כאשר מפעילים את המחשב מופיעה שגיאה cpu fan error
לאחר שהמחשב עובדה סביב השעה הוא נכבה
איך אני יכול לטפל בבעיה לבד ? אין כבר אחריות אז אני אשמח אם מישהו מהמומחים יוכל לעזור ולהסביר איך אני יכול לטפל בבעיה
תודה רבה מראש
כאשר מפעילים את המחשב מופיעה שגיאה cpu fan error
לאחר שהמחשב עובדה סביב השעה הוא נכבה
איך אני יכול לטפל בבעיה לבד ? אין כבר אחריות אז אני אשמח אם מישהו מהמומחים יוכל לעזור ולהסביר איך אני יכול לטפל בבעיה
תודה רבה מראש
|
|
אז ככה, כעיקרון זוהי שיגאה שהBIOS שלך יוצר כאשר ישנה בעיה בקירור המעבד (CPU), בד"כ שגיאות אלה גם מופעיות כאשר מחברים אמצעי קירור נוספים ל"תיגבור" ובכך לוח האם קורא לא נכון את הנתונים וניתן לעקוף את השגיאה על ידי ביטולה מהBIOS.
במקרה שלך, ולאור זה שאתה אומר שהמכבה גם נכבה. די נראה שהבעיה הרבה יותר "פשוטה" המאוור שמהקרר את המעבד איננו עובד כאוי/מחובר/תקין במקרה זה אני מציע לחדול מיד(!) משימוש במחשב הזה (מכייון שהמעבד הוא גוף שמתחמם מהר מאד ועלול להישרף) ולבדוק את העניין במעבדה.
אתה גם יכול לעשות כמה בדיוקת אצלך ע"י פתיחת המארז אך במידה וחסר לך ידע בסיסי בחומרה עדיף לקפוץ למעבדה אמינה.
ייתכן אגב שהבעיה היא לאו דווקא בקירור המעבד אלא בלוח האם/גרסת הBIOS
נ.ב. נשמח לקבל גם את פרטי המפרט
-מועבר לפורום חומרה להמשך דיון
עריכה: עכשיו שאני חושב על זה, אפשר גם לבדוק, אם המאוור של המעבד יושב בכלל כמו שצריך על המעבד. ובנוסף ניתן לנסות לאפס את הCMOS
למה לאפס? הוא היה מקבל טרמל טריפ אם המחשב היה נכבה כתוצאה מטמפ' גבוהה...
לדעתי תבדוק במעבדה או שפשששוט מאודדד תעדכן תביוס(לא כל כך פשוט אחי.ץ..
המאוורים שלך לא עובדים כמו שצריך מה שגורם למחשב להתחמם יתר על המידה ולכן הוא עושה reset, תוריד את הכיסוי של המחשב ותנקה את כל המאוררים שלך זה אמור לפתור את הבעיה
אם הבעיה לא נפתרה אתה תאלץ כניראה להחליף את המאווררים שלך
על כל מקרה מקווה שעזרתי