הזוג השורד: פחד ותיעוב באיי הפנינה:
באופן מפתיע ואולי בגלל החג, הזוג מראה סלחנות לנוכח האפיקומן ששלפה ההפקה כדי להגן על איגור ויואב. עם זאת, השניים לא סולחים על פיקניק החמץ שנראה על המסך באמצע פסח. טעים ומגרה כפסיפלורה רקובה .
בן זגגי ונועה רובין
12/4/2009 12:00
נועה: לאחר שסיימו יואב ואיגור להתאבל על לכתו של הגבר כל הגברים-מושא ההערצה-והפאתט של הרגע, עידן חביב, נשאר להם רק לשבת על החול ולמצוא דרך לשרוד על אמת, לפני שהנחש אריק והעקרב אופיר יגרמו להם להתאחד עם מגדל האננס החביב עליהם בווילת המושבעים ובארדו, גם להתקלח ולסבול את אפרת, עונש מפחיד לכל הדעות.
איגור טינגר. בארדו, טוב שהוא זכה בחסינות.
צילום: דודי חסון
כמו שכבר למדנו, אתה ואני, באיי הפנינה לא צריך לחשוב ולתכנן הרבה, ולא רק בגלל שקוראים לך אנסטסיה וככה נולדת, אלא פשוט בגלל שאתה תמיד יכול לסמוך על ההפקה. כבר דשנו ודנו והתעצבנו על ההתערבויות האלה, ולכן, ברוח החג, אני אהיה נוטפת סבלנות, ואתאר את הטוויסט של משימת החסינות הלא אישית והחלוקה החוזרת לשבטים כאפיקומן שמור שהחביאה ההפקה ואופס, איזה פלא, חשפה אותו בדיוק ברגע שפחדה שתאבד את איגור - עוד כוכב רגע מייצר רייטינג.
ואופס, שוב איזה פלא, אני דווקא גורסת שהטוויסט הזה, למרות היותו בלתי נסבל ברמת ההפקה, דווקא עורר לנו את המשחק. קודם כל, בזכות הטוויסט הזה שני הגברברים שלי, יואב ואיגור, יישארו על החוף עוד רגע או שניים, לפני שהדוקטור מבשל להם טוויסט חדש משל עצמו. שנית, אותו דוקטור מוצא את עצמו תקוע עכשיו עם בעל החסינות - אופיר ועם שתי העצלניות הטיפשות, דינמיקה משעשעת ולא משעממת. לפחות אותי.
בן: אני באמת לא יודע איך להרגיש עם השינוי ה-7,821 במהלך העונה הנוכחית בהישרדות. מהצד האחד, הגוף נורא רוצה לצעוק "התערבות", "התערבות". זה קל ופופוליסטי. אבל מהצד השני יש תחושה שהפעם אכן נשמרה איזו הגינות בסיסית. לא שלא היה ברור מראש שאריק, אנסטסיה ונטע-לי לא מסוגלים להשלים ביחד משימה כלשהו – ממציאת סרטנים ועד לצלילה ואגירת קוקוסים, אבל השאלה המוסרית שתקפה את איתי (הבנו שיש לך דילמה בפעם הראשונה שאמרת את זה), הצליחה גם אצלי להשקיט קצת את המוסר הפנימי. ואולי את צודקת, אולי זו סתם רוח החג.
אבל פה מגיעה ההסתייגות. בשלבים המאוחרים של התוכנית, כשלאט-לאט מתקזזים להם מתמודדים ומתחילים להריח את הדיזל של הג'יפים, שעושים את הדרך לנוקיה, ההפקה לא יכולה להרשות לעצמה לשלוף יותר אפיקומנים. כי אם היא תעשה את זה, אף אחד כבר לא יישאר לסוף של הסדר.
שיעור חשבון
נועה: משימת הפרס הייתה קצרה וממצה, בדיוק כמו שאני אוהבת. בלי הסברים ארוכים, בלי פרשנויות (ברור. עידן עזב והלך לחפור לעדן הראל), ובלי גיא זוארץ שמנסה לעשות דרמה מכמה קרשים וחבלים. התוצאה - בארדו, מרגשת. איגור זכה ולקח את יואב לפיקניק רומנטי. אה, בדרך הוא גם יצר חלוקה שבטית חדשה וערער את הבטחון של מירית ואיתי, שנראה בשלב הזה של המשחק כמו תינוק במבה עם שפם. שקסי.
משימת החסינות, לעומתה, הייתה מלאת דרמה. השאלה שעמדה על הפרק היא - האם איתי ישחק אותה ויחבור לחברים החדשים מבארו, או יישאר בתפקידו כבובת הכרוב של אריק ויצא אדיוט. איתי הוכיח שהוא לא אדיוט, ועשה חשבון מהיר, תרתי משמע - שבע זה יותר שווה מתשע. לאריק לא הצליח הטוויסט וכולי הייתי מאושרת - לשני החברים שלי יש חסינות.
![]()
אריק. הוגה רעיונות מועילים. פיני סילוק
בן: משימת הפרס אולי נראתה לך קצרה, אבל מבחינתי היה מדובר באירוע ארוך. אמנם המחפרון הראשי כבר לא נמצא בפנמה והסביבה, אבל עדיין נותרה מורשת מפוארת של מסבירים לאומיים, כדוגמת אריק ומירית. ואם חשבתי שהסבר החוקים בפעם האלף מול המצלמה , הוא אכן הדבר הנוראי ביותר שיכול לקרות במשימה כלשהי, אז הגיעה המאמא המרוקאית והבהירה לי שאפילו יותר מעצבן לשמוע פמפומים אינסופיים על הפנטזיות למימוש הפרס.
אני גם חייב להודות שבשלב הזה, ככה באמצע החג, היה מאוד כואב לראות את הרביעייה מתענגת על קוראסונים וקרקרים, כשהאטרקציה הקולינרית הגבוהה ביותר שאני מצליח למצוא בימים האלו היא מצה עם שוקולד השחר. איפה הרחמים?
אבל משימת החסינות אכן הצליחה ליצור דרמה. השאפו הראשון מגיע קודם כל לאריק, שמצליח פעם אחר פעם להראות שהוא הקודקוד היחיד עם רעיונות מועילים, כדי להתקדם קדימה במשחק. אז נכון שלצערו הוא נפל על שותפים לא ממש מתאימים ליישום המזימה (אופיר היה לוקח טיפקס ומשנה את הספרות על הקוקוס), אבל הוא שוב הבהיר, שאם יש מישהו שסוחב כמעט על כתפיו את כל העונה – זה הדוקטור. הרגע המותח בפרק: הדילמה המוסרית של ילד במבה? ממש לא. עד הרגע האחרון לא הייתי משוכנע שיואב יצליח להביא את הקוקוס הנכון. אכן מספר אחד.
ישנן בנות
נועה: אני מאד מקווה שאנסטסיה תעוף במועצת השבט הבאה. לדעתי, זה יהיה עונש מושלם לעידן ולאפרת בווילת המושבעים. אני בטוחה שגם אתה, ממש כמוני, תחוש הקלה כשהמאותגרת שכלית הזו תהיה רחוק רחוק מהאי ותשאיר אותנו רק עם החברה' שיודעים לספור עד עשר.
מצד שני, גם לכתה של נטע-לי יעשה לי טוב, לפחות כמו חמש הכוסות ששתיתי בליל הסדר, ואני די בטוחה שהיא זו שתצעד עם לפיד כבוי בדרך לספסל המושבעים. במיוחד לאחר שגילינו שאופיר הולך לצאת מהארון ולהציג את פסל החסינות הסודי שהחביא לאורך רוב המשחק. אני מקווה שאריק ישכנע את אופיר להסתיר את פסל החסינות עד לרגע בו תסתיים ההצבעה, כדי שיהיה לנו עוד פרק שהוא קצת פחות צפוי מהרגיל, כמו ההוא, עם עידן, החזק, החופר. זוכר?
![]()
אנסטסיה. תלך הביתה?
צילום: דודי חסון
בן: אם תרשי לי להפעיל את האינטואיציות הגבריות שלי (ורק להבהיר אין לי כאלו), אכן נדמה ששתי ה"דיוות" הן המועמדות הבולטות להדחה ועשויות בסיומו של פרק ההדחה לעוף על טיל כזה, שבן לאדן לא חלם עליו. אבל כבר ראינו שמשימת הווטו הבאה כוללת אוכל, וכידוע לך זוללת הפסיפלורות לא רואה בעיניים בתחרויות כאלו. אני מאוד מקווה שהבלונדה הצפונבוביבית תישאר איתנו עוד קצת. סתם ככה כדי להרגיז את איגור, וגם בשביל התקווה, שאולי גבי יפציע לנו מתוך השממה וימשיך את הסאגה.
אז מה יהיה? תרשי לי לצטט את גדול חכמי היאכטות והזוהמות הפאתטיות, שברגע נבואי, ומבלי שהתכוון, סיכם את הכל בתחילת הפרק במשפט אחד: "כל הפייטרים נלחמים אחד בשני ובסוף עפים ומשאירים את כל הסמרטוטים האלה שמגיעים לגמר". מעניין אם הוא התכוון גם לעצמו.
הידעת
גיא זוארץ אמר 14 חברים. דיינו.
ציטוטי הפרק:
1. "גם אם היה לנו קפה אמיתי וטעים הייתי שופך אותו על הפרצוף של אופיר" - (איגור מתהפך על אופיר עם קפה הפוך)
2. "רציתי לקחת פסיפלורה ולזרוק אותה על הפרצוף המדושן עונג של מירית" (גם אריק מראה שהוא טוב בזריקת מזון על אנשים).
3. "לא מספיק שיש לה מוח של ציפור, היא גם שוחה כמו ציפור" - (אריק מעליב את משפחת העופות עם השוואה לאנסטסיה).
4. "בשבט קסאיה אין מקום לאנשים מפגרים כמו איגור" (אריק מראה שהוא יודע לזרוק בוץ גם על האופוזיציה)
5. "יש לנו סוסיתא טרויאנית, סוסה ולא סוס" - (איגור מנסה להוציא את האוויר מהגלגלים של אופיר)
מה דעתכם?
אני דווקא אהבתי את המשפט של איגור
"יש לנו סוסיתא טרויאנית, סוסה ולא סוס"
משפט מצחיק =)

ציטוט ההודעה