|
|
אתה מודע לזה שזה לא כולם? שאתה לא יכול להתייחס אליהם כאל גוף אחד שרוצה לרצוח יהודים?
נערך לאחרונה על ידי Sprint; 03-07-2009 בשעה 22:21.
תראה, בניגוד לכמה אנשים שהגיבו פה, אני לא מאמין בה', ואני לא מגיב לך עם סיבות דתיות
אני לא יודע שווה יותר שווה פחות לא מעניין אותי
מבחינתי ואני מדגיש, מבחינתי! העם היהודי שווה יותר מכל עם אחר, וכל אזרח בו שווה יותר מאשר אזרח במדינה אחרת
לי אישית יותר יכאב שיהודי ימות מאשר ש1000 איטלקים, צרפתים, ערבים, מוסלמים, פלשתנאים או כל אזרחי מדינות אחרות ימותו
שוב, מבחינתי לא כל האנשים שווים בעולם, וגם כל האנשים שבעם שלי לא שווים אבל לזה לא ניכנס..
אני מאמין שלכל אדם יש זכויות בסיסיות וחופש, אבל לא כל האנשים שווים רק משום היותם אנשים. אפילו מתנגד לרעיון
איך אני יכול להאמין לך בידיוק שזה כולם אם אני מכיר כאלה שהם לא?
אנשים הרגישו בודדים מהחברה, חוסר טעם לחיות במיוחד אחרי היחלשות הדת, וחיפשו משהו להזדהות איתו
תנועות לאומיות קמו ברחבי אירופה והתנועה הציונית הייתה אחת מהן (לא במדויק, היה שוני רב מתנועות לאומיות אחרות)..
התנועה הציונית נלחמה להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ובכך לשלול את האנטישמיות והאמנציפציה ולחיות בשקט בארץ נפרדת מהשאר
הציונות נוגדת את האמנציפציה, והאמנציפציה תומכת בשוויון יהודים עם החברה המקומות. אני ציוני. עונה לך על השאלה?
**קרדיט למבחן בגרות בהיסטוריה משם אני יודע את כל החומר חחחח
הצלחת האמנציפציה משמע נתינת זכויות שוויוניות ליהודים ברחבי אירופה במדינות בהם הם חיו.
היהודים שתמכו באמנציפציה לא הכירו בלאום היהודי, הם ראו בעצמם רק מאמינים בדת היהודית אך הכירו בלאום של המדינה בהם הם חיו. הם דגלו בשוויון ביניהם לבין שאר החברה
לעומת זו, הציונים, ראו את האנטישמיות הנוראה שנוצרה כתוצאה מכך, ודגלו במדינה נפרדת, הם ראו את עצמם כלאום נפרד, הם ראו את בעיית היהודים כבעיה לאומית ולכן הפתרון צריך להיות לאומי(מדינה נפרדת).
מובן איך זה נוגד ?
ושוב, לא אמרתי שהעם היהודי שווה יותר מאחרים (אני לא בא ממניע דתי), אלא שמבחינתי הוא שווה יותר, כמו שמבחינתי האיטלקי העם שלו שווה יותר משאר העמים. אני לא מאמין בתורת הגזע, אל תבין את זה ככה...