קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בקשה]בבקשה אני מבקש!!
    על ידי יהונתן בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 24-10-2008, 16:20
  2. [בקשה] תיכנסו בבקשה אני מבקש חתימה !
    על ידי amir_dj בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 25-02-2006, 19:39
  3. אני מבקש דעה אישית שלכם בקשר לקניית טלפון סלולרי
    על ידי FantoM בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 10-12-2005, 20:29
  4. עזרה .! מי שעוזר תודה לו אני מבקש בבקשה כנסו..
    על ידי -Dorz- בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 26-10-2005, 22:50
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 18:28
+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 4 << ראשון ... 234
מציג תוצאות 46 עד 51 מתוך 51

מאמר שכתבתי בקשר לדת ואתאיזם. בבקשה אני מבקש רק מאנשים בוגרים להכנס. - עמוד 4

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי lemongrass צפיה בהודעה
    אוי אוי כמה שעצוב לראות מאמרים כאלה... לא בגלל מה שכתבת אלא בגלל הבורות הגדולה שבכתיבת מאמר שכזה.

אחרי שקראתי את המאמר שלך, נוכחתי לגלות את הבורות הגדולה שבכתיבתו.

לגבי האתאיסטים אני לא יודע אם אתם מבינים מה זה בכלל אתאיסט ועד כמה אתם יודעים שאין אפשרות להיות אתאיסט בימינו.

ניתן להיות אתאיסט בימנו. אתאיזם פירושו השקפת עולם נטולת אמונה באל.

לגבי המדע והתורה זה נושא כלכך נדוש שממש עצוב לראות יהודים שלא מכירים אותו ומביעים כל כך הרבה בורות בנושא.
    וזה לא עניין של נטיות מיניות רבותי זאת פשוט בורות לא יותר, ברגע שתחכימו תבינו שהמדע הוא המפגר אחרי התורה ולא התורה אחרי המדע.

אני אשמח שתוכיח לי שאתה לא הבור פה, ותראה לי שהמדע מפגר אחרי התורה.

יש כל כך הרבה חומר על העניינים האלו שאין צורך לכתוב תגובה שתסביר אותם אם אתם רוצים לחיות בבועה של אני אתאיסט כי אני חושב שהמדע הוא התשובה לכל הדברים אז הנה לכם התשובה המדע הוא האמונה שלכם ולכן אתם לא יכולים להיות אתאיסטים כי אתאיסט הוא אדם שלא מאמין בכלום גם לא במדע אז תחסכו מאיתנו את ההגדרות המיותרות שאתם לא מכירים.

אתאיזם לא קשור למדע, לא כולל בתוכו את התאוריות המדעיות כמו המפץ הגדול, אביוגנזה ואבולוציה. כמו שאמרתי בהתחלה, זוהי השקפת עולם. היא יכולה אמנם להתבסס על המדע, אבל היא לא מחוייבת. אם אתה שואל אותי בתור אתאיסט, למה אני לא מאמין הסיבה היא פשוטה - אין הוכחה לקיומו.

ואתם יודעים מה הכי עצוב? הכי עצוב זה שאתם פשוט צימצמתם את נקודת החיים שלכם לנקודה שחורה ועצובה כלכך שאני לא יודע למה אתם חיים? כלומר מה התכלית עכשיו? מה המטרה בלחיות? האם שאני אהיה חולה האם יש לי תקווה להבריא?

מאיפה המסקנה שאין לנו תכלית ותקווה?
    אני חי בשביל מיצוי עצמי, האושר שלי ושל הסובבים אותי, תרומה לקהילה. אני לא חי בשביל שכר בעולם הבא, אני לא מסתמך על גורמים חיצוניים.

לכם אין אף אחד מהעניינים האלו כי המדע הוא הינו עניין מדוייק ולא עניין של אמונה ואם כך אז אין יכולת לקוות אלא רק להסתמך על סטטיסטיקות
    שאולי אתם נפלתם על החצי הכוס המלאה ולא על חצי הכוס הריקה וגם אם אתם מקווים שתיפלו על חצי הכוס המלאה הנה שוב צץ עניין האמונה מחדש, כלומר על מה אתם מסתמכים שנפלתם על הצד הטוב של הסטטיסטיקה?

עוד פעם: לנו ולמדע אין שום דבר במשותף.

אני לא מסתמך על סטטיסטיקות, רק על עצמי והשקפת העולם שלי. אתה גם לא יכול לקבוע שזה 50/50 מאחר ואתה לא יכול לחשב את ההסתברות הזאת.

הרי אין אלוהים ואין על מי להסתמך! עצוב ממש עצוב לראות איך אנשים בוחרים לעצמם חיים של חוסר מטרה ותכלית פשוט חיים כדי למות אז מה העניין בלחיות? מה דוחף אתכם להמשיך לחיות ולהלחם על חייכם? למה צריך נגיד להגן על המולדת? למה צריך להגן על משפחה? למה אתה צריך להגן על עצמך? הרי אם תמות היום או מחר זה לא משנה הרי אין לך תכלית וסופך לאבדון אז אין טעם בלהמשיך לחיות!

אין על מי להסתמך - רק על עצמך. על חוסר מטרה ותכלית כבר עניתי. וכל השאר התגובה נגזרת מזה, כך שאין לי מה לפרט עוד.

אחחח מדהים פשוט מדהים איך דברים פשוטים אתם לא מבינים... אלק אתאיסטים כל אמונה בכל דבר גורמת לכם לא להיות אתאיסטים.
    אתה הוא שלא מבין כלום. ולאורך כל המאמר שלך, הצגת כמה אתה לא מבין מהו אתאיזם ומה ההשקפה שעומדת מאחוריו.

noitulove לצערי לא שמתי לב לתגובה שלך וראיתי שכבר הדיון התגלגל ולכן, אטרח בכל זאת לענות על התגובה שלך.

עצם הנקודה שראיתי שאתה טוען שאתאיזם זאת השקפת עולם נטולת אל הבנתי שאתה תופס את האל בצורה מאוד מעוותת בכלל בתגובות של כולם יש תפיסה מעוותת של המושג הזה אל. נראה לכם שזה איזה סבא זקן שיושב למעלה ומה? אומר איזה כיף זה לשחק בחיים של אנשים? עצם זה שאתם תופסים אותו בכלים אנושיים הופך את כל האפשרות להסביר מה זה ואיך זה לכמעט בלתי אפשרית!
    אז כך, אל זהו כוח עליון לא אנושי. כלומר, הוא לא בעל שיקול דעת אנושי והוא לא כפוף לאף אחד מהחוקים שאתם הייתם רוצים שהוא יהיה כפוף אליהם. מכאן יוצא, שלא זמן ולא המוסר והצדק שלנו ולא נקודת השקפתינו בחיים חלים עליו הוא מנהל את הדברים כטוב בעיניו.
    ולכן כל אמונה שיש לנו במשהו אשר גדול מאיתנו זה סוג של אמונה באל! כל כוחות הטבע הינם ביטוי לכוחו של האל שלא נדבר על הדברים שהינם מעבר לטבע! האל זה הכל זה האמונה ברופא זה אפילו ציונות ולמה? כי כל אלו הן אמונה בגדול מאיתנו כל פעם שאנחנו מקווים, מייחלים, מצפים, מאמינים וכו' אנחנו בעצם מאמינים בדבר הגדול מאיתנו שיסתדרו העניינים לטובתינו וזאת אמונה באל אומנם בגירסא מעט שונה מהגירסא המקובלת אבל זאת אמונה באל אז האל שלך הוא לא כל יכול הוא קצת מוגבל ויש לו משקפיים וקוראים הרופה משה אבל אתה מאמין בו ומייחס לו תקוות שבמצב רגיל לא היית מייחס לאדם רגיל רק בגלל תפקידו כאילו יש בו כוחות שמעבר לטבע לסדר את העניינים.
    אי לכך ובהתאם לזאת אתה לא יכול להיות אתאיסט ולחשוב שזהו אם שללת את האל אז זהו האמונה בו נעקרה ממך אז אני מציע שתחשוב שוב!

והנה הוכחה אחת שביקשת שהמדע מפגר אחרי התורה http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=7202
    בכלל בכל האתר הזה אתה יכול לראות דברים שמדברים על העניינים האלו.

לא צריך הוכחה לקיומו במובן הפיזי כי זה כל העניין של אמונה באל זה כמו לראות עוגה ולא להאמין שהאופה אפה אותה.

ולגבי תכלית ותקווה הנה, אתה מוכיח לי בבירור שאין לך כזה! מה זה מיצוי עצמי? מה זה האושר שלך ושל הסובבים אותך? הרי אחריתך אבדון! זה כמו לקחת עכשיו סטודנטים נגיד לרפואה ונגיד להם שאין להם מבחני גמר, מאותה נקודה לא יהיה איכפת להם מהלימודים כי הרי תעודה הם יקבלו בכל מקרה ואז הם יוכלו לטפל באנשים חלק מהם כן ישקיעו וזה מכיוון שהם לא רוצים לטעות בטיפול. ועכשיו נגיד להם שתעודה הם גם לא יקבלו אלא עליהם ללמוד בכל מקרה וזהו אין תכלית ואין מטרה, מי ישאר בלימודים?! והנה אתה בא ואומר אני אהיה ילד טוב ואשאר בלימודים בלי מטרה ובלי תכלית סתם לעשות טוב לאנשים... ואתה מרגיש טוב עם התשובה הזאת?!

אה יפה אתה מסתמך על עצמך נכון? מילאת פעם לוטו? איך בדיוק אתה מסתמך על עצמך במילוי לוטו? הרי אין אפשרות לעשות את זה, אתה מסתמך על הסטטיסטיקה ומקווה שתיפול על חצי הכוס המלאה ולכן אתה מאמין בכוח גדול ממך כמה שלא תנסה להתעלם מזה כך העולם עובד!

התורה אומרת שכל אדם נולד עם אמונה! הבחירה שיש לו בנושא היא במי להאמין באלוהי השמיים והארץ או באלוהי הסטטיסטיקות והמדע בין כך ובין כך אדם מאמין בסוג של אלוהים!
    אחי אתה טועה אף אחד לא רואה את אלוקים כזקן סנילי שיושב אל כיסא עם הכתר מה שאמרת בכלל לא מבוסס ניסיון עלוב לעראות שאתה חכם יותר מאחרים פעם הבאה על תביא דימויים שלך לדברים שאתה חושב שאנשים חושבים במקום זקן דמות אנושית אוקיי?
    נערך לאחרונה על ידי bmy; 23-07-2009 בשעה 12:40.

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אופס התבלבלתי!
    נערך לאחרונה על ידי bmy; 23-07-2009 בשעה 12:40.

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    שוב אתה חוזר לסיטואציות שקשרות למעשים שלך אני שואל אותך מה בנוגע לדברים שהם מעבר שליטתך..
    נגיד אני לא יודע פגע בך ברק ונישארת בחיים
    או מישהו שאתה לא מכיר החליט לתת לך באופן אקראי 1,000,000,000,000 יורו או כל מקרה הזוי אחר שמאוד לא סביר שיקרה, מה עם דברים כאלה איפה ההשפעה שלך עליהם?

בגלל שרוב הדברים שקורים לך בחיים הם בשליטתך..מה שקשור בגורמי חוץ?
    זה כבר הסתברות..עדיין..אלוהים לא מהווה כאן שום דבר..
    תלך צעד ימינה ויהיו לך השלכות..בזמן שוויתרת על ההשלכות של צעד שמאל..
    כאן יפגע בך ברק וכאן יפגע בך אוטובוס..

זה לא משנה..אלוהים לא קשור לזה..

אם יום אחד השתגעתי והחלטתי שאני רוצה להרוג בן אדם באופן אקראי..
    אני יהרוג אותו בלי שהוא יוכל לעשות דבר..
    אז מה ?? אני אשם? או אלוהים אשם??

אם זה ככה כל מה שקורה בתוך החברה החרדית..בכלל לא צריך להיות מובא לידי צדק ומשפט..הרי זה הכל כפי שאלוהים רצה
    נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 23-07-2009 בשעה 16:41.

Ori
    אורח

ציטוט נכתב במקור על ידי Li0rz צפיה בהודעה
    בגלל שרוב הדברים שקורים לך בחיים הם בשליטתך..מה שקשור בגורמי חוץ?
    זה כבר הסתברות..עדיין..אלוהים לא מהווה כאן שום דבר..
    תלך צעד ימינה ויהיו לך השלכות..בזמן שוויתרת על ההשלכות של צעד שמאל..
    כאן יפגע בך ברק וכאן יפגע בך אוטובוס..

זה לא משנה..אלוהים לא קשור לזה..

אם יום אחד השתגעתי והחלטתי שאני רוצה להרוג בן אדם באופן אקראי..
    אני יהרוג אותו בלי שהוא יוכל לעשות דבר..
    אז מה ?? אני אשם? או אלוהים אשם??

אם זה ככה כל מה שקורה בתוך החברה החרדית..בכלל לא צריך להיות מובא לידי צדק ומשפט..הרי זה הכל כפי שאלוהים רצה
    תקרא ביתר תשומת לב את התגובות שלי ותבין
    כתבתי אני לא בא מנקודה של דת אני די יושב על הגדר בנושא הזה..
    אני פשוט אומר שאתה לא יכול לזקוף לזכותך כל דבר שקרה או יקרה לך בעתיד יש איזה מנגנון שמפעיל הכל..
    ואני לא אומר בהכרח שזה אל או משהו אבל יש משהו הרבה יותר גדול ממך מאחורי הפרגוד
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 23-07-2009 בשעה 16:44.

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    תקרא ביתר תשומת לב את התגובות שלי ותבין
    כתבתי אני לא בא מנקודה של דת אני די יושב על הגדר בנושא הזה..
    אני פשוט אומר שאתה לא יכול לזקוף לזכותך כל דבר שקרה או יקרה לך בעתיד יש איזה מנגנון שמפעיל הכל..
    ואני לא אומר בהכרח שזה אל או משהו אבל יש משהו הרבה יותר גדול ממך מאחורי הפרגוד

מדובר על הדברים היומיומיים שאנשים נותנים להם קרדיט לאלוהים..
    הצלחה בלימודים פרנסה הישגים וכו'

אל תתחכם ותנסה לתפוס בקטנות..כי על הדברים האלה אני מדבר
    אתה בונה את החיים שלך לפי שלבים ואתה השולט העיקרי !
    אז אם קיבלת 100 במבחן זה כי למדת קשה! ולא בגלל שאלוהים החליט שבגלל זה תקבל 100..
    נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 23-07-2009 בשעה 17:50.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    56

ציטוט נכתב במקור על ידי lemongrass צפיה בהודעה
    עצם הנקודה שראיתי שאתה טוען שאתאיזם זאת השקפת עולם נטולת אל הבנתי שאתה תופס את האל בצורה מאוד מעוותת בכלל בתגובות של כולם יש תפיסה מעוותת של המושג הזה אל. נראה לכם שזה איזה סבא זקן שיושב למעלה ומה? אומר איזה כיף זה לשחק בחיים של אנשים? עצם זה שאתם תופסים אותו בכלים אנושיים הופך את כל האפשרות להסביר מה זה ואיך זה לכמעט בלתי אפשרית!

במידה אחת: לא. אני תופס את האל כהמצאה פרימיטיבית. זה לא משנה הצורה שלו, המראה שלו והיכולות שלו. אין הוכחות לקיומו. זהו, מפה נובעת ההשקפה שלי. מבחינת ההשקפה שלי, כל ניסיון שלי להציג את האל יחווה "סתירה" כביכול מהצד שלכם. לכן אני לא מנסה בכלל להציג אותו לפי ההשקפה שלי.

אז כך, אל זהו כוח עליון לא אנושי. כלומר, הוא לא בעל שיקול דעת אנושי והוא לא כפוף לאף אחד מהחוקים שאתם הייתם רוצים שהוא יהיה כפוף אליהם. מכאן יוצא, שלא זמן ולא המוסר והצדק שלנו ולא נקודת השקפתינו בחיים חלים עליו הוא מנהל את הדברים כטוב בעיניו.

אני לא מנסה להתווכח איתך, כי אתה תופס את האל כמשהו שהיהדות הגדירה אותו כך. אני לא אמרתי שאם יש אל, הוא כביכול שייך ליהדות כך שאני לא יכול גם להסכים איתך בהקשר הזה.

ולכן כל אמונה שיש לנו במשהו אשר גדול מאיתנו זה סוג של אמונה באל! כל כוחות הטבע הינם ביטוי לכוחו של האל שלא נדבר על הדברים שהינם מעבר לטבע! האל זה הכל זה האמונה ברופא זה אפילו ציונות ולמה? כי כל אלו הן אמונה בגדול מאיתנו כל פעם שאנחנו מקווים, מייחלים, מצפים, מאמינים וכו' אנחנו בעצם מאמינים בדבר הגדול מאיתנו שיסתדרו העניינים לטובתינו וזאת אמונה באל אומנם בגירסא מעט שונה מהגירסא המקובלת אבל זאת אמונה באל אז האל שלך הוא לא כל יכול הוא קצת מוגבל ויש לו משקפיים וקוראים הרופה משה אבל אתה מאמין בו ומייחס לו תקוות שבמצב רגיל לא היית מייחס לאדם רגיל רק בגלל תפקידו כאילו יש בו כוחות שמעבר לטבע לסדר את העניינים.

תגדיר גדול מאיתנו. אנחנו חלק מהטבע, ואם אתה טוען למשהו גדול מאיתנו - אתה מתייחס למשהו על-טבעי. בנוסף להיותי אתאיסט, אני גם דוגל בנטורליזם מטאפיזי. כלומר, שאין משהו מעבר לטבע (כדוגמא - רוחות, נשמות). עד היום לא הוכח קיומו של משהו מעבר לטבע (לאו דווקא אל).

והנה הוכחה אחת שביקשת שהמדע מפגר אחרי התורה http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=7202
    בכלל בכל האתר הזה אתה יכול לראות דברים שמדברים על העניינים האלו.

אני מכיר את הטענה הזאת וטענות דומות במשך שנתיים. אם יהיה לי כוח, אני אגיב על זה. זה אגב דומה לטענות שהציגו באחד האשכולות האחרונים פה שמדברים על הזוהר (גם הטענה הזאת הוצגה).

ולגבי תכלית ותקווה הנה, אתה מוכיח לי בבירור שאין לך כזה! מה זה מיצוי עצמי? מה זה האושר שלך ושל הסובבים אותך? הרי אחריתך אבדון! זה כמו לקחת עכשיו סטודנטים נגיד לרפואה ונגיד להם שאין להם מבחני גמר, מאותה נקודה לא יהיה איכפת להם מהלימודים כי הרי תעודה הם יקבלו בכל מקרה ואז הם יוכלו לטפל באנשים חלק מהם כן ישקיעו וזה מכיוון שהם לא רוצים לטעות בטיפול. ועכשיו נגיד להם שתעודה הם גם לא יקבלו אלא עליהם ללמוד בכל מקרה וזהו אין תכלית ואין מטרה, מי ישאר בלימודים?! והנה אתה בא ואומר אני אהיה ילד טוב ואשאר בלימודים בלי מטרה ובלי תכלית סתם לעשות טוב לאנשים... ואתה מרגיש טוב עם התשובה הזאת?!

ההבדל ביני לבין הסטודנטים שהם מצפים ושואפים לקבל משהו בתמורה למעשים שלהם. אם הייתי צריך, הייתי מביא אותם כדוגמא לדתיים לא לאתאיסטים. אתה שואל מה זה מיצוי עצמי ואושר לסובבים, אז זאת בדיוק המטרה שלי. אני לא מתיימר להאמין שאקבל משהו בתמורה, כי זאת לא המטרה שלי. גם אם התכלית שלי שונה, ואולי אתה לא מסכים איתה, זאת לא סיבה להגיד שאין לי אחת כזאת.

אה יפה אתה מסתמך על עצמך נכון? מילאת פעם לוטו? איך בדיוק אתה מסתמך על עצמך במילוי לוטו? הרי אין אפשרות לעשות את זה, אתה מסתמך על הסטטיסטיקה ומקווה שתיפול על חצי הכוס המלאה ולכן אתה מאמין בכוח גדול ממך כמה שלא תנסה להתעלם מזה כך העולם עובד!

כאמרתי שאני מסתמך על עצמי, זה לא היה בהקשר הזה (למרות שמעולם לא מילאתי לוטו). רק המעשים שלי משפיעים על ה"גורל" שלי. כלומר, בניגוד לאדם דתי שמתפלל כדי שיהיה לו טוב.

התורה אומרת שכל אדם נולד עם אמונה! הבחירה שיש לו בנושא היא במי להאמין באלוהי השמיים והארץ או באלוהי הסטטיסטיקות והמדע בין כך ובין כך אדם מאמין בסוג של אלוהים!

אם דיברת בהקשר הקודם - הבהרתי את עצמי. בהקשר של "אמונה", אני לוקח את "אלוהי" הסטטיסטיקות והמדע.
    על חלק מהדברים שלך לא הרגשתי צורך לענות כי המוטיבים חזרו כמעט בכולם.

+ תגובה לנושא
עמוד 4 מתוך 4 << ראשון ... 234

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 02:03.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect