נכתב במקור על ידי
Desire
טוב, בוא נתחיל לנתח את המשחק כמו שצריך.
אני יתחיל עם היריבה - חוף השנהב. הם הגיעו עם הרכב חסר ביותר. נתחיל עם השחקנים
החשובים שזה יא יא טורה, סיידו קייטה(2 השחקנים שבעצם מארגנים את הקישור), נמשיך
עם ההגנה שזה אבוה, טורה, ובהתקפה ארונה קואנה שיחד עם דורגבה וקאלו יכלו לגמור את
ישראל בקלות. הם קבוצה מהירה ביותר, היה להם בעיות בהגנה, אבל זה ישתפר כשהפצועים
והקישור יתחזק, קבוצה נהדרת, אני מאמין שהם יכולים להגיע רחוק עם הכישרון שלהם.
עכשיו לגבי הנבחרת שלנו. יש לנו נבחרת טובה, הבעיה זה 2 דברים. האחד זה קשטן שממשיך
לחשוב שהוא יודע הכול, ונמשיך עם השחקנים. קודם כל למה בירם כיאל משחק? מי הוא בכלל?
סתם אפס שכל מה שהוא יודע זה לשבור רגליים. לשמור על הכדור הוא יודע?(אני מתכוון טכניקה,
ממש לא), פיזיות יש, כוח יש, אבל... התקפה אין לו, טכניקה, שכל אין. עכשיו כשיש שחקן כמו
אבירם בורכיאן שהוא כיום הטוב ביותר בארץ, למה לא לשים אותו באמצע או בצד ימין, מה אתם
שם לי את בירם כיאל?. נמשיך עם סבן שיודע לעשות התקפות בצורה מדהימה לטעמי, הוא מהיר,
טכני מאוד, יודע להגביה, אבל אין לו הגנה אולי.. הוא פשוט לא יודע לעשות הגנה.. אז הוא שילמדו
אותו או שיביאו מישהו אחר. ברדה ובניון בליגה אחרת מכולם, זה פשוט 2 אנשי עבודה מסורים בצורה
מדהימה. טועמה היום היה לא משהו, אבל בדר"כ הוא בסדר ככה שאין ממש מה להעביר עליו ביקורת,
אולי רק בקטע של הגנה הוא עצלן, הוא לא עושה כמו שצריך. עומר גולן מדהים אותי רק בדבר אחד,
יש לו טאץ' של סקורר, כל כדור שמגיע אליו נופל בשער(אני מתכוון למצבים ממשיים), זה מדהים,
אבל מבחינת לחץ על כדור, לרוץ - הוא עצלן ברמות וזאת בעיה. טל בן חיים שיחק במחצית הראשונה
מצויין, מחצית שנייה נפל קצת.. סטרול בלם.. למה? מה רע בבנאדו? בנאדו מוכיח מדי שבוע כמה
הניסיון שלו מציל את בית"ר, כמה הוא תותח, הוא לא צריך מהירות יותר, השכל שלו משחק במקום
הגיל שלו. מה צריך את סטרול?..
בכל מקרה, הסיכום שלי הוא שבלי יוסי בניון אין נבחרת וזה פשוט מפחיד. יוסי בניון הגיע ללא ספק
לליגה של הטובים ביותר באירופה, זה השחקן שיזכר בישראל כטוב ביותר בכדורגל ההישראלי עד
שנראה מה יצא מגיא אסולין. ליברפול שמה ליברפול.. הוא יעבור בינואר לקבוצה אחרת ויקבל דקות.
לגבי יוון, יש לנו סיכוי גבוה, הם קבוצה טובה, אבל לא יותר מדי טובה. אם ישראל תציג יכולת כמו
המחצית הראשונה היום, הסיכוי גבוה ביותר לניצחון בבית. מול היוונים זה סיפור שונה לגמריי..
למה? המנטליות של ישראל בחוץ דיי מפחידה.. כאילו הם לא יודעים להתמודד עם לחץ..