קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 97
    הודעה אחרונה: 02-06-2007, 22:38
  2. מידע כללי על חטיבות החי"ר בצה"ל
    על ידי Ravid בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 13-03-2007, 19:11
  3. דיון בנוגע לקרבי בצה"ל
    על ידי K~C בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 30-06-2006, 20:33
  4. המידע למתגיס- החילות שיש בצה"ל
    על ידי HLH בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 30-06-2006, 01:44
  5. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 29-09-2005, 15:53
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 17

לוחמות בצה"ל

משתמש כבוד האוואטר של Haviv
    שם פרטי
    חביב
    לייקים
    2
    נקודות
    1,840
    משפט מחץ
    פורום צבא וגיוס הפורום שיעשה לכם את זה

ברירת מחדל לוחמות בצה"ל

נכתב על ידיד Haviv
    אם את מחפשת תפקיד מאתגר, מעניין ואיכותי, קרבי זה בשבילך.
    כאן אספתי לכן מידע על איך אפשר להגיע ופירוט על היחידות המשלבות שירות של בנות בשדה בקרב.
    אין כאן את הכל אבל יש חלק אם את מעוניינת בעוד מידע אני ישמח להוסיף.

גדוד קרקל (גדוד 33):
    הוא גדוד חיל רגלים קל בצה"ל המשלב לוחמים ולוחמות יחד.
    הגדוד כפוף לחטיבת הערבה אשר בעוצבת אדום של פיקוד הדרום.
    הגדוד הוקם במטרה לשלב בנות במערך הלחימה של צה"ל. הגדוד הנותן מקום ובמה לבנות לוחמות הוא מורכב ברובו ביחס של שליש בנים, שני שליש בנות.
    תחילתו של הגדוד בפלוגת הקרקל הראשונה ("קרקל א'"), שהוקמה על ידי בני גרעין מתנועות נוער שונות והתחילה את מסלול ההכשרה שלה בקיץ 2000כפלוגה ניסיונית. לאחר מכן נפתחו פלוגות קרקל נוספות על ידי בני גרעין, כלל הפלוגות הראשונות הינן פלוגות של בני גרעינים ועד היום גיוס אוגוסט של קרקל הינו פלוגת המורכבת מבני גרעין. בפברואר 2004 אוחדו הפלוגות תחת גדוד הקרקל.

כל השירות נעשה בצורה מעורבת בנים ובנות יחד. החל מיום הגיוס ועד השחרור אין הבדל בין הלוחמים ללוחמות. הלוחמות בגדוד עוברות את אותה ההכשרה יחד עם הבנים (רובאי חי"ר 05), במהלך טירונות הנערכת בבא"ח גבעתי ואימון מתקדם אשר נערך בבא"פ דרום ומתוכנן לעבור למתחם הר קרן של גבעתי. הלוחמות, כמו הלוחמים, יכולות להתקדם בצבא לקורס מ"כים ולקצונת חי"ר. גדוד הקרקל מקבל לשורותיו בנים בעלי פרופיל צבאי 72 ומעלה ובנות בעלות פרופיל 82 ומעלה.
    לעוד מידע על קרקל כנסו לאשכול מידע על חטיבות צה"ל.

מערך הנ"מ של חיל האוויר הישראלי:

מהווה את החלק הקרקעי של הגנת שמי ישראל ומשלים את ההגנה האווירית של טייסות הטיסה. בהתאם לדוקטרינת הגנת שמי המדינה המערבית, נסמך חיל האוויר הישראלי בעיקר על מטוסי יירוט ככלי להשגת עליונות אווירית, כאשר מערך הנ"מ מהווה את קו ההגנה האחרון מפני איומים אוויריים הכוללים כלי טיס וטילים בליסטיים.

פלוגת חילוץ והצלה - (פלחה"צ שחר - שביט, חץ, רותם) פועלת במסגרת פיקוד העורף, ומטרתה הצלת חיים כדרך חיים במגוון שיטות מתקדמות במצבי חירום שונים ומסווגים.
    החיילים המשרתים ביחידה זו קרויים לוחמי פלוגות החילוץ וההצלה, ובסלנג הצבאי - פלחיסטים, הפלחיסט מתמחה בשיטות חילוץ שונות לצורך חיפוש ואיתור לכודים באתרי הרס, הפעלת כלי החילוץ ומתן עזרה ראשונה ללכודים.
    הצלת לכודים ממבנים רבי קומות מחייבת את הפלחיסט להכיר ולהשתמש בציוד המיועד לטיפוס, לגלישה וחילוץ בעזרת חבלים, מסורים משוכללים, מצלמות סריקה ועוד.

קורס הטיס של חיל האוויר הישראלי מכשיר אנשי צוות אוויר, קצינים לוחמים בכלי טיס - טייסים, נווטים ומכוננים. הקורס נחשב לקורס היוקרתי ביותר בצה"ל לצד קורס חובלים, משכו שלוש שנים, ונערך, ברובו, בבית הספר לטיסה בבסיס חצרים (ליד באר שבע). בוגרי הקורס מקבלים דרגת סגן, ותואר ראשון מטעם אוניברסיטת בן-גוריון. הבוגרים מתחייבים לשירות קבע בן תשע שנים. רק אחד מחמישה חניכים זוכה לסיים את הקורס.
    שלבי הקבלה לקורס
    • מבחנים פסיכוטכניים מיוחדים בלשכת הגיוס - בדיקת קואורדינציה, כושר טכני מעשי, תפיסה צורנית, הבנה טכנית עיונית וזריזות ידיים.
    • מבחנים פסיכוטכניים ופסיכולוגיים ביחידת המיון של חיל האוויר - בדיקת חלוקת קשב, מבחני אישיות, תפיסה מרחבית, ראיון עם פסיכולוג ומבחנים בסיסיים לבדיקת כושר טיסה.
    • בדיקות רפואיות ביחידת הרפואה של חיל האוויר (ירפ"א) - בדיקת דגימות במעבדה, בדיקות ראייה ועיניים, בדיקות שמיעה ובדיקות נוספות. הפרופיל הרפואי המינימלי לקבלה לקורס הוא פרופיל 82. הסעיפים הרפואיים הפוסלים העיקריים (בלי קשר לגובה הפרופיל): מחלת אסטמה פעילה, מיגרנות (התקפי כאב ראש כרוניים), בעיות אורטופדיות קשות ובעיות שמיעה.
    • גיבוש בן שישה ימים, שנערך לפני הגיוס, בבית הספר לטיסה - סדרת מיון מרוכזת, שכוללת מאמץ גופני מרוכז, תרגילי מנהיגות ומחשבה במצבי לחץ ועוד. מפקדי הכיתות (המ"כים) בגיבוש הם בדרך כלל חניכים בשלב מסלולים של קורס הטיס, או חניכים בקורס מדריכי-טיסה (מדר"ט).
    קורס חובלים של חיל הים הישראלי הוא קורס קצינים התנדבותי, ייעודי לקציני ים. אורכו כעשרים ושבעה חודשים, ובסיומו מקבל הבוגר דרגת סגן-משנה (סג"מ), ותואר ראשון בלימודים רב תחומיים, מטעם אוניברסיטת חיפה. בוגרי הקורס מתחייבים כרגע לשירות קבע של ארבע שנים.
    הקורס נחשב לאחד הקורסים היוקרתיים ביותר בצה"ל, לצד קורס הטיס של חיל האוויר.
    שלבי הקבלה לקורס
    • יום מיון שכולל מבחנים פסיכוטכניים ופסיכולוגיים.
    • גיבוש בן ארבעה ימים, שנערך לפני הגיוס וכולל מאמץ גופני ונפשי קיצוני, מבחני ידע בנושאים שונים, דיונים קבוצתיים ומשימות פיקודיות.
    ישנו מסלול קבלה לקורס הנקרא "מאתר צדדי", בו מגיעים המועמדים ליום המיון ולאחר מכן לגיבוש ללא יום השדה. מסלול זה מיועד למלש"בים (מועמדים לשירות בטחון) המרכיבים משקפיים, או בעלי בעיות אורטופדיות שונות, בעלי נתונים גבוהים. הגיבוש הוא גיבוש נפרד מהגיבוש הרגיל, אולם תוכנו זהה.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל בנות תהיו לוחמות בחיים לא בצבא

תלחמו על שוויון הזדמנויות בעבודה, בשכר, באקדמיה. אבל תעזבו את הצבא למי שיודע להילחם - הגברים.
    אני לא מדברת ככה מכסא המפקדה, אני הייתי לוחמת משמר הגבול (משוחררת כבר 6 שנים) ואני אומרת לכן שחוץ משברי מאמץ, ואולי גם פגיעות חמורות יותר שרק הזמן יגלה, עלבונות ופגיעה בנשיות שלי לא קיבלתי מהתפקיד הזה הרבה.
    זה בונה אופי? זה הירואי? זה הירואי רק כשאת בת 18 ובניית אופי ניתן לעשות בצורה הרבה יותר אפקטיבית כאישה ביחידות לא לוחמות. זה בונה אופי מצויין לגברים - עושה מהם גברים. אתן רוצות גם להיעשות גברים? לא נראה לי, ואלה מכן שכן אז זה כבר סיפור אחר לגמרי ובשביל זה יש ניתוחים.

בנות תבינו, ההמצאות שלנו שם מחלישה את צה"ל. היינו יורדות מהג'יפ והערבים היו מפסיקים לפחד. למה נראה לכן שבאינתיפדה האחרונה הם הרשו לעצמם הרבה יותר מבעבר?!?!?
    אתן לא מסוגלות לרוץ כמו הבנים, לא מסוגלות לסחוב כמוהם ולא להילחם כמוהם. תפסיקו להילחם במה שאתן ותקבלו את זה וכל החברה שלנו תראה טוב יותר.

משתמש מתחיל האוואטר של NadavxD
    שם פרטי
    נדב
    לייקים
    0
    נקודות
    0

מאוד כואב לי על זה ששכחת את לוחמות מג"ב שעושות עבודת קודש.

משתמש משקיע האוואטר של Avior
    לייקים
    0
    נקודות
    1,050
    משפט מחץ
    אני סחי שפיץ ;]

ציטוט נכתב במקור על ידי mikipu צפיה בהודעה
    תלחמו על שוויון הזדמנויות בעבודה, בשכר, באקדמיה. אבל תעזבו את הצבא למי שיודע להילחם - הגברים.
    אני לא מדברת ככה מכסא המפקדה, אני הייתי לוחמת משמר הגבול (משוחררת כבר 6 שנים) ואני אומרת לכן שחוץ משברי מאמץ, ואולי גם פגיעות חמורות יותר שרק הזמן יגלה, עלבונות ופגיעה בנשיות שלי לא קיבלתי מהתפקיד הזה הרבה.
    זה בונה אופי? זה הירואי? זה הירואי רק כשאת בת 18 ובניית אופי ניתן לעשות בצורה הרבה יותר אפקטיבית כאישה ביחידות לא לוחמות. זה בונה אופי מצויין לגברים - עושה מהם גברים. אתן רוצות גם להיעשות גברים? לא נראה לי, ואלה מכן שכן אז זה כבר סיפור אחר לגמרי ובשביל זה יש ניתוחים.

בנות תבינו, ההמצאות שלנו שם מחלישה את צה"ל. היינו יורדות מהג'יפ והערבים היו מפסיקים לפחד. למה נראה לכן שבאינתיפדה האחרונה הם הרשו לעצמם הרבה יותר מבעבר?!?!?
    אתן לא מסוגלות לרוץ כמו הבנים, לא מסוגלות לסחוב כמוהם ולא להילחם כמוהם. תפסיקו להילחם במה שאתן ותקבלו את זה וכל החברה שלנו תראה טוב יותר.

משתמש מכור האוואטר של tRoX
    שם פרטי
    רן
    לייקים
    1
    נקודות
    248
    משפט מחץ
    לא שווה לחיות-מתים מזה..

הייתי לוחמת? . אחלה .. חח תסתכלי על החצי כוס המלאה ולא על הריקה..

זה הרבה יותר כיף.. יותר מעניין.. לא יודע איך זה בהתנהגות ובקושי.. אני עדיין לא בצבא.. אבל יכולת לעצור את השירות שלך באמצע ולהפוך לג'ובניקית.. ולחסוך תלונות
    נערך לאחרונה על ידי tRoX; 26-11-2008 בשעה 19:57.

משתמש כבוד האוואטר של Hitman
    שם פרטי
    יגאל
    לייקים
    2
    נקודות
    1,282
    משפט מחץ
    יש הרבה דגים בים, אבל כריש כמוני לא תמצאו.

ציטוט נכתב במקור על ידי tRoX צפיה בהודעה
    הייתי לוחמת? . אחלה .. חח תסתכלי על החצי כוס המלאה ולא על הריקה..

זה הרבה יותר כיף.. יותר מעניין.. לא יודע איך זה בהתנהגות ובקושי.. אני עדיין לא בצבא.. אבל יכולת לעצור את השירות שלך באמצע ולהפוך לג'ובניקית.. ולחסוך תלונות
    אחויה דבר ראשון אתה עוד לא התגייסת אפילו, דבר שני גם אם כן אתה לא יכול לדבר במקום בחורה, אם אתה מורעל והכל זה יפה .....

ציטוט נכתב במקור על ידי ben4455 צפיה בהודעה
    אחי .. אני כאילו עדיין בכוס של האמא שלי.. ואם אני לוחץ על E הוא רק בוכה... והרופא מסתכל כאילו הצידה...

משתמש משקיע האוואטר של ¥ANARCH
    שם פרטי
    שיפרה
    לייקים
    0
    נקודות
    270
    משפט מחץ
    :|

ציטוט נכתב במקור על ידי NadavxD צפיה בהודעה
    מאוד כואב לי על זה ששכחת את לוחמות מג"ב שעושות עבודת קודש.
    בתור מגבניק ...כואב לי עוד יותר....

שם פרטי
    רן
    לייקים
    1
    נקודות
    248
    משפט מחץ
    לא שווה לחיות-מתים מזה..

ציטוט נכתב במקור על ידי Hitman צפיה בהודעה
    אחויה דבר ראשון אתה עוד לא התגייסת אפילו, דבר שני גם אם כן אתה לא יכול לדבר במקום בחורה, אם אתה מורעל והכל זה יפה .....

ואללה צודק לא היתגייסתי ואני לא מדבר במקומה..

רק אמרתי לה להיסתכל על הדברים החיוביים ולא להיתלונן.

ציטוט נכתב במקור על ידי Yoske צפיה בהודעה
    ראבבק משתמש אנונימי החיים שלך בזבל ..
    כמה טענות יש לך .
    חחחחחחחחח

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אז זהו שלא. את הטירונות עושים רק עם בנות. אחרי שאת נהיית לוחמת ויוצאת לשטח את באה במגע עם כל מה שקשור בתפקיד כולל החברה המעורבת ושם מתחילות הבעיות לרוב.
    לצאת? הצחק אותי. ניתן לצאת מהתפקיד רק בשני מצבים: בזמן הטירונות (וגם אז המפקדים מפעילים לחץ נפשי אדיר כי הם נלחמים על כל לוחמת) ואחריה רק עם הורדת פרופיל נפשי. למה מה קרה? אני צריכה לצאת עם פרופיל נפשי נמוך רק כי אני רוצה להיות בחורה ולא לוחם??

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הן עושות עבודת קודש אבל זו עבודת קודש בגדר "עליה וקוץ בה". תוך כדי העבודה פוגעות הרבה בעצמן ובצה"ל. תאמיני לי שבנות שיושבות בחמ"ל ועושות עבודות תצפות, בנות במודיעין, משקיות הת"ש ומשקיות החינוך והחוו"יה עושות עבודות קודש לא פחות.

שם פרטי
    רן
    לייקים
    1
    נקודות
    248
    משפט מחץ
    לא שווה לחיות-מתים מזה..

הן עושות עבודת קודש אבל זו עבודת קודש בגדר "עליה וקוץ בה". תוך כדי העבודה פוגעות הרבה בעצמן ובצה"ל. תאמיני לי שבנות שיושבות בחמ"ל ועושות עבודות תצפות, בנות במודיעין, משקיות הת"ש ומשקיות החינוך והחוו"יה עושות עבודות קודש לא פחות.

והבנות מודעות לזה?
    אם כן למה הם הולכות לשם מההתחלה?

ציטוט נכתב במקור על ידי Yoske צפיה בהודעה
    ראבבק משתמש אנונימי החיים שלך בזבל ..
    כמה טענות יש לך .
    חחחחחחחחח

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי tRoX צפיה בהודעה
    והבנות מודעות לזה?
    אם כן למה הם הולכות לשם מההתחלה?

זהו שרוב הבנות לא באמת יודעות למה הן נכנסות. בגיבוש מסבירים להן שהן הולכות להיות לוחמות/שוטרות. שהן הולכות להתעסק עם האוכלוסיה הערבית הנשית (חיפוש גופני חיצוני וכל מיני דברים שלחייל אסור לעשות כאשר מדובר בנשים). אך בפועל זה רק חלק קטן מהדברים שהן עושות.

בהסברה שלפני הגיוס מעלימים מהן על האלמנטים הנוספים שנדרשים בתפקיד והוא העובדה שמצופה מהן לעשות הכל כמו הבנים במהלך השירות ביחידה המבצעית למרות שההכשרה שלהן לא עולה על רובאי 03 (ולא 05 כמו שטוענים בצה"ל).

תבינו כל המגיבים אני לא באה ללכלך על המג"בניקים והמג"בניקיות. אני פשוט רוצה לצייר תמונה יותר ריאליסטית של המצב. שלא יהיו עוד בנות תמימות שיסתנוורו מההירואיות של התפקידים האלה מבלי שהן יודעות מה קורה שם באמת ומהו המחיר שהן אולי תשלמנה בעקבות השירות בהן.
    זה לא מתאים לכל בחורה. יש בחורות שכן אבל לרוב זה פשוט פוגע גם בהן וגם בצרכים של צה"ל. כמעט בכל הפלוגות המבצעיות בהן היו בנות לא הייתה אחוות לוחמים וזו עובדה בשטח.

היעילות המבצעית יורדת והכי חשוב הוא שהאוייב שלנו, שגם ככה מעריך מעט מאוד נשים, מבין שיש לו עסק עם "כוסיות" (סליחה על הביטוי אבל שמעתי אותו בעצמי מערבי אחד במחסום) ובעקבות זה מתחזק.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל מחקר על בנות המעוניינות להתגייס להיות לוחמות בצה"ל

היי
    אנחנו שתי סטודנטיות מאוניברסיטת תל אביב ולמדות בחוג לפסיכולוגיה. אנו מבצעות מחקר במסגרת סמינר על לוחמות בצה"ל ומאפייניהן האישיותיים. המחקר חשוב ביותר וממצאיו כמובן יועברו למי שתסכים להשתתף בו.
    ההשתתפות פשוטה ביותר, מדובר במילוי שאלון אותו נשלח לנבדקת למייל, היא תוכל לענות עליו על גבי המחשב ופשוט לשלוח לנו אותו חזרה, מדובר בתרומת עשר דקות מזמנכן
    נשמח אם תיצרו עימנו קשר וכך נוכל לשלוח לכן את השאלון ולהסביר לכן בצורה יותר פרטנית בנוגע למילוי שלו
    המון המון תודה
    דניאל ודנה
    ניתן לשלוח מייל ל: danaziv2@gmail.com

משתמש מכור
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אל תגידי לאסף שאני הומו!

צריך להיות שיוויון, אין ספק בכלל, אבל אני חושבת שהלחימה צריכה להישאר התחום של הגברים בלבד.
    בחורה זאת..בחורה. גבר זה גבר. גברים מרכיכים צבא לוחם, לא נשים.
    כן, עם כמה שאני דוגלת בשיוויון זכויות, אני חושבת שיש תחומים שאי אפשר לפלוש אליהם.
    "אין כמו האהבה שלך"

משתמש מתחיל האוואטר של חRa
    שם פרטי
    רן
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    טיפ של אלופים - אתה מתחיל הכי מהר שלך ולאט לאט אתה מגביר

יש בנות שלא מבינות שהטבע של גברים זה להילחם והטבע של נשים זה להוליד ילדים

אולי זה נשמע שוביניסטי אבל לא סתם ההורמון הגברי טוסטסטרון גורם לגדילה במאסת השריר ולתוקפנות ולעומת זאת אסטרוגן... אסטרוגן עושה לך פטמות רגישות...
    ההצלחה אינה סופית, והכישלון אינו מוחלט. התעוזה היא שנחשבת.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:12.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,770 | הודעות: 8,150,352 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect