מקלדת Ultra-Flat מבית Logitech
המקלדת השטוחה של הנייד אצלכם גם בנייח!
עם עיצוב מבריק ומרהיב לעין וכפתורים שטוחים למרבית הנוחות, מקלדת זו מצוינת עבור אילו שאינם רוצים לבזבז הון על המקלדת שלהם, אך עם זאת לקבל מוצר איכותי מבית טוב.
לאחר שהמקלדת הישנה והטובה שלי הפסיקה לעבוד, דהיינו, כמעט חמישה עשר כפתורים הושבתו מזמן מכלל פעולה, החלטתי ללכת על מקלדת חדשה בתקווה שזו תהיה טובה יותר ויעילה יותר. חיפוש קצרצר בגוגל ובאתר של באג הוביל אותי למקלדת הזו, שתפשה את תשומת ליבי כמעט מיד. לא רק החברה הידועה שייצרה אותה משכה אותי, וגם לא רק המחיר הזול יחסית, לוג'יטק הצהירה כי מקלדת זו היא אולטרה שטוחה (כנובע מהכותרת) בדומה למקלדת של הנייד, ובנוסף היא מבטיחה איכות ונוחות כמו שרק היא יכולה להבטיח.
עניין של בחירת מקלדות הוא עניין מאוד אינדיבידואלי. יש כאלה שאוהבים את מקלדות הגיימינג הענקיות, או את מקלדות ה-wave למשל, שתופשות אט-אט שוק נרחב מאוד בתחום הטכנולוגיה, וישנם כאלה שאוהבים את הפשוטות והרגילות. בעיקרון, כל אחד מחפש נוחות במקלדת שלו. מה שמשך אותי במיוחד במקלדת הזו הם כפתוריה השטוחים למראה ולמגע, הרגישות הרבה שלהם (כמעט כמו נגיעה במסך מגע), הגודל הקטן והקומפקטי והאותיות הברורות על הכפתורים - כל מה שמקלדת ממוצעת צריכה להציע בטוב ובטעם, בלי הרבה גימיקים מיותרים ושקלים מבוזבזים. הלכתי לבדוק.
כשהגעתי לבאג, גיליתי שהמקלדת עצמה נראית מאוד מודרנית, ידידותית למשתמש הממוצע שלא מחפש הרבה מהמקלדת שלו. גם המחיר היה מאוד נוח - 120 ש"ח ברשת באג. הייתה לי תחושה טובה בבטן שזוהי מקלדת אולטימטיבית למקליד הממוצע.
כיאה לכל מוצר שמציג את עצמו בשוק הטכנולוגי, ישנם יתרונות וחסרונות; כאשר ביקשתי לפתוח את הקופסה, גיליתי, לכאורה, כי יש דבר אחד שאכן גורע מיתרונותיה של המקלדת – והוא צמצום הרווחים בין הכפתורים. במקלדת הזו כל הכפתורים צומצמו למקבץ אחד; כפתורי החיצים קרובים לכפתורי ה-shift וה-Enter וכפתורי ה-delete, insert וה-print screen הועלו למעלה ביחד עם כפתורי ה-F, כמו כן כפתורי המחשבון שבצד הוצמדו לכול השאר. גם המרווח בין כל כפתור צומצם. תכונה זו יכולה לעיתים להיות מאוד שימושית כשמקלידים ורוצים שהכול יהיה קרוב ונגיש, אך לעיתים קשה למצוא את הכפתור המדובר מאחר וכולם נראים כמעט כמו כל כפתור אחר (במשחקים בעיקר).
כאמור, היתרון הכי גדול במקלדת הזו הם כפתוריה השטוחים שמתיימרים להיות דומים לכפתוריה של המקלדת במחשב הנייד. הנוחות שבהפעלת מינימום כוח על ההקלדה בהחלט עושה אותה למקלדת המתאימה להקלדות מרובות וממושכות; הכפתורים שטוחים כמו במחשב הנייד לנוחות מירבית ואיכות הכפתורים ו"הדבקת" האותיות טובה, כלומר, לא יקרה מצב שהאותיות תשחקנה. בנוסף, הגימור והעיצובים מרהיבים לעין ויכולים להתאים לכל מערכת מחשב בבית. החיסרון היחיד שנראה לעין הוא צמצום הרווח בין הכפתורים, אבל יש כאלה שדווקא יקחו זאת בתור יתרון.
לסיכום אומר שמקלדת זו היא מקלדת שמתאימה במיוחד למקלידים הממוצעים שאינם רוצים להוציא הון על המקלדת שלהם, אך עם זאת רוצים לקבל משהו איכותי ונוח מבית טוב, בידיעה שעשו את הבחירה הנכונה, החכמה והאקונומית ביותר עבורם.
מפרט ודרישות מערכת
בתוך הקופסה: מקלדת אולטרה שטוחה, מתאם USBPS\2 , מדריך הפעלה מהירה באנגלית, שלוש שנות אחריות ותמיכה מלאה במוצר.
דרישות המערכת הן: מחשב עם מערכת הפעלה windows 98,2000, ME, XP או Vista.
סרטון":
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=zM-ovcf8hQM&feature=player_embedded"]YouTube- Unboxing Logitech Ultra-Flat Keyboard[/ame]

ציטוט ההודעה