|
|
זה שהוא קבע וככה נהיה זה ברור
אבל איך התהליך הזה נעשה זה לא ברור בכלל
אני לא יודע איך זה נעשה וגם חכמי הגמרא אמרו את זה
אה חח סבבה פשוט חשבתי אתה מתכוון שהיה משהו ואיך שהו ה' היה קשור לזה אבל לא יודעים איך
בכל מקרה אני חושב שויכוח אם הדברים התנהלו כפי שנטען בתנ"ך הוא טיפשי כי לא אני לא אתה ולא אף אחד כיום יודע מה קרה באמת..
העולם יכול היה להיווצר בכמה דרכים הדרך הגיונית יותר עבורי היא ע"י ה' לאחרים ע"י התפשטות אנרגייה מסתורית שהופיעה יש מאין.
ואני בטוח שיש עוד מלא סברות אחרות שיגידו דבר כזה או אחר אבל בסופו של דבר אין בידינו את הכלים ליישב את הדיון הזה אחת ולתמיד...
נערך לאחרונה על ידי obeh; 15-05-2009 בשעה 13:27.
הנה מקום קריעת ים סוף ההוכחה ותפסיקו להיות אתאיסטים מטומטמים וואלה אתם נשמעים כמו ילדים מפגרים יותר מסוליה של נעל
http://www.psagot.org.il/images/%D7%...7%95%D7%A3.doc
נערך לאחרונה על ידי elikoko80; 15-05-2009 בשעה 16:42.
נערך לאחרונה על ידי eitan110; 17-05-2009 בשעה 00:35.
1. העולם קיים 13 מיליארד שנה ולא 4.5.
2. הביטחון הזה הוא מכמה סיבות:
א. המפרשים לא כותבים כל מה שעולה על רוחם אלא מסתמכים על כמה דברים שנובעים מהכתוב וזה נושא שלא קשור כרגע.
ב. כל הפירושים (שרובם ככולם נכתבו ליפני מעל 100 שנה) מסתדרים באופן מושלם עם המדע בן זמננו.
3. זה לא ממש משנה לנו מה ההבדלים בין מה שכתוב בתורה לבין המציאות.
התורה היא לא ספר מדע או היסטוריה אלה ספר שבא ללמד אותנו איך יהודי צריך לחיות (כמו שדניאל אמר קודם). פה ושם אנחנו יכולים למצא רמזים למה שהיה בבריאת העולם
הפיזיקה לא מתבססת על המפץ הגדול.
כל הדיון נועד כדי שאנשים יפסיקו להשתמש במדע כנגד התורה- מדע ותורה הולכים ביחד.
וגם אם התאוריה של המפץ הגדול תיפול לבסוף (דבר שסביר להניח שלא יקרה בזמן הקרוב)- התאוריה שתבוא במקומה גם תסתדר עם היהדות!
כי האדם לא יכול לגלות משהו בטבע (גם אם יש לו היאחזות מיזערית בטבע) שיסתור את קיום אלוהים! הרי אלוהים הוא הטבע (אחד משמותיו של ה' הוא "המקום" ואותיות א--ד--ו--נ--י בגימטריה הן 71 וכך גם אותיות ט.ב.ע)
זה לא משנה איזו- אבל כל הנחה\תאוריה שתתבסס אפילו על פירור מהטבע תהיה תואמת לכתוב בתורה.
זה קצת קשה להבין איך שתי תאוריות שונות שסותרות אחת את השניה יכולות להיות תואמות לתורה אבל זה בהחלט אפשריח אם תחשוב על זה קצת
נערך לאחרונה על ידי NoiTuloVe; 17-05-2009 בשעה 22:26.