שלום,
אני בת 23, גדלתי וחונכתי כחרדית מאמינה..לפני שאני שואלת אני מודיעה שאשמח מאד מאד ואני כאובה ביותר מהעובדה שאיני מצליחה לאאמין.. כך שאני לא מומרת לתאבון או משהו וכד"..
אנא, אני לא באתי להתריס, באתי באמת ובתמים לקבל תשובות..
מאז ומתמיד היו לי הרבה שאלות אך ניסיתי לדחוק אותן בכח ולהתעלם מהם (מאחר והתשובות שקיבלתי לא סיפקו אותי), כיום האמת כביכול טופחת בפני ואיני יכולה להדחיק יותר..
אני לא מאמינה ולא מצליחה בשום אופן להאמין ולהתחבר..
ומקצת השאלות להלן:
1. יש בעולם אלפי דתות ,אמונות ומיתולוגיות שלפי הבנתי נוצרו בעקבות אנשים בעלי כריזמה ויכולת שכנוע לאורך כל ההסטוריה, (לא רחוק מאיתנו היטלר, סטאלין וכו")
למה שאאמין דוקא בדת היהודית, קראתי מעט על הנצרות למשל, והעקרונות די זהים..
2. על אנשי התנ´ך ובחז´ל ישנם הרבה מאד סיפורים שאין הדעת סובלתם.. על ניאוף ,אשת איש., תמיד ידעתי שאסור לשפוט אותם כי הם היו אנשים גדולים בדרגת מלאכים..
אך איך יתכן שאנשים בדרגת מלאך עשו מעשים שכאלו? (כמו יהודה ותמר, שלמה ובת-שבע, ,התירוץ שמלאך היטה אותו ושמי שהיתה עם אחשוורוש-היתה השדה של אסתר - נראה לי כתירוץ ולא יותר..)
3. איך יתכן שבעולם הבא מובטח שנשב ונאכל שור הבר וכדומה, והרי זה כל כך גשמי -לא מתקבל על הדעת שבעולם הנשמות נהנה מדבר גשמי - זה מזכיר לי את אמונת 70 בתולות בגן עדן...
4. איפה שנגמר השכל, מתחילה האמונה, עקרון היהדות הוא לא לשאול שאלות מעמיקות מידי ולא לשפוט את חז´ל, מה יגרום לי להאמין, אם לא השכל, כאשר אני בן-אדם רציונלי שלא מאמין בשום דבר שלא ברור לי ,ואם זאת האמונה, אז אפשר לקנות כל לוקש שמישהו מוכר.. (לא מאמינה גם בפרחי באך ,רפואה סינית וכל שאר המיסטיקות למיניהן..)
5.איך יתכן שהיתה בנקודת זמן התגלות אלוקית ומאז היא פסקה, ואין יותר..למה רק להם מגיע והרי אנחנו אותם יצורי אנוש?
תודה רבה מראש