"בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את האדם הראשון, נטלו והחזירו על אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשי כמה נאים ומשובחין הן, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם תקלקל אין מי שיתקן אחריך"
קהלת רבא, ז'
נכון או לא?
"בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את האדם הראשון, נטלו והחזירו על אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשי כמה נאים ומשובחין הן, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם תקלקל אין מי שיתקן אחריך"
קהלת רבא, ז'
נכון או לא?
|
|
אהבתי משפט יפה מאוד
משפט יפה ולדעתי נכון..?)
http://shmatul.net/sig_100690.gif
מי שרוצה שאני יעצב לו...
עשית במקרה את הבגרות בלשון והבעה ב'? הביאו תציטוט הזה בקטע טקסט..
לא אחי יש לי את המשפט הזה על לוח זכוכית קטן שתלוי על הקיר וזה משפט יפה ונכון אז חשבתי להביא אותו לפה, עכשיו אני עולה לכיתה י'
משפט יפה ונכון
ככה זה שאת נראית מליון דולר.... מלא AFC רודפים אחרייך
אבל לא אנחנו ....אנחנו גורמים לך לרדוף אחרינו בייבי
![]()
''פורום אומנות הפיתוי והפיקאפ של אטרף''
משפט נכון אבל מחייב מאוד!
למי שלא מבין את המשמעות של המשפט אז חכמים מלמדים אותנו שני דברים מהמשפט הזה
ואני אתן הקדמה לפני.
בתורה בצורה כללית ביותר יש שני סוגי מצוות עשה ולא תעשה ובצורה כללית מאוד אם נלק את המצוות האלו נגיד כך מצוות עשה באו לשפר ולתקן את הדברים הטעונים תיקון ושיפור באדם ואילו מצוות הלא תעשה באו למנוע את האדם מלקלקל את הדברים המתוקנים את האיכויות שהאדם נברא איתם ולכן חז"ל מלמדים:
1. שאסור לקלקל - מה שאומר שצריך להקפיד לא לעבור על מצוות לא תעשה ובכך לא לקלקל את עולמו של הקב"ה וזה מה שאמר לו "תראה איזה עולם נאה בראתי תן דעתך שלא תקלקל את עולמי"
2. שצריך דעת לא לקלקל - "תן דעתך שלא תקלקל את עולמי" ולכן צריך את לימוד התורה וההבנה הבריאה שלא לעשות דברים המקלקלים את עולמו של הקב"ה גם אם זה נראה לנו כדבר נכון לעשות כי לימוד התורה מלמד אותנו את הנהגותיו של הקב"ה ואיך יודעים לא לקלקל.
יום טוב
נערך לאחרונה על ידי lemongrass; 06-07-2009 בשעה 09:55.
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!