הרעיל למוות חיות בר - ונקנס באלפי שקלים
פקחי רשות הטבע והגנים קיבלו דיווח על כלבים שהורעלו למוות באזור בת שלמה. לאחר מכן התברר כי הכלבים וחיות בר נוספות מתו לאחר שהורעלו על ידי חקלאי. ביהמ"ש קנס אותו ב-10 אלף שקל
![]()
בית משפט השלום בקריות גזר באחרונה על עופר וילדר, חקלאי מאזור בת שלמה, קנס של 10,000 שקלים וסכום כפול מכך על תנאי למשך שנתיים, לאחר שנמצא אשם בהרעלת חיות בר. החקלאי טען כי ביצע את ההרעלה עקב נזקים שנגרמו לכרמי הגפנים שלו.
לפי כתב האישום, האירוע המדובר התרחש לפני כשלוש וחצי שנים, כאשר התקבל דיווח על כלבים שהורעלו למוות באזור היישוב בת שלמה. לאחר הדיווח שהתקבל במוקד של רשות הטבע והגנים יצאו פקחי הרשות לסרוק את האזור, מתוך הנחה שמי נחל תות הסמוך הם הגורם להרעלה, אולם בסריקה נמצאו פיתיונות מגוונים: לחם, פירות ומזון כלבים ייחודי, שעליהם חומר החשוד כרעל מסוג טמיק - אחד מהרעלים המסוכנים ביותר הקיימים כיום בחקלאות ושהשימוש בו מותר אך ורק בתנאים מחמירים ותחת מגבלות קפדניות (כמו החדרת הרעל לקרקע ולא פיזורו). הפקחים איתרו גם חיות בר מתות: תנים, חזיר בר ושרידים של צבי ארץ ישראלי.
במהלך הסריקה התגלה כי מירב הממצאים נמצאים בחלקות האדמה של וילדר. בשלב זה החליטו הפקחים להיכנס ולבצע חיפוש במחסניו של החקלאי, שם נמצא גם הרעל, שכאמור הוחזק בניגוד לחוק וללא כל היתרים וכמות מזערית ממנו יכולה לקטול גם בן אדם.
קרדיט וואלה
אתר:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1650765
הנושא הזה קשור לבעלי חיים ולא לדיבורי אקטואליה
לא להעביר
הערה: צריך להרעיל אותו ואת משפחתו חולה נפש צריך לנקום בו



ציטוט ההודעה
