אני יודע שבשביל זה יש את "להקה VS להקה", אבל פשוט זו אחת מהשאלות החשובות ביותר בתולדות הרוק.
איזו להקה טובה יותר: לד זפלין או פינק פלויד?
כמה עובדות על כל להקה:
לד זפלין:
לד זפלין,להקת רוק בריטית מפורסמת ובעלת השפעה רבה שהתחילה ב-1968.מוכרים כחלוצי הרוק הכבד והמטאל,אך כללו ביצירותיהם גם בלוז,סול,פאנק,השפעות קלטיות,אינדיאניות,ערביות ולטיניות.
חברי הלהקה הם ג'' ימי פייג'' (גיטרה אקוסטית חשמלית ומנדולינה), רוברט פלאנט (שירה ומפוחית),ג''ון בונהם (תופים וכלי הקשה), וג''ון פול ג''ונס (באס,קלידים ומנדולינה).אלבומי הלהקה המשיכו וממשיכים להימכר גם לאחר התפרקותה ב-1980.
ג''ימי פייג'' הצטרף ללהקת yardbirds לאחר פרישתו של ג''ף בק,לפני מסע הופעות שניים מחברי הלהקה פרשו והשאירו את פייג'' ונגן באס כריס דרג''ה בחיפוש אחר חברים נוספים.לאחר סיום סיבוב הופעות ראשון בסקנדינביה תחת השם ''the new yardbirds'' החליטו הקבוצה לשנות את שמם,מקור השם הוא למעשה בבדיחה שהרעיון של פייג'' לשם יתרסק כמו צפלין מעופף מעופרת וכך נקראו ''led zeppelin''.
זמן קצר לאחר מכן שוחרר האלבום הראשון של הלהקה ב-1969,שילוב של מוזיקת בלוז ורוק שהפכה ליצירה משפיעה ומרכזית בהתפתחות המטאל,האלבום היווה סלילת דרך להצלחה מתמשכת,במיוחד בארה"ב שם הופיעו רבות.
לאחר ההתפרקות יצאו מס'' חברי הלהקה בקרירות סולו מוצלחות ,ידועים בעיקר רוברט פלאנט וג''ימי פייג''.
פינק פלויד:
פינק פלויד (Pink Floyd) היא להקת רוק בריטית שפעלה מסוף שנות השישים עד אמצע שנות התשעים. היא נחשבת ללהקה הגדולה והמצליחה בתולדות הרוק. היא גם המשפיעה ביותר על הענף יחד עם הביטלס ולד זפלין. עד ימינו המוזיקה הייחודית של פינק פלויד ממשיכה להשפיע על מוזיקת הרוק ואף על מוזיקה אלקטרונית. פינק פלויד נודעים בזכות הופעות הענק התיאטרליות שלהם, המילים הפילוסופיות בשיריהם, התמונות המפורסמות על עטיפות אלבומיהם, ומוזיקה ייחודית המשלבת בין רוק מתקדם, רוק פסיכדלי, רוק כבד ובלוז. שם הלהקה הוא שילוב שמם של שני אמני בלוז, פינק אנדרסון ופלויד קאונסל. בתחילת דרכה הונהגה על-ידי סיד בארט, ולאחר שאיבד את שפיותו (עקב נטילת מנת יתר) לקח רוג'ר ווטרס את הפיקוד על הלהקה. לאחר שיצא לקריירת הסולו שלו הלהקה הונהגה על-ידי הגיטריסט דיוויד גילמור.
לדעתי, קשה מאוד לבחור בין שני הלהקות האלו.
אבל לאחר שהקשבתי לכל תקליט בכל אלבום שלהם אני חייב לומר, שלד זפלין (למרות שהיא להקה שפעלה פחות זמן), יצרה המון להיטים טובים וקליטים והיא כנראה הלהקה הטובה ביותר שאני מכיר.
לכן הבחירה שלי היא:
Led Zeppelin