קודם כל קרדיט ענק ל-Coshi מפורום אחר על כתיבת המדריך.
אז אני יתחיל בהסבר מקיף על הנושא
- המושג עצמו
SeedBox זה בעצם שרת ייעודי, או VPS (מיני ייעודי) שמותקנת עליו בד"כ TorrentFlux או מנהל קבצים אחר.
- מזה שרת ייעודי?
שרת ייעודי זה כמו המחשב הביתי שלכם, כמובן שקצת יותר חזק בחומרה, אך הוא על אותו עקרון
השרת יעודי הזה יושב בחוות שרתים, חוות שרתים זה מקום שיש בו המון שרתים, ולכל ארון בחווה יש רוחב פס של 100MB שיתופי, חוות השרתים היא מקום שרק בעל שרת יכול להכנס אליו, והמקום הוא מקורר מאד כיוון שהשרתים שנמצאים בו לא יתחממו.
- מזה VPS?
VPS היא מכונה וירטואלית, שמעתם על VMware? תוכנה שאתם מתקינים על השרת, והVMware יוצר HD וירטואלי שבHD הוירטואלי אתם מתקינים את מערכת ההפעלה שלכם לרוב זה FreeBSD ואיתה מתחברים לאינטרנט, ויש לכם VPS יכי המלך !
- איך ה100MB שיתופי הזה עובד בכלל?
לבעלי הארונות בחווה יש 100MB שיתופי על כל הארון, עכשיו כל שרת שנכנס לארון מתחלק ברוחב, הכוונה שאם יש לנו 10 שרתים בארון אז יש לכל שרת 10MB מהירות, דיי נחמד
- איך קונים שרת ייעודי, וכמה העסק יקר?
על קניה אפרט בהמשך, אני יתחיל בהשכרת השרת
זה תלוי בגודל השרת, ובחומרה של השרת
שרת Dual Xeon 3.2GHZ יכול להגיע ל800₪ בחודש ואף יותר
שרת P4 יכול להגיע ל400 ש"ח בחודש
VPS (מיני יעודי) עם 30-40GB נפח HD יכול להגיע ל250₪ בחודש (זה עסק יקר ולא משתלם)
להמ VPS לא הכי משתלם? כיוון שאם אני אפתח 4 VPS הם יתחלקו במהירות 10MB שזה יוצא לכל אחד 2.5MB מהירות אינטרנט, שעדיף להשאר המחשב הקט שלנו
נשמע מסובך? ממש לא,
אז יאללה למדריך
אני מוכן, אתם?
אז יש לכם שרת ייעודי, VPS, מה אני צריך כדי שיהיה לי Seedbox?
- הפצת לינוקס, או שרת Windows ( אני אשתמש בהפצת FreeBSD)
- Apache 2.2 ומעלה
- תמיכה בPHP וMySQL
- Python 2.3 ומעלה
- וכמובן שמנהל הורדות (אני אשתמש בTorrentFlux)
זה נשמע קשה ומעייף, אבל זה ממש עבודה של כמה דקות
אז יאללה לעבודה...
נוריד את התוכנה PuTTY (לחצו עלי)
אדום= נצטרך לרשום את כתובת האייפי של השרת
ירוק= נצטרך לרשום את האייפי, ובד"כ בשרתים זה 22
אפור= אנחנו נבחר בSSH כי זה מה שנצטרך להיום
אחרי שכתבנו אייפי, פורט, ובחרנו באפשרות SSH נקבל חלון שחור שבו נצטרך לכתוב שם משתמש וסיסמא של השרת
אדום= נקליד את השם משתמש
ירוק= נקליד את הסיסמא
אחרי שנכנסו בהצלחה לשרת, אני אדלג על התקנת PHP, MySQL, והפצת לינוקס.
למה? כי בד"כ שקונים או משכירים שרת מקבלים עם זה כבר מותקן את ארבעת הרכיבים
אז ניגש להתקנת הPython 2.3 (לאתר הבית ולהורדת הקובץ לחץ עלי)
אחרי שדפדפנו באתר וראינו, נגש לחלק המעשי
אז נכנס שוב לחלון השחור אחרי שהתחברנו ונקליד
מה זו הפקודה הזו בכלל? הפקודה מורידה את הקובץ שלנו לשרת. (תוריד את ה* מהפקודה, זה חוסם אותי פשוט)
עכשיו סיומת .tgz היא אחרי מין RAR נכון? אז אנחנו נצטרך לחלץ את הקובץ באמצעות הפקודה
עד כאן אנחנו בסדר? יופי... נמשיך,קוד:tar -xvf Python-2.5.1.tgz
עכשיו אחרי שהורדנו את הקובץ שלנו לשרת, וגם חילצנו אותו, פוו עבודה קשה ^^
אנחנו נצטרך להתקין אותו,
ובכדי להתקין, אחרי שחילצנו נכתוב את הפקודה
זה ישאל אותנוקוד:apt-get install python
תקלידו Y ותלחצו אנטרקוד:Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done The following extra packages will be installed: python2.3 Suggested packages: python-tk python2.3-doc The following NEW packages will be installed: python python2.3 0 upgraded, 2 newly installed, 0 to remove and 3 not upgraded. Need to get 0B/2880kB of archives. After unpacking 9351kB of additional disk space will be used. Do you want to continue? [Y/n] Y
ואז זה ירשום לנו שוב משהו דומה
...קוד:Selecting previously deselected package python2.3. (Reading database ... 22848 files and directories currently installed.) Unpacking python2.3 (from .../python2.3_2.3.1-1_i386.deb) ... Selecting previously deselected package python. Unpacking python (from .../python_2.3.1-1_all.deb) ... Setting up python (2.3.1-1) ... Setting up python2.3 (2.3.1-1) ... Compiling python modules in /usr/lib/python2.3 ... Compiling optimized python modules in /usr/lib/python2.3
והפעם זה אומר שסיימנו, אז נקליד exit ונלחץ אנטר
נכנס שוב פעם, ונקליד python ונלחץ אנטר
ובכדי להשאיר את הפעולה דולקת בלי לפגוע בה, נלחץ על Ctrl + D
עד כאן סיימנו להתקין את Python
ונעבור לחלק הכייפי והאחרון, מנהל ההורדות TorrentFlux (לכניסה לאתר הרשמי) (להורדת TorrentFlux).
סיימתי!!!, סבבה אז נמשיך להתקנה, הכנסו לFTP,
איך נכנסים? אפשר להכנס דרך הEXPLORER, FIREFOX
אבל אני אשתמש בFlash
[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/9731/flash***pc9.jpg[/IMG]
אדום= לחצו על הלשונית ויפתח לנו חלון
[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/4694/flash***1ts2.jpg[/IMG]
אדום= כתובת האייפי של השרת שלך או הדומיין שלך (לדוגמא: ftp.example.com)
ירוק= הקלידו את השם משתמש שלכם
אפור= הלקידו את הסיסמא שלכם
כחול= לחצו על Connect בכדי להתחבר לשרת
ההתחברות נראת ככה
[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/1444/flash***2kd2.jpg[/IMG]
אז התחברו ועשינו עד עכשיו הכל, מה שנשאר זה להעלות את המנהל הורדות, ולהתקין אותו
נקח את הRAR של מנהל ההורדות נחלץ אותו, נכנס לתיקיה
יש לנו כמה תקיות וכמה קבצי הסבר, יש לנו html, sql
אנחנו נעלה את כל מה שיש בhtml לשרת.
אחרי שהעלנו את כל תיקית הhtml לשרת, אנחנו נלך לפאנל ניהול שלנו, הנפוצים הם DirectAdmin (בישראל), וCpanel בכל שאר הארצות, אני אשתמש בDirectAdmin.
אנחנו בתוך, נצטרך לפתוח מסד נתונים חדש, MySQL Management בDirectAdmin
נעשה Create new Database פתחית מסד נתונים חדש, תגדירו שם מסד נתונים וסיסמא.
אז פתחנו מסד נתונים חדש, העלנו את הקבצים לשרת, מה שנשאר זה הדבר האחרון והחביב ביותר, להתקין את TorrentFlux
נכנס לחילוץ של TorrentFlux ואז לתיקיה sql שנמצאת במחשב שלכם, נכנס לקובץ בשם mysql_torrentflux.txt נעתיק את כל מה שרשום בקובץ ונכנס לPhpMyAdmin, זה יבקש לרשום שם מסד נתונים וסיסמא, תקלידו לו.
נכנס ללשונית SQL
כחול= נכנס ללשונית SQL
אחרי זה יוצג לנו שדה לבן שאפשר לכתוב בו, אז נדביק בתוכו את מה שהעתקנו מהקובץ mysql_torrentflux.txt
אחרי שהעתקתם, רדו עד הסוף וליחצו Go.
סיימנו את שלב הSQL
נכנס לFTP שלנו דרך Flash, ניגש לתיקיה שאיחסנתם את הקבצים של TorrentFlux בשרת
נערוך את הקובץ config.php שנמצא בתיקיה הראשית,
נגיד בתוך את השם המסד נתונים והסיסמא שבחרתם, חפשו את
אחרי שהגדרנו את שם המסד, שם המשתמש והסיסמאקוד:/************************************************** ************************/ // YOUR DATABASE CONNECTION INFORMATION /************************************************** ************************/ // Check the adodb/drivers/ directory for support for your database // you may choose from many (mysql is the default) $cfg["db_type"] = "mysql"; // mysql, postgres7 view adodb/drivers/ $cfg["db_host"] = "localhost"; // DB host computer name or IP $cfg["db_name"] = "שם מסד הנתונים"; // Name of the Database $cfg["db_user"] = "שם משתמש של המסד נתונים"; // username for your MySQL database $cfg["db_pass"] = "סיסמא של המסד נתונים"; // password for database /************************************************** ************************/
נכנס לTorrentFlux (לדוגמא: http://example.com/torrentflux)
torrentflux= שם התיקיה שעליו מאוחסנים הקבצים
תתבקשו להקיש שם משתמש וסיסמא והם:
שם משתמש: PRIMARY
סיסמא: PRIMARY
וזהו סיימנו. מה שנשאר לכם לעשות זה להגדיר את תיקית הPython.
מזה להגדיר את התיקיה? הכוונה איפה שהתקנתם את תיקית הPython (לדוגמא: /usr/local/bin/python)
ברגע שזה על נורה ירוקה זה אומר שזה פועל, ויאללה להתחיל להרביץ בהורדה
תהנו , ושוב כל הקרדיט הולך ל-Coshi מפורום אחר.

ציטוט ההודעה