|
|
אתה, מילים שלך שוב..
אתה לא נוצרת בשביל הטבע והטבע לא נוצר עבורך מכן אני מסיק שאתה חיי את החיים שלך בהבדלה גמורה מהסביבה שלך.. אין לך בעיה לנצל אותה אבל הקשר בינך לבין הטבע הוא מקרי בהחלט
נערך לאחרונה על ידי Ori; 28-09-2009 בשעה 23:20.
טוב עזוב בכל מקרה סטינו מהנושא המרכזי...
שוב האבולוציה לא מפירכה את הבריאה (ואני לא בהכרח מדבר על הבריאה כמו שמסופר לפרטי פרטים בתנך)
סלח לי על הבורות על איזה שאלה אנחנו מדברים?
באמת?
ואני ההיתי ברושם שזאת בדיוק הנקודה..
הרי הבריאה התנכי"ת קובעת שהכל נברא בצורה שהוא עכשיו קיים (תקן אותי אם אני טועה)
ואילו הנושא הזה בא להפריח את הטענה הזאת..
שוב אולי אני טיפש אבל לקחת את הנכתב בצורתו הגולמית זה קצת לכפות את הממצאים שיתאימו לתנאים
אוקי..
הבנתי לאן אתה חותר...
בכל מקרה אני מניח שאין הרבה על מה לדון פה אם זה ככה..
בוא נא איך ביום אחד את כל זה? ורק שתי אנשים, כמה אתם מדברים חח
לנושא:ראיתי פה שדברתם על "מה זה אלוקים"
קודם כל אני מסכים עם אורי, אלוקים הוא הטבע.
אתה יכול לחשוב על המפץ הגדול כדרך לכך שה' ברא את העולם
ה' משתמש בטבע כרצונו הוא שולט בטבע
הוא לא עושה דברים "על טבעים"(הוא יכול אבל הוא לא עושה את זה)
כמו חצית ים סוף. עד עכשיו אמרו זה לא אפשרי זה על טבעי זה זה...
אבל בתקופה האחרונה מדענים חקרו את זה ומצאו שיש אזור(שהוא בדרך שבני ישראל הלכו כפי שמדובר בתנ"ך) שטוח מאוד וברגע שיש רוחות ממש חזקות וסוהרות האזור שם בים פשוט מתפצל ל2 הוא זז לשני אזורים ויש מרחב ענק שהוא בלי מים וזה מקום שאפשר ללכת בו(אבל גילו ששאם זה קורה זה רק לדקה שתים)
זה כבר מראה שיש סיכוי גדול בחצית ים סוף
ואני בטוח שבקרוב יגלו שיש מקום בים שיכול להפתח למספיק זמן שעם שלם יעבור בו.
אתה גם יכול לחשוב על המפץ הגדול כהדרך שה' יצר את העולם זה לא שולל כל כך אחד את השני
אפשר להגיד שהנק' שיצרה שהכילה את כל החומר בעולם זה ה' וכשהוא התפץ ויצר את על העולם זה ה' ובגלל זה אומרים שה' נמצא בכל מקום(ברח לי המשפט חח)
והאבולוציה היא הדרך של ה' לפתח את העולם שלנו(אבל רק את החיות לא את בני האדם מהקופים)
כמו בסיפור אדם וחווה עם הנחש הוא הוריד לנחש את הרגלים
זה סוג של אבולוציה\התפתחות
חשבתי שאתה מאמין באלוהי היהדות. התיאור שהבאת לאלוהים סותר את התיאור של היהדות. מה שתיארת הוא הכי קרוב לפנתאיזם.
בנוסף לכך, אם ידוע שהגן יכול להיווצר בעצמו, אין שום סיבה להאמין שיש מעליו פיות שיצרו אותו.. תעשה את ההקבלה.
מהודעתך משתמע שאתה תומך באבולוציה. אם כן, תסביר מדוע אתה לא תומך באבולוציית האדם.
אז גילו זנים חדשים.. זה לא מוכיח את האבולוציה, הרי האבולוציה עצמה לוקחת כמה מליוני שנים אם הבנתי נכון.
אין מצב שבן אדם יוכל לראות את האבולוציה במידה והיא קיימת, אז אתה מביא לי חיות שבאו מהתפתחות האבולוציה..
ממליוני שנים זה עבר ל 10 דקות..