פלייסטיישן 3: המנצחת הגדולה של 2009 לפי Metacritic
נועה דוד
אם שופטים אך ורק לפי ממוצע ציוני הביקורות, השנה האחרונה הייתה מצוינת לסוני - עם הרבה משחקים בלעדיים ואיכותייםאתר האינטרנט Metacritic.com, האוסף את ציוני הביקורות המתפרסמות במגזיני הגיימינג הפופולריים בעולם ומרכיב מהם ממוצע אחיד למשחקים (שהפך, מן הסתם, לסוג של סטנדרט בתעשייה), מסכם את השנה בדרך היחידה שהוא מכיר: מספרים. ולפי אותם מספרים, שנפלטו מתוך נוסחאות חישוב מסובכות שאנחנו רק בקושי מבינים, הפלייסטיישן 3 של סוני היא המנצחת הגדולה של 2009.
סוד הקסם של סוני אם לשפוט לפי הנתונים של Metacritic: העדפת האיכות על הכמות. קטלוג המשחקים של הפלייסטיישן 3 אמנם קטן יותר מזה של המתחרות, אולם הוא מלא בכותרים משובחים, ביניהם גם Uncharted 2: Among Theives - המשחק הטוב ביותר של השנה לפי ממוצע הציונים שקיבל (96). בסה"כ הוכגדרו כ-42 אחוזים מבין משחקי הפלייסטיישן 3 כ"טובים", בעוד שרק שבעה אחוזים נמצאו כ"גרועים".
המחשב האישי נאלץ להסתפק השנה במקום השני, בעוד שקונסולת האקס-בוקס 360 של מיקרוסופט מדורגת במקום השלישי. אל המקום הרביעי הגיעה קונסולת ה-PSP הניידת שסוגרת שנה מוצלחת יחסית, ואילו צמד הפלטפורמות של נינטנדו, ה-DS וה-Wii, מסיים במקומות האחרונים. זו כמובן לא הפתעה גדולה: מדובר בשתי הקונסולות המצליחות ביותר של הדור הנוכחי, ועל כן הן מוצפות במשחקים, ביניהם גם כותרים גרועים שהורידו את הממוצע.
החישוב של Metacritic.com עשוי להיראות משכנע, אך אנו לא בטוחים לחלוטין בנכונותו. במבחן המציאות, הקונסולה הטובה ביותר לצרכן היא זו שמציעה את מירב המשחקים המשובחים, ולא זו שרוב המשחקים שלה טובים (כלומר, את הקונה מעניין יותר המספר האבסולוטי ולא היחסי). לא היה מפריע לנו במיוחד אם היו יוצאים לפלייסטיישן 3 עוד מאות כותרים גרועים ובינוניים, אם זה היה מביא לנו עוד עשרה משחקים איכותיים.
כל זה, כמובן, לא פוסל את האפשרות שהפלייסטיישן 3 היא אכן הקונסולה המוצלחת ביותר של 2009, אך ההסבר לכך הוא משהו הרבה יותר מעניין ממתמטיקה... מה דעתכם?
דעה אישית: ואוו פלייסטישן 3!




ציטוט ההודעה






