שיפיק אותו. בוא אני אתן לך דוגמא קטנה.
אני היום בורא חשמל. מחר אני בורא את המחשב. אני מחר משחק כל היום במחשב ורק מחרתיים בונה תחנת כוח שתפיק חשמל. הכיצד?
אותו דבר עם האור הוא ברא את האור אבל רק ביום הרביעי את המקור שמפיק אותו. ביום השלישי הוא ברא את הצמחים, שצריכים את האור המופק כדי לחיות.