קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] PS3 או XBOX ?
    על ידי Yaniv Bar Lev בפורום קונסולות משחקים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 12-08-2008, 16:51
  2. [דיון] PS3 VS XBOX360
    על ידי paveltj בפורום קונסולות משחקים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 27-04-2008, 08:17
  3. [שאלה]PS3 VS XBOX360
    על ידי פיליפ בפורום קונסולות משחקים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 14-02-2008, 18:10
  4. [דיון] מה עדיף? xBox360 \ PS 3
    על ידי avishai1b בפורום קונסולות משחקים
    תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 10-01-2008, 23:09
  5. [דיון] שיחקתי ב Xbox360 !
    על ידי جܧٹξლąი בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 13-11-2005, 02:17
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 15

[דיון]ps3 vs xbox360

מורחקים
    שם פרטי
    איתן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אני לא סובל מאי שפיות אני נהנה ממנה

Thumbs up [דיון]ps3 vs xbox360

ps3 vs xbox360

בדיון זה,נדון בקרב הקונסולות,מי יותר טובה?ה-xbox של מיקרוסופט,או ה-ps3 של סוני.

Ps3

מידע כללי
    פלייסטיישן 3 , היא קונסולת משחקים הנייחת השלישית של חברת סוני. הקונסולה שייכת לסדרת קונסולות הפלייסטיישן המצליחה.
    חברת סוני הציגה לראשונה את קונסולת הפלייסטיישן 3 בתערוכת E3, התערוכה הבינלאומית למשחקים אלקטרונים, שהתקיימה במאי 2005 בלוס אנג'לס. סוני דחתה פעמים רבות את מועד ההשקה של הקונסולה עקב קשיים בייצור ובפיתוח. מכירת הקונסולה החלה לבסוף ב-17 בנובמבר 2006.

במה היא טובה יותר מהמתחרה?

מעבד

המעבד של הפלייסטיישן 3 מכונה "Cell". הוא מורכב מ- 7 ליבות, הנקראות PPE , ומשבע יחידות עיבוד משניות הקרויות SPE. כל אחת מהן רצה במהירות של 3.2 ג'יגה הרץ. המעבד הוא תוצר של פיתוח משותף של החברות "יבמ", "סוני" ו"טושיבה".
    כוח העיבוד של הליבה המרכזית מוקדש לחישובים כלליים, בעוד ששאר יחידות ה-SPE יועדו לחישובי אספקטים אחרים.
    כיום הפלייסטיישן 3 מתהדרת במעבד החזק ביותר בתחום קונסולות המשחק.

מעבד גרפי

המעבד הגרפי של הפלייסטיישן 3 תוכנן על ידי חברת NVIDIA, אחת משתי יצרניות המעבדים הגרפיים העיקריות בעולם (השנייה היא ATI שהיא כיום חטיבה ב-AMD), ביחד עם סוני. המעבד נקרא "RSX" והוא רץ בקצב שעון של 650 מגהרץ. ה-RSX יכול להציג גרפיקת תלת ממד ברזולוציה הגבוהה ביותר של הפרדה גבוהה - 1080 שורות על 1920 קווים ( בדומה לקונסולת הX360). בעלי מסכי ה-LCD בעלי כושר הצגת תוכני HD יוכלו ליהנות ממיטב האיכות הגראפית של המעבד. ה-RSX יכול לעבד עצמים תלת-ממדיים במורכבות של 300 מיליון פוליגונים בשנייה. לעומתו, המעבד של פלייסטיישן 2 יכול היה לעבד רק 66 מיליון פוליגונים בשנייה ולעומת ה-Xbox 360 מצד המתחרה מיקרוסופט, שיכול לעבד כ-500 מיליון פוליגונים בשנייה.

זיכרון

ל-RSX יש זיכרון של 256 מגהבייט מסוג "GDDR-3" שקצב השעון שלו הוא 650 מגהרץ (מהיר בהרבה מזיכרונות DDR2 שקצב השעון שלהם הוא 400 מגהרץ - נפוצים במחשבים אישיים חדשים). לפלייסטיישן 3 עצמו יש 256 מגהבייט זיכרון נוספים, מסוג "XDR DRAM" שקצב השעון שלו הוא 400 מגהרץ, אך מעביר 8 ביט במקביל, כלומר קצב נתונים של 3.2 גיגה ביט בשנייה. יחד יש ל-RSX ולמעבד 512 זיכרון שמחולק ל-2 שמיועדים לדברים שונים.

יכולות נוספות

• בפלייסטיישן 3 מותקן כונן Blu-ray. הכונן מסוגל לקרוא תקליטורי Blu-ray בעלי נפח של 25 ג'יגה בייטים או 50 גיגה בייטים בדיסק דו-שכבתי. הודות לנפח הנתונים הגדול שניתן לאחסן על דיסק בלו-ריי, מפתחי המשחקים לקונסולה יכולים להכניס יותר חומר ותוכן למשחק בניגוד למתחרות. הכונן יכול לנגן, מלבד Blu-ray disc, גם כמעט את כל פורמטי התקליטורים הקיימים, כולל תקליטורי משחקים של פלייסטיישן ופלייסטיישן 2, ותקליטור SACD שהוא תקליטור מוזיקה באיכות גבוהה יותר מתקליטור מוזיקה רגיל (5.1 ערוצים ולא רק סטריאו).

• בפלייסטיישן 3 יש תמיכה ברוב המשחקים הרבים של הפלייסטיישן 2.

• ניתן לחבר אותה לאינטרנט בקלות. דרך החיבור לאינטרנט ניתן להוריד תוכני HD, לרכוש משחקים ולהוריד אותם לדיסק קשיח, ולהוריד עדכוני תוכנה לפלייסטיישן. עדכוני תוכנה אלה מאפשרים לסוני להוסיף לפלייסטיישן יכולות מסוימות שלא היו לה בתחילה, והיא מנצלת זאת ל"הפתעות" למתחרותיה, במיוחד xbox 360 של מיקרוסופטWii של נינטנדו. כך היא מסוגלת להפעיל בהדרגה יתרונות תחרותיים משמעותיים שהיו קודם רק שמועות. כך למשל במאי 2007 שחררה סוני את גרסת תוכנה 1.8 שמאפשרת לפלייסטיישן 3 לייצר אות HD בתקן 1080p, כלומר אות ברזולוציה מקסימלית ובקצב פריימים של 50/60 תמונות בשנייה. אותה גרסת תוכנה אפשרה לפלייסטיישן גם לתפקד כנגן מדיה, כלומר לקרוא מדיה שמוגשת על ידי מחשב ברשת הביתית, ולנגן כך שירים, תמונות וסרטים.

• יכולת להקרין סרטים באיכות HD דרך מחבר HDMI, ברזולוציות: 480i, 480p,576i,576p, 720p, 1080i, 1080p. בגרסה 1.8 של התוכנה הופעלה יכולת של הפלייסטיישן להמיר סרטי DVD (רזולוציה של 480 שורות) לכל רזולוציות ה-HD השונות (scaling) - יכולת שבדרך כלל יש רק לנגני DVD ייעודיים ויקרים. כמו כן הופעלה יכולת הפוכה, להוריד רזולוציה של סרטי Blu-ray ל-720p, הרזולוציה המקסימלית של מסכים רבים. מלבד מחבר HDMI מכילה הקונסולה גם מחבר וידאו ייעודי אחר, שמתוכו ניתן (על ידי רכישת מתאמים מיוחדים תוצרת סוני) להוציא גם אות S-video או אות קומפוננט. חיבור ה-HDMI של הקונסולה תואם את תקן HDMI 1.3 ומאפשר תמיכה בצבע מדויק מאוד, שכיום כמעט שאין מסכים שמסוגלים להציגו.

• תמיכה באודיו של 2, 3.1 , 4.1 , 5.1 או 7.1 ערוצים. אודיו סטריאופוני ניתן לשמוע דרך זוג מחברי RCA, 5.1 ערוצים דרך מחבר אופטי (S/PDIF) ו-7.1 ערוצים (TrueHD) רק דרך מחבר HDMI, למקלט מתאים.

• תמיכה במשחקי רשת מרובי משתתפים (עד 256 משתתפים). שיא מספר השחקנים בו זמנית נקבע במשחק MAG, אשר צפוי לצאת בקיץ 2009 בלעדית לפלייסטיישן 3.

• בעלת כונן קשיח מובנה (150-SATA) בנפח של 20, 40, 60 או 80 ג'יגה (שנמכר כיום רק בקוראיה ובארצות הברית.)

• תמיכה בעד שבעה שלטים אלחוטיים (controllers) המופעלים בעזרת שן כחולה ונטענים בעזרת חיבור USB. מלבדם ישנו גם שלט אלחוטי "רגיל" (ללא ג'ויסטיק ורטט) המאפשר להפעיל את הקונסולה כנגן סרטים באופן נוח יותר. בעלי PSP יכולים להשתמש בו כשלט לפלייסטיישן 3.

• בעקבות תלונות על "בקר הבומרנג" שהציגה סוני ב-E3 2005 החליטה סוני להחליף את הבקר לבקר הזהה במראהו לבקר ה-Dual Shock שאפיין את הפלייסטיישן 2 אך בעקבות הפרת פטנט לשלט לא הייה רטט עד אמצע 2008 ואז הושק השלט החדש שהשוני בינו לבין קודמו הוא אפשרות הרטט. הבקר החדש נקרא Sixaxis. ייחודו של הבקר החדש הוא ביכולתו לקלוט תזוזה בדומה לבקר של הקונסולה המתחרה מצד נינטנדו, ה-wii. סוני מיהרו להסביר כי משמעות השם היא "שישה כיוונים של חופש".

• יכולת לשלוט בקונסולה מרחוק על ידי ה-PSP, וניתן לשלוח סרטי וקבצים ממנה את ה-PSP דרך הרשת. הדבר מאפשר לבעלי PSP לנצל אותו בצורה טובה יותר, למשל לאחסן סרטים על הקונסולה ולשדר אותם אל ההתקן הנייד דרך רשת אלחוטית, לטווח שיכול להגיע ל-100 מטר.

• ארבעה חיבורי USB מאפשרים לחבר לקונסולה מגוון עצום של רכיבים שמתחברים בצורה זהה למחשבים אישיים. יכולת זו היא עתידית ברובה וכיום החיבורים משמשים בעיקר להטענת המצבר של השלטים האלחוטיים, אך ברור כי בכוונת סוני לנצל בעתיד את מגוון האפשרויות שחיבור תקני זה מאפשר. דוגמה ליכולת כזו התווספה בעדכון לתוכנה גרסה 1.81 ב-15 ביוני 2007, אז התווספה התמיכה במדפסות USB תוצרת אפסון, שהקונסולה יכולה להדפיס אליהן תמונות.

• ניתן להתקין על הקונסולה מערכות הפעלה שונות.

תמונות:

Xbox360

מידע כללי

Xbox 360 היא קונסולת ההמשך של קונסולת המשחקים Xbox של חברת מיקרוסופט והיא קונסולת המשחקים השנייה שהשיקה החברה.

הקונסולה, שבמהלך פיתוחה קיבלה את שמות הקוד Xenon, Xbox 2 ו-Xbox Next, נחשפה לעולם בערוץ MTV ב-12 במאי 2005 על ידי אלייז'ה ווד. באותה שנה בתערוכת E3, התערוכה הבינלאומית למשחקים
    מיקרוסופט כיוונה להשקה עולמית והקונסולה הושקה ב-22 בנובמבר 20052 בדצמבר באירופה וב-10 בדצמבר ביפן. עקב ביקוש גבוה ביותר בארצות הברית ובאירופה נרשמו חוסרים רבים במהלך ההשקה ובמספר החודשים שאחריה. למרות המאמצים לכבוש את השוק היפני התקבלה הקונסולה באופן צונן מצד הקהל היפני. הקונסולה, שעד כה לא יובאה לישראל, צפויה להופיע בישראל בשנת 2007 [1]. בצפון אמריקה לאחר מסיבת השקה במדבר מוהאבי,

כמו בעלי ה-Xbox, בעלי ה-Xbox 360 יכולים להתחבר לשירות ה-Xbox Live של מיקרוסופט המאפשר להם להשתתף במשחקים מרובי משתתפים דרך האינטרנט. עם השקת ה-Xbox 360 שודרג השירות וכיום הוא מציע מגוון אפשרויות, הכוללות את ה-Xbox Live Marketplace, חנות וירטואלית להורדת גרסאות ניסיון של משחקים, משחקי ארקייד ישנים (Xbox Live Arcade), משחקים שפותחו על ידי מפתחים עצמאיים, קליפים של מוזיקה, וטריילרים.

בכנס שנערך לפני תערוכת E3 של שנת 2006 הציג ביל גייטס, מנכ"ל מיקרוסופט, את שירות ה-Live Anywhere המאפשר משחק מרובה משתתפים על גבי פלטפורמות שונות. קרי, האפשרות לשחקן ב-Xbox 360 לשחק מול יריב המשחק את אותו משחק על מחשב אישי.

במה היא טובה יותר מהמתחרה?

• לקונסולה מעבד מתוצרת חברת יבמ בעל 3 ליבות סימטריות שכל אחת רצה במהירות 3.2Ghz,
    • מעבד גרפי 500Mhz של ATI,
    • זיכרון של 512MB ותמיכה ב-WiFi.

החברה השקיעה בפיתוח המוצר והשקתו סכום של כ-3.5 מיליארד דולר.

תמונות:

סרטונים:

ps3 vs xbox360 1

ps3 vs xbox360 graphics

ps3 vs xbox360 2

לדעתי,קונסולת ה-xbox 360 של מייקרוסופט טובה יותר מקונסולת ה-ps3 במספר תחומים:

א.משחקיות:המשחקיות נעימה,צבעונית ובעלת הרפתקאות,מעניינת ומושכת את העין.

ב.משחקים: מגוון כותרים משמעותיים אשר יוצאים ויצאו,כמו סדרת halo ו-gears of war

ג.פריצה:חלק זה החשוב ביותר,לקונסולת האקסבוקס קיימת פריצה,המוזילה את מחיר התפעול ומעצימה את חווית המשחק.

ד.מראה חיצוני:לדעתי,הקונסולה יפה יותר מה-ps3 והגימור שלה מוצג באופן יפה יותר.

ה.מעבד:אומנם המעבד איננו חזק כפי שהמעבד של הסוני,אך הוא מפיק יכולות שלא מביישות מחשב רגיל.

לכן,ע"פי כל הדברים שציינתי,אני חושב שה-xbox360 עולה על ה-ps3'ברוב המובנים.

מה דעתכם?

קרדיט לי על הרעיון והביצוע ולויקיפדיה על המידע.

נערך לאחרונה על ידי Eitanon; 24-11-2008 בשעה 08:19.

2. קישורים ממומנים

טוב קודם אני אגיב על זיוני שכל ואז אתן את דעתי טוב?

א.משחקיות:המשחקיות נעימה,צבעונית ובעלת הרפתקאות,מעניינת ומושכת את העין.
    מה הקשר לפאקינג קונסולות? זה כבר קשור למשחקים עצמם,חח משחקיות עלק ורב המשחקים הטובים קיימים ב2 הקונסולות.

ב.משחקים: מגוון כותרים משמעותיים אשר יוצאים ויצאו,כמו סדרת halo ו-gears of war
    ולPS3 אין משחקים אקסקלוסיביים טובים?
    או ש
    GT
    KZ
    GOW
    MGS
    socom
    ressistance
    לא אומר לך כלום?

ג.פריצה:חלק זה החשוב ביותר,לקונסולת האקסבוקס קיימת פריצה,המוזילה את מחיר התפעול ומעצימה את חווית המשחק.
    טוב על זה אני אגיד את דעתי בהמשך בסדר?

ד.מראה חיצוני:לדעתי,הקונסולה יפה יותר מה-ps3 והגימור שלה מוצג באופן יפה יותר.
    פה זה כבר עניין של דעה,לדעתי לפחות,הPS3 הרבה יותר יפה,הXBox לא נראה משהו בכלל,אבל זה לא קשור לביצועים עצמם ולא קובע איזה מכשיר יותר טוב כך שמצחיק שאתה מזכיר את הפרמטר הזה.

ה.מעבד:אומנם המעבד איננו חזק כפי שהמעבד של הסוני,אך הוא מפיק יכולות שלא מביישות מחשב רגיל.
    שכחת שזאת השוואה?

טובבב,
    דעתי:
    כרגע הPS3 והXBox שווים.
    שוב,שווים,לא אמרתי משתלמים.
    כרגע הXBox יותר משתלם,כי זה יותר זול ומי שמחפש מכשיר לזמן הקרוב,עדיף לו XBox.

בעתיד,כשינצלו את הBlu-ray (שאגב לא יהיה בחיים לא לXBox ולא לשום מוצר אחר של מייקרוסופט) הביצועים של הPS3 יהיו יותר טובים משל הXBox.
    ותיהיו בטוחים שינצלו את היכולות של הPS3 כי הטכנולוגיה חייבת להתקדם.וגם אם לא ינצלו בזמן הקרוב(אף אחד לא יודע מתי העולם יעבור לBlu-ray),זה לא חיסרון לPS3,כי הביצועים שלהם שווים,זה סה"כ יתרון לעתיד.

פריצה - אמרתי מקודם,יותר משתלם לקנות היום XBox,גם כי זה יותר זול וכמו שאמרתי הם שווים גם ביכולות שלהם כרגע.
    בכל מקרה גם את הPS3 יפרצו בסופו של דבר(אין דבר שלא פריץ),ההגנות של XBox לא היו כאלה חזקות לכן הוא נפרץ מהר(בנוסף לזה הוא יצא שנה לפני הPS3).
    אז בעתיד PS3 יהיה עסק יותר זול,בכל מקרה לא לשכוח שזה שיש לקונסולות אחרות פריצה לא הופך אותן ליותר טובות,זה לא יתרון של המכשיר עצמו.

מורחקים
    שם פרטי
    איתן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אבל כתבתי לפני הכל דעתי האישית.

יופי שכתבת אבל
    א. זה לא קשור בכלל.
    ב. עובדות,אם היית אומר שאתה מעדיף את המשחקים של XBox אז עוד מילא אבל אתה מציג את זה כאילו לPS3 אין אקסקלוסיבים ששווים משהו.
    ג.שוב זה עובדות.
    ד. בסדר,פה זה באמת כל אחד ודעתו.

מורחקים
    שם פרטי
    איתן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

טוב,אז התייחסתי ל-ד
    כמובן שה-ps3 יותר טוב
    אבל בלי פריצה אנחנו מסכימים שלא תרכוש 10 משחקים...

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אמרת הרבה שטויות.
    אני אתייחס לסעיף 1.

WTF ?!
    ממתי פריצה זה החלק החשוב ביותר בקונסולה ?!
    מה שאתה אומר בעצם זה שאם איןן לקונסולה פריצה אז היא לא טובה ?!

ובלי פריצה אני ארכוש 10 משחקים.

נערך לאחרונה על ידי saar1320; 25-11-2008 בשעה 18:49.

מורחקים
    שם פרטי
    איתן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

טוב,אם יש לך 3500 שקל נוסספים,בבקשה.
    אני לא ארכוש קונסולה ללא פריצה.זאת דעתי,אל תתקנו אותי כי זאת דעה שלי

ציטוט נכתב במקור על ידי דר סוס צפיה בהודעה
    איזה 3500 שקל תהרגו אותי איך אתם מגיעים לסכומים האלה.
    אני לפני חודשיים קניתי מאיביי 2 משחקים יד ראשונה ב100 שקל ביחד.
    אז תחשב לבד כמה עולה 10.

מורחקים
    שם פרטי
    איתן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

לאיזו קונסולה?
    אני מתכוון לכאלה שקונים בארץ

מי הגאון שקונה בארץ תגיד לי?

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי דר סוס צפיה בהודעה

זה שזה דעה שלך זה לא אומר שאסור לתקן אותך כי אתה מטעה אנשים.
    ברמות.

על כמה על 350 משחקים ?
    :X
    על 10 משחקים 3500 משחקים ?!

כדאי לי להיות בשקט כי אני מדבר אל מנהלים,ומקלל אותם.
    נערך לאחרונה על ידי Eitanon; 26-11-2008 בשעה 07:16.

ציטוט נכתב במקור על ידי saar1320 צפיה בהודעה
    אמרת הרבה שטויות.
    אני אתייחס לסעיף 1.

WTF ?!
    ממתי פריצה זה החלק החשוב ביותר בקונסולה ?!
    מה שאתה אומר בעצם זה שאם איןן לקונסולה פריצה אז היא לא טובה ?!

ובלי פריצה אני ארכוש 10 משחקים.
    מצטער להגיד לך אבל זה כן נכון...
    בארץ ישראל חיביים פריצה...תסכים איתי..
    וגם שקונים משחקים מחו"ל
    א.עד שזה מגיע לוקח מלא זמן...
    ב.לפעמים יכולים לדפוק אותך.. [להביא לך משהו שלא עובד...]
    ג.בשביל להזמין אתה חייב להזמין משחק משחק בשביל לא לשלם מכס וככה שזה לוקח X2 זמן...
    וכול מה שאמרתי אני אומר ממשהו שאני יודע כי אני הזמנתי מחול
    מהחנות PLAY ASIA משחק + שלט [לXBOX]
    ולקח לזה 3 שבועות להגיע...

ציטוט נכתב במקור על ידי yuval987 צפיה בהודעה
    מצטער להגיד לך אבל זה כן נכון...
    בארץ ישראל חיביים פריצה...תסכים איתי..
    וגם שקונים משחקים מחו"ל
    א.עד שזה מגיע לוקח מלא זמן...
    ב.לפעמים יכולים לדפוק אותך.. [להביא לך משהו שלא עובד...]
    ג.בשביל להזמין אתה חייב להזמין משחק משחק בשביל לא לשלם מכס וככה שזה לוקח X2 זמן...
    וכול מה שאמרתי אני אומר ממשהו שאני יודע כי אני הזמנתי מחול
    מהחנות PLAY ASIA משחק + שלט [לXBOX]
    ולקח לזה 3 שבועות להגיע...
    מה אני אגיד לך לא היה לך מזל,לי מאיביי משלוחים מגיעים אחרי שבוע.
    לגבי ב. צריך לדעת ממי ומאיפה לקנות.

מורחקים
    שם פרטי
    ערן
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    קשה יש בלחם ובפיצה

אני חושב שסוני 3 הרבה יותר מישתלם לתווח ארוח לכן עוד חצי שנה כשה היה פריצה והמכירים ירדו צריך ליקנות ואל האקסבוקס אני חושב שלא כאדי לקנות ועוד שנה בערך יפסיקו ליצור משחקים (זה דעתי)

א.לא יפסיקו לייצר משחקים לXBOX [אני מאמין...]
    אין סיבה שיפסיקו.
    ב.מי אמר לך שיצא פריצה??=\
    כבר הרבה זמן אומרים שעוד מעט ועוד מעט יצא פריצה ואני לא רואה כלום...

+ תגובה לנושא

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:41.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,203 | הודעות: 8,151,785 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect