הנוער של היום לא ממש מבריק בלשון המעטה.
ראש העדיפויות אצל הראש הצעיר זה לבלות וכמה שיותר, ובזמן הבילוי צריך להוסיף שתייה (תדלוק לדרך) והכל מוכן לערב.
חבל שנערים לא משקיעים זמן בלעשות משהו חיובי מאשר להיות שיכורים ולעשות שטויות במהלך הלילה.
הבעיה הגדולה היא לא בני נוער שכבר מעל גיל 18 והם שותים (כל אחד ודרכו לחיות את חיו)אלא הבעיה בנערים בגילאים 14-17, אני יתן לכם דוגמה אישית למצב שאנחנו נמצאים בו, באחד מסופי השבוע יצאתי עם חבריי לאחד מהמרכזים המקומים בעיר בה אני גר, לפתע פנתה אליי משהי בת 15 (שנראת פחות מזה) ושאלה אותי אם אני בן 18, אמרתי לה שאין לי עוד 18, היא אמרה שזה לא בשביל שאני יקנה לה וודקה אלא בשביל שאני יקנה לה בקבוק בירה.
אני שואל את עצמי לאן הגענו שנערה בת 15 רוצה שמשהו יקנה לה בקבוק בירה.
בעיית השתייה משחקת בעיקר אצלהם נערים במועדונים ובמקומות כאלה, לא סתם כל סוף שבוע יש דקירות, ישנם עוד סיבות למשל האגו (הגברי) שמשהו מדבר עם בחורה ופתאום מגיע חבר שלה, הסיפור גולש למקומות שאין להם מקום.
בשביל דבר כזה צריך לדקור משהו אחר? אני לא חושב.
בכלל כל סיפור הדקירות האלו צריך להיגמר ומהר, אני לא יודע איך אבל חייב להיות לזה פתרון ופתרון מהיר.
לא יכול להיות שעל כל דבר נער יוציא מכיסו סכין ויהרוס חיי אדם או משפחה בשביל כאלו דברים.
גם נושא הסיגריות שילדים קטנים מעשנים סיגריות, גם זאת בעיה מאוד חמורה.
אני לא מעשן ואני לא יעשן, זה רצוני האישי(טוב גם בגלל שאני מפחד מאבי).
סיגריות עושות רק רע לגוף האדם ועדיין אנשים ממשיכים לעשן, זאת בעיה מאוד חמורה בחברה, היתי אומר העולמית אפילו.
תחומי עניין אצל בני נוער זאת גם בעיה שקיימת.
לפני כמה ימים כתבתי מאמר על תקיפת הכור הגרעיני בעירק, פתחתי אשכול בדיבורים עם קישור למאמר, להפתעתי הרבה (טוב לא היתי באמת מופתע) היו תגובות של אנשים שאמרו שזה לא מעניין אפחד.
זאת לדעתי בעיה, נער שלא אכפת לו על מלחמות עברו לא מבין באיזה סיטואציה אנחנו נמצאים, אבל אין מה לעשות כל אחד ותחומי התעניינות שלו.
הבעיה היא שאין לנוער משהו שמעניין אותו חוץ מלבלות (וכדורגל ובעיקר בחורות)בגלל זה הנוער נראה כמו שהוא נראה בתחתית הבור ואנחנו לא קרובים אפילו בשביל לנסות ולצאת מתוך הבור.
אני לא יודע מה העתיד יזמן לנו, אבל אני כן יודע שהנוער של היום לא איפה שהוא צריך להיות.
ואני יודע גם שחייב להיות לנושא כזה המשך, אני מקווה שבקרוב מאוד אני יכתוב לזה המשך.

ציטוט ההודעה