האם איי בי אס מגדיל את מרחק הבלימה.
כי הרי הוא משחרר את בהגלגלים לפחות משניה וזה מה שמונע החלקה כנראה.
אבל זה כנראה גם מגדיל את מרחק הבלימה לא?
האם איי בי אס מגדיל את מרחק הבלימה.
כי הרי הוא משחרר את בהגלגלים לפחות משניה וזה מה שמונע החלקה כנראה.
אבל זה כנראה גם מגדיל את מרחק הבלימה לא?
|
|
הABS לא רק שומר על הגלגלים שלא ינעלו, אלא הוא גם מונע מההגה להינעל. ותאמין לי שלא ABS אנשים יתחילו להחליק ולהיתקע בדברים..
ההגה לא ננעל פשוט הא מאבד את השימוש שלו אתה יכול לסובב אותו עד מחר אבל האוטו ילך לכיוון אחד בהחלקה עם גלגלים נעולים.
כמו שכבר ענו פה הABS לא מגדיל את מרחק הבלימה אלא להפך..
תחשוב שללא הABS הרכב היה מחליק וכאשר יש החלקה אז מרחק הבלימה גדל בהרבה..ועם הABS האוטו לא מחליק ועוצר הרבה יותר מהר
אם לא יהיה ABS אז הגלגלים ינעלו ואז אתה תחליק..
ואז הבלימה מאבדת את האפקט שלה
=]
רובכם טועים ומטעים את הבחור!
היחידים שאמרו פה דברים נכונים זה GRASS ו ORCHO.
מצטער אבל אם אתם לא יודעים אל תגיבו.
הסבר קצר על המערכת.
כשהגלגלים ננעלים, אין אפשרות לסובב את ההגה, האוטו בבלימה הכי טובה שלו, כלומר יש לו הכי הרבה אחיזה והוא יאט הכי מהר! (אני מדבר על כביש רגיל, במצב טוב ויבש). אבל מה החיסרון? שאם אתם לא מספיקים לבלום בזמן כדי להתחמק מהמכשול אתם תתקעו בו כיוון שאין שליטה על הגלגלים מההגה.
עכשיו אתם תגידו, אז לא לוחצים חזק על הברקסים במיקרה של מצב חירום.
הבעיה שזה לא תלוי בנו ולרוב אנחנו (בעיקר הנהגים החדשים) נילחץ ונלחץ ישר חזק על הברקסים וננעל על הגלגלים ונישאר ללא יכולת היגוי ולרוב גם נתקע במכשול שלפנינו.
בנוסף, גם למי שיש מערכת ABS אך לא יודע להשתמש בה כראוי, המערכת הזאת שווה לתחת.
לכן גם מומלץ לעבור קורס נהיגה מתקדמת, כדי להכיר טוב יותר את מערכות הרכב, אופן פעולתן וכו'
עכשיו מהיא מערכת האי בי אס?
כאשר הגלגלים ננעלים ואין יכולת היגוי המערכת הזו בעזרת חיישנים מזהה את הנעילה ומשחררת אותה לשבריר שניה, וכאן בעצם, בשבריר השנייה הזה, הבלימה איננה אופטימלית והאחיזה עם הכביש לא מאטה את הרכב הכי חזק שאפשר.
ברגע שהמערכת שיחררה את הבלמים, (אנחנו הרי עדיין לוחצים על הדוושה של הבלם), הבלמים יכנסו לפעולה שוב, ושוב הגלגלים ינעלו, ושוב המערכת תגלה נעילה ותשחרר אותה, וכך הלאה וכו' וכו'.
הכל מתרחש מהר מאוד ולכן גם נשמע לא חריקה אחת ארוכה אלא חריקה מקוטעת כזו.
ועכשיו תחשבו טוב, איך נעצור מהר יותר כאשר הבלם לחוץ כל הזמן, או כאשר הוא נלחץ ונעזב נלחץ ונעזב כל הזמן? זה בעצם החסרון של מערכת ABS, היא אולי מאפשרת היגוי בעת הבלימה אבל היא מאריכה את מרחק הבלימה. כשאין מערכת כזו, מרחק הבלימה מתקצר, אבל אין היגוי בעת בלימת חירום.
נערך לאחרונה על ידי DIESEL POWER; 06-03-2009 בשעה 15:54.
Berlingo כי לפעמים... פשוט אין ברירה
אני חושב שאתה טועה, תקן אותי אם לא -
לא יודע אם למדת קצת פיזיקה או מכניקה אבל כאשר האוטו מחליק (כשהבלמים לחוצים על הזמן) הגלגלים לא מסתובבים ונוצר עליהם חיכוך קינטי (בין הגלגלים לכביש).
ה ABS דואג שהגלגלים יסתובבו בכל הזמן וע"י כך יש חיכוך סטטי בין הגלגלים לכביש.
חיכוך סטטי גדול מחיכוך קינטי - מרחק עצירה קטן יותר עם ABS.
נערך לאחרונה על ידי oFiRB; 06-03-2009 בשעה 21:58.
משתמש\ת יקרים, חתימך נערכה מאחר והיא עוברת על
חוקי החתימות בפורום אטרף, אנא עיינ\י בחוקי החתימות,
בתודה מראש, צוות ההנהלה.
קצת התבלבלת, חיכוך קינטי זה כאשר הגלגלים נעים ביחס לכביש, כלומר מסתובבים וחיכוך סטטי זה כאשר הגלגלים לא נעים ביחס לכביש, כמו למשל בעמידה ברמזור.
ונכון, חיכוך סטטי יותר חזק מחיכוך קינטי ולכן עדיף שהגלגלים יהיו נעולים.
אם אתם לא מאמינים לי, קבלו מאמר קצת יותר מקצועי:
לינק.
נערך לאחרונה על ידי DIESEL POWER; 20-03-2009 בשעה 14:24.
Berlingo כי לפעמים... פשוט אין ברירה
בדו"ג הABS הוא בכלל אסון, בדו"ג בעלי המערכת, אתה נותן גז ומתחיל לבלום, עד שתגיע ליעדך (אם יש לך מזל) האופנוע ייעצר![]()
Savage 2