13/05/2009 16:01:00, מאת: מערכת טיפו,
הידעת? קטשופ היינץ הוא הקטשופ האהוב ביותר בעולם. 10 עובדות על היינץ בכתבה הבאה:
1. הקטשופ לא תמיד נוצר מעגבניות. הוא התחיל כרוטב העשוי מפטריות או מדג מלוח עם עשב ורטבים. נשמע מוזר, נכון? עד היום אפשר למצוא קטשופ העשוי מפטריות בבריטניה. חברת היינץ משתמשת ברכיבים טבעיים והקטשופ הוא על טהרת העגבניות בלבד.
2. העגבנייה אדומה בזכות הליקופן, מרכיב המצוי בתוכה ומועיל לגופנו. הגוף שלנו לא מייצר ליקופן ולכן הדרך העיקרית להשיגו הוא דרך המזון שאנו אוכלים. בזכותו רמת הסיכון למחלות לב וסרטן הפה מופחתת בצורה משמעותית והוא אף מונע את הזדקנות העור. גם טעים וגם בריא!
3. עוד לפני שהנרי ג'ון, מייסד חברת היינץ, ייצר את הקטשופ הראשון שלו, הוא ייצר חזרת על פי מתכון מוכר של אמו. איזה מזל שהחזרת נשארה בצד!
מה חסר לי פה??
4. בשנה נמכרים יותר מ-650,000,000 בקבוקי קטשופ היינץ ביותר מ-140 מדינות בעולם. השקיות הקטנות של קטשופ היינץ (באריזה אישית) נמכרות בכ-11,000,000,000 אריזות אישיות בשנה בכל העולם, כלומר 2 שקיות היינץ לכל אדם בעולם!
5. מקור המילה קטשופ נמצא אי שם במלאזיה. מלחים שהפליגו לשם, לקחו איתם חזרה הביתה רוטב דגנים בשם "קיסאפ" (בסינית: רוטב חצילים). בטלפון שבור שכזה, הפך שמו של הרוטב ל"קטשופ". הרוטב הזה, דרך אגב, לא הכיל אפילו עגביה אחת.
6. במאה ה-18 וה-19 קטשופ היה רוטב חמוץ במיוחד. עם הזמן הוסיפו עגבניות והקטשופ המודרני נולד.
7. אל תטעו! בתעשיית הקולנוע לא משתמשים בקטשופ כדם. אם כי, ביננו, זה די דומה.
8. בשנת 1876 יוצר לראשונה קטשופ היינץ. הוא נארז בבקבוק שקוף על מנת שהצרכנים יוכלו לראות את האיכות שלו ולעמוד על טריותו. מאז הדבר נהפך למסורת.
אההה... זה מה שחסר לי!
9. חברת היינץ היא החברה שקונה הכי הרבה עגבניות בעולם! בחברה משתמשים ביותר מ-2,000,000 טון של עגבניות בשנה.
10. לא משנה איפה תטעם היינץ: בסין, באוסטרליה, בארה"ב ובאירופה- הטעם הוא אותו הטעם במדויק!








ציטוט ההודעה












