במשחק הזה יש דרכים רבות להרוויח משאבים. מסחר, ייצור או בזיזה.
בזיזה היא הדרך שמאפשרת השגת כמות גדולה של משאבים בזמן יחסית קצר, אך דורשת אחזקת צבא שצורך גופרית, עץ וכמובן זהב.
המדריך הזה עוסק איך לבזוז הרבה משאבים תוך בזבוז מינימלי של משאבים וזהב.
ראשית אני ממליץ להשקיע בצבא איכותי כלומר רובאים, אם לא רובאים אז לפחות קשתים או אנשי חרב (ואני מבקש לא לקפוץ ולהגיב מי מהם יותר טוב). במקביל שווה להשקיע בצי ספינות קרב (להביור או אייל מושט). כל היחידות כמובן יש לשדרג עד הסוף התקפה והגנה בבית המלאכה.
דבר שני וחשוב מאוד הוא שדרוג בית המחבוא לרמה גבוהה (10 לפחות) זה לא אמור להיות קשה משום שבית מחבוא לא צורך הרבה משאבים בשדרוג וכל מרגל עולה 80 קריסטל.
תערכו סריקה על כל המושבות באזור. תחילה באי ואחר כל באיים הסמוכים. בכל עיר תשתלו מרגל ותבדקו את המחסן. אל תסתכלו רק בערים גדולות. גם במושבות קטנות יש לפעמים הפתעות. אם אתם קצרים במרגלים וזמן שימו דגש על מושבות בינוניות ומעלה (גג אדום) ועל שחקנים לא פעילים (צבע אפור) שם מצטברים משאבים בלי הפרעה. תסרקו מהקרוב אל הרחוק.
לאחר ששלחתם את המרגלים תתחילו לבדוק את המחסנים של כולם. מושבה עם מעט מחסנים לא שווה בזיזה ובמצב כזה תחזירו את המרגל. אחרי שתמצאו מושבה עם כמות משאבים מספקת תשלחו אליה הרבה מרגלים ותעשו מאמץ לבדוק את חדר המשמר. אם הסיכון גבוה מדי (מעל 60%) לא צריך להתאבד עליה, אלא אם כן מדובר בכמות משאבים גבוהה במיוחד של שחקן עם הרבה נקודות גנרלים). אני אוהב גם לבדוק את המבנים בעיר, פשוט לוחצים על העיר בתצוגת האי ומקבלים מראה של כל המבנים וניתן להסיק על איכות הכוח (לפי רמת המספנה ומגורי החיילים). אני גם נוהג לבדוק כמה נקודות גנרלים יש (למרות שאפשר להחביא הרבה פלנקס במעט נקודות גנרלים - מנסיוני העגום...)
אחרי שהערכנו את גודל הכח יוצאים לקרב. אם המושבה אצלכם באי שולחים כח רגלי, לא גדול מדי כי חבל על הזהב, אבל לא קטן מדי בשביל לא להכנס לקרב ארוך. שולחים כמות ספינות שתספיק לסחוב את כל המשאבים שיש, אבל חשוב להשאיר כמה ספינות מאחור בשביל לשלוח תגבורת אם יהיה צורך.
אם המושבה באי אחר ומוגנת על ידי צי או שלא ידוע אם יש צי, שולחים צי ספינות קרב ואחרי שהעיר חסומה שולחים כח בזיזה. שימו לב: ספינות מסחר מהירות בהרבה מספינות מצור לכן צריך לוודא שיהיה מצור לפני הבזיזה.
אחרי שהמשאבים נמצאים אצלכם תפזרו אותם בין המושבות לפי הצורך.
כעת ניתן לעבור למושבה הבאה. אני ממליץ לא לבזוז את אותה המושבה לעיתים קרובות מדי בשביל לאפשר לה להשתקם ולצבור עוד משאבים. דבר נוסף הוא לא לבזוז מושבות חזקות מדי, זה יתיש את הצבא שלכם ועלול לגרור בזיזת נגד של השחקן המותקף. אם אתם בוזזים מושבה עם הרבה משאבים שימו לב שאין לו יותר מדי חברים מאותה הברית באזור. אם יש, תוציאו את כל המשאבים מהמושבה התוקפת ותעבירו למושבה אחרת.
טיפ נוסף, אני אוהב לשלוח יחד עם הכוח גם כמה יחידות של כח מתקדם (ג'ירקופטר, ענקי קיטור...) כוחות אלו לא בהכרח יעילים אבל מעבירים מסר של: "אני חזק אל תתעסק איתי"
נראה לי שזהו
קרידיט לפורום איקרים הרישמי