השאלה היא : כיצד מתואר האב בסיפור?
הסיפור: עץ הדובדבן השבור.
אורך: כעמוד.
אני צריך את זה למחר בבוקר, אבל אם אף אחד לא מודיע לי שהוא עושה תוך שעה אני עושה לבד, אז בבקשה.
תציעו נק' ואל תגזימו![]()
השאלה היא : כיצד מתואר האב בסיפור?
הסיפור: עץ הדובדבן השבור.
אורך: כעמוד.
אני צריך את זה למחר בבוקר, אבל אם אף אחד לא מודיע לי שהוא עושה תוך שעה אני עושה לבד, אז בבקשה.
תציעו נק' ואל תגזימו![]()
|
|
אני יכול לעשות לך אבל כמה נק' אתה נותן?
דבר רציני אחי..
נערך לאחרונה על ידי yossi menashe; 27-10-2008 בשעה 18:08.
אה חחחח אני זוכר את זה
בכיתה ז' ניראה לי היה לי את זה
אני יגיד לך בקצרה כזה לא צריך נקודות אני יגיד לך מה שאני זוכר
קיצור האב רצה שהילד יהיה כמוהו ויעבוד בבית ויהיה עם הסוסים וכל זה,אבל בסוף הילד הלך לבצפר וביום הראשון צחקו עליו כי הוא בא בבגדים מצחיקים של קיבוצניקים ואז האבא בא לבצפר ונראה לי דיבר עם הפרופסור שמה הוציא עליו רובה
זה מה שאני זוכר אחי
בסיפור הקצר "עץ הדובדבן השבור" אנו פוגשים בדמותו של דייב (המספר).
דייב הוא נער, המצוי ב קונפליקט (עימות) כתוצאה מהתנגשות בין שני עולמות: עולם ביה"ס, המיוצג ע"י פרופסור הרברט ועולם הבית, המיוצג ע"י האב. שני עולמות אלה מתנגשים זה בזה, שכן כל "עולם" כזה מייצג השקפת חינוך שונה ומנוגדת.
האב מאמין, כי יש לחנך באמצעות מכות "חושך שבטו שונא בנו" וכי על הלימודים להתקיים בתוך ביה"ס באמצעות ספרים. לעומתו, פרופסור הרברט חושב, כי יש ללמוד באמצעות חקירה ע"י יציאה מחוץ לכותלי ביה"ס וכי אין להשתמש במכות על-מנת לחנך.
דייב, כאמור, נמצא בין שני עולמות אלו, חצוי, ולא יודע כיצד לפעול.
ביקורו של האב בביה"ס מביא את נקודת המפנה של הסיפור: המורה מרכך את זעמו של האב ומלמדו את החשיבות שבשיטות הלימוד החדשות.
מצאתי את זה באינטרנט עכשיו
דף עזר ללימוד הסיפור: עץ הדובדבן השבור/ ג'סי סטיוארט
הרעיון המרכזי:
הסבר הגיוני מרכך עמדות נוקשות והתייחסות שלילית ומונע לאחר סיור לימודי שערך הפרופ' למר סקסטון , קיבל האב את נהלי ביה"ס ושינה את יחסו האלים.
"מענה רך ישיב חימה"
הרקע:
המשתתפים הראשיים הם המספר דייב, המורה פרופ' הרברט, אביו של דייב, מר סקסטון והמשניים הם תלמידי ביה"ס ובעל עץ הדובדבנים שנשבר, מר איפ קרברטי. מקום התרחשות העלילה בביה"ס, באיזור של חוות איכרים. זמן: לפני כמאה שנה.
העלילה:
האירוע המניע : פזיזות של התלמידים גרמה לשבירת עץ הדובדבנים של מר איפ – קרברטי. לסיפור שתי הסתבכויות ולכל הסתבכות פיתרון משלה:
1. כל תלמיד צריך לשלם דולר עבור העץ השבור ודייב בא ממשפחה ענייה ואין לו כסף. הפיתרון שהציע המורה היה שדייב ישאר במשך יומיים לאחר הלימודים לנקות את ביה"ס
והמורה ישלם עבורו את הדולר.
2. מר סקסטון, אביו של דייב, כעס על העונש והגיע לביה"ס עם אקדח כדי ליישב את עיניין העונש שקבל בנו. הפתרון של המורה היה לערוך לאב סיור היכרות עם ביה"ס החדש ועם ההתפתחויות והגישות החדשות בתחום הלמידה.
הלקח:
הלקח של הסיפור כפול:
1. חשוב ליזום תיקשורת בין ביה"ס להורים. כדאי לשתף את ההורים בנהלים חדשים ובגישות לימודיות וחינוכיות.
2. גם כשיש חילוקי דעות אסור לפעול באלימות. חשוב לדבר ולחשוב לפני שפועלים בפזיזות ופוגעים במישהו.
קודם תודה, אבל למה טריפל? שלא יקרה שוב.
אבל אני צריך משהו רציני של עמוד שלם עם הסבר מעמיק.
כן, אבל לא על הנושא שאני צריך : כיצד מתואר האב בסיפור?
ייאלה אנשים עד היום ב10.
בשביל סיכום טוב אני משלם 250 נקודות![]()
האב בסיפור מתואר כאיש שאינו משכיל במיוחד ואלים.
הוא אינו למד בבית ספר חטיבה או תיכון והוא עובד באורווה ובעבודת יד.
התנהגותה אלימה במיוחד: רק בגלל שבנו קיבל עונש הוא הוציא על המורה של בנו רובה.
בסוף הסיפור האב למד לקח וכמה דברים חשובים להמשך החיים: שהשכלה עוזרת ואלימות לא פותרת(אני חשבתי על זה)
Alice: Oh, no, no. I was just wondering if you could help me find my way.
Cheshire Cat: Well that depends on where you want to get to.
Alice: Oh, it really doesn't matter, as long as...
Cheshire Cat: Then it really doesn't matter which way you go
۞Alice In Wonderland۞
♥