הולה,
אני בחור בן 16.5,שמתעסק ואוהב מחשבים.
יש לי פרופיל נמוך כניראה : קרע מלא ברצועה הצולבת,וכן יש לי עוד איזה משו בבטן ובלב לא משו רציני.
עכשיו אני כיתה יא',מאז ומתמיד אהבתי מחשבים,לפני שנה ( כיתה יוד ) , התחלתי בביה"ס
ללמוד במגמת מחשבים, מהשיעור הראשון התחברתי והתחלתי לחשוב על דרכים להרחיב את
ידיעותי בתחום הן בתחום של ביה"ס הן בתחום האישי ( שפות שונות , כלים שונים ).
עכשיו , אני לא תלמיד מצטיין , משקיע במתמטיקה פיזיקה ומחשבים בעיקר ( 5 יח"ל בכולם,ציונים עדיין לא ידוע אבל החומר בנתיים זורם,זאת אומרת קל >< ).
עד היום אני למדתי בביה"ס את החומר הרגיל , ובבית הייתי מרחיב את אופקיי בC++ ו C# (בביה"ס אני לומד JAVA ) .
אני בעיקרון לא הכי מתקדם בעולם, לא יותר מתכנות מונחה עצמים בכל השפות , אולי תקשורת בC\C++.
עכשיו השאלה:
רציתי לדעת איך כל התהליך בעצם פועל.
אני רוצה להתמיין ליחידה הכי טובה , או היחידה שתוציא אותי הכי טוב או שאני יתפקד בה הכי טוב. ( מחשבים ).
\\יכול להיות שכל מה שרשמתי על היחידות לא נכון ( למתעניינים XD, אז למבינים , תקנו אותי במידה וטעיתי)\\
שמעתי על 2 מרכזיות,ממר"מ וגאמא, ואין לי מושג איך המיונים הולכים.
אמרו לי בביה"ס שלממר"מ זה ממש קל להתקבל יחסית לבוגרי טכ"מ, בגלל שאנחנו יכולים לעשות איזה יג' ולהבטיח את המקום שלנו שם, או משהו כזה.
עכשיו אני יספר מה אני חושב על כל הקורסים והכל הכל הכל .
בממרמ- יש מבחנים , בהם יש לעשות תוכניות פשוטות וקצת יותר מורכבות ולוגיות , בשפה שהצבא ממציא.קבע של 3 שנים בצבא,קד"צ של חצי שנה.
בעיקרון אחרי שמתקבלים עוברים קורסים שמעשירים את הידע בתחומים שונים , לא רק שפות עליות .
ובשירות הצבאי לא ממש יודע תאכלס מה עושים אחרי כל הלמידה.
אין לי שמץ איזה סוגי שאלות יש במבחנים( שמעתי על מחשב קרב או משו כזה).
או כמה קב"א או דפ"ר או כל הציונים האלו . XD
בגממא - שירות הרבה יותר קצת ואולי "נחשב" יותר.
נורא קשה להתקבל לגאמא בגלל שצריך : ידע כללי עשיר במיוחד בתחומים רבים,
ציון קב"א נורא גבוהה.
לאחר שעוברים את המיונים הראשונים יש פוליגרף וראיון אישי מקצועי שאין לי מושג מה יש בו.
אין לי שמץ איזה סוגי שאלות יש במבחנים
או כמה קב"א או דפ"ר או כל הציונים האלו . XD
\\יכול להיות שכל מה שרשמתי על היחידות לא נכון ( למתעניינים XD, אז למבינים , תקנו אותי במידה וטעיתי)\\\
תודה לילה טוב.
ולמנהלים. מצטער מראש אם אני טעיתי בכתיבה או בכתובת או משו :|

).
ציטוט ההודעה
.