|
|
א. התורה נכתבה עוד בראשית הבריאה ע"י הקב''ה, את אותה תורה הוא הכתיב למשה רבנו לפני מעמד הר סיני, שם התורה ירדה לעולם
ב. אני בטוח שגם בבריאה תמצאי היגיון, למשל עולם כזה מושלם... אם תדליקי ערוץ נשיניול גיאוגרפיק(איך שלא כתבים ת'שם הזה) תיראי בעצמך איזה עולם גיאוני בצורה ששום איינשטיין לא היה חושב על כך (ועוד אנחנו במצב שמנסים רק לגלות כל הזמן עוד דברים)
ג. תיראי, אם את מאמינה בדת שלנו את לא יכולה לחשוב דבר מוזר כזה שה' נוצר מהאמונה שלנו משום שאם את מאמינה ביהדות את מאמינה בבריאה והבריאה הייתה הרבה לפני איזו אמונה
ולגבי הנשים את צודקת ביותר.. יש הלכות מיוחדות לנשים וגם מצוות של נשים(למשל הדלקת נקות..) ונשים יכולות ללמוד תלמוד וכד' (ראי מסכת קידושים דף כט'-לא', זה כתוב שם איפהשהו)
אם תרצי להאמין, אני בטוח שתמצאי דרך....
שמעי זוהר את רק מחפשת להפריך כאן טענות של מאמינים ..
את באה בגישה שבאה לשבור את האמונה, מבלי להקשיב לטיעונים הגיוניים.
1.בקשר ליישום דברי תורה של נשים - האישה יותר קרובה אל ה' מבחינה רוחנית מאשר הגבר ולכן היא פטורה מלהניח תפילין, ציצית ומצוות שהזמן גרמן, והגבר חייב בהן.
אין שום איסור על אישה ללמוד תורה, פשוט כתוב שכל המלמד את בתו תורה כאילו לימד אותה תיפלות.
אין לאישה טעם ללמוד גמרא וכו'.
(אם היה אסור לאישה ללמוד תורה לא היו מלמדים תורה בבתי ספר דתיים לבנות)
2.בקשר להומואים והלסביות - זה שהחיות מתנהגות ככה זה אומר שגם אנו, בני האדם צריכים לרדת לרמה הזאת ?
יש גם הרבה זבובים שאוכלים זבל, גם אנחנו ננהג ככה ?
3.א.גם אם הם לא ההורים הקדמונים שלנו איך את חושבת שהאדם הראשון (ולא משנה איך קראו לו) התחיל את דרכו ? דרך גילוי עריות אחרת אין מצב שהייתה המשכיות אם האחים לא היו מביאים ילדים עם האחיות\אמא או משהו כזה ..
גם אם האדם הראשון ובת זוגתו היו מביאים מיליון ילדים הם היו צריכים להזדווג אחד עם השני כדי ליצור המשכיות.
רק במצריים בנ"י הצטוו על איסור גילוי עריות.
ב.אני מאמינה שהוא לא שמע קולות אלא שמע את דברי ה'. זה שאת לא זה עסק שלך.
אין צורך להשמיץ ולכנות את אברהם אבינו סכיזופרן כמו שאני לא מזלזלת בתורה של דארווין שד"א הרבה מדענים יוצאים נגדה כיום.
חוצמזה יש כת בהודו שהייתה שורפת את האישה יחד עם בעלה לאחר מותו (גם אם היא הייתה בחיים).
ג.איך התנ"ך שרד ?
על הצפנים בתורה שמעת ? כתוב שם הכל.
תפתחי ספר ישעיה, ירמיהו ותראי שכמעט כל הנבואות שם התגשמו.
תפתחי מסכת סוטה בגמרא ותראי מה כתוב בקשר לדור שלנו (דור המשיח).
פשוט נבואות שמתגשמות אחת אחרי השנייה!
4.ברור שאפשר לחתן אישה לא בתולה. אין שום חוק לגבי זה.
ואף אחד לא הכריח את האישה להתחתן עם מי שאנס אותה, אל תעוותי הלכות.
סה"כ נתנו לו אופציה בתור ניסיון אחרון להציל איכשהו את הכבוד שאבד לה.
אני בטוחה בזה שבית הדין באותה תקופה היה מגנה את האנס כמו שצריך.
אל תשוואי את התנך לאבולוציה את לא יודעת כלום על אבולוציה, לא היה כזה דבר "האדם הראשון ואשתו הראשונה שהיו צריכים להתחתן כי הם פתאום הפכו מקוף לבן אדם"
בקשר לאישה בתנך את לא יכולה להתווכח עם העובדה שמעמד האישה נמוך משל גבר בתנך בדומה לכל חברה פרימיטיבית שחיה בתקופה. מה שאת כותבת כאן זה רק תרוצים\פירושים של רבנים לשוביניסטיות בתנך. מטרת התרוצים היא בסהכ למנוע מנשים דתיות להתרחק מהדת בגלל הבדל הזכויות.
בקשר לאברהם, אנשים סכיזופרנים מאמינים בקולות שהם שומעים ומקשיבים להם ככה שאין הבדל בין להגיד"הכלב שלי אמר לי לאכול את הטלויזיה" "קול ה' ציווה עלי להקריב את הבן שלי על ההר".
בקשר לאונס, נותנים אפשרות לגבר שאנס להחזיר את כבודו על כבוד האישה שהוא אנס אותה?
נערך לאחרונה על ידי rofl; 27-08-2008 בשעה 17:29.
אני לא יודעת כלום על אבולוציה כמו שאת לא יודעת כלום על התנך והיהדות.
אני בניגוד אלייך לא ניסיתי לסתור טענות של הצד השני מבלי לדעת כלום על האמונה שלו,
סה"כ הסברתי את הדברים לפי איך שאני רואה אותם.
אני לא כופה את האמונה והדעות שלי על אף אחד.
מעצבן אותי שבאים בכזאת גישה מזלזלת, אני לא זילזלתי פה באף אחד סה"כ הבעתי דעה, את לא חייבת להסכים איתה
אני אישית חושבת שאם את באה בגישה חוקרת תלכי לרב גדול ותשאלי אותו את כל השאלות האלה ואז תחליטי במה את רוצה להאמין.
(אם אני לא טועה גם יד לאחים יכולים לעזור)
אם לא, כל אחד והאמונה שלו.
עסק שלך ואני ממש לא רוצה להתערב בעניינים של אחרים כי אני השתדלתי להראות גם את הצד של היהדות בכל הסיפור הזה ..
בקיצור, איש באמונתו יחיה. אין לי כוח לבזבז זמן על תגובות שמביאות רק זלזול כלפי האמונה שלי
בכל זאת לא ענית לי עניינית לתגובה העניינית האחרונה שלי
והזלזול שלי לא לעניין