ביקורת הסרט גרינברג|קומדיה
זא'נר-קומדיה
שנה-2010
שפה-אנגלית
במאי-נוח באומבך
שחקנים
==========
בן סטילר
==========
ג'ניפר גייסון לי
==========
גרטה גרוויג
==========
רייס איפנס
==========
ביקורת
רוב הסרטים שהוליווד מספקת לנו עוסקים בדמויות שחותרות להצלחה. בין שמדובר באספירציות אישיות/קרייריסטיות (אני אהיה מלך הממלכה הזו! אני אהיה מקובלת בכיתה! אני עוד אשיג את הבחורה הזו! אני אקבל את הג'וב הזה! וכו'), ובין שביעדים חומריים או נקודתיים שמהווים מפתח לאשר גדול יותר (חייב למצוא את האוצר! חייב לאתר את הקוד למערכת! חייב לעבור את המבחן בטריגונומטריה!).
מובן שהוליווד מציעה גישות שונות המביאות את הגיבור להצלחה: התמדה, כוחניות, חלקלקות, סקסיוּת, ורבליות, חוש הומור, תמימות וכן - גם ייחוד. לא פעם זהו דווקא המיוחד, שאוטומטית מתויג כסוג של לוזר, שמשיג את ההצלחה משום השונוּת שלו. כלומר, גם כשהוליווד מציעה גיבור אחר ומשונה, המיוחדות שלו משמשת אותו כאמצעי כדי לבוא להצלחה במסובבת, ולא כשאיפה בפני עצמה.
לעומת זאת, רוב סרטי האינדי עוסקים בדמויות ששואפות להיות מיוחדות. הייחוּד אצלן אינו אפיק צדדי שדרכו יגיעו להצלחה, הוא מטרתן העיקרית. כשמצמידים את האובססיה להיות מיוחד לגיל ההתבגרות, כפי שקרה בכמה סרטי סמי אינדי, השאיפה הזו הופכת לפארסה. במקרים אחרים, היא דנה את המתבגר לחיי אבדון של בלבול ובדידות, כמו נגיד בסרט הנפלא "העולם שבפנים" בכיכובה של סקרלט ג'והנסון הצעירה. במאי האינדי נוטים למקם את הדמויות שלהם בשוליים הסמי סהרוריים של החברה, כמו מרגישים שהיחס בין גיבוריהם לשאר האמריקאים צריך להלום את היחס בינם, הבמאים, לתעשיית הסרטים ההוליוודית. הסביבה הביתית של גיבורי האינדי נוטה להכיל הרבה פחות גאדג'טים עדכניים והרבה יותר חפצי רטרו קסומים. מי שלקחו את השימוש בחפצים ישנים וצבעוניים צעד אחד קדימה לכדי סגנון ייחודי (ואיפיינו דמויות בעזרתם) הם ווס אנדרסון ונוח באומבך. השני כתב את התסריטים עבור "עמוק במים" ו"מר שועל המהולל" שאותם ביים הראשון, וגם בסרטים שביים באומבך עצמו - "חיים בין השורות" ו"מרגו בחתונה" - ניכר שימוש בפיצ'פקעס ישנים כדי לומר משהו על אנשים ועל החיים.
"גרינברג", סרטו החדש של באומבך, מלווה את רוג'ר גרינברג (בן סטילר), רווק בן 40 שלא עושה יותר מדי בחיים. גרינברג חוזר למשך חודש וחצי לשכונת ילדותו באל.איי כדי לשמור על הווילה המאובזרת של אחיו, שנסע לחופשה בווייטנאם עם אשתו והילדים. התקופה הזו קוטעת רצף של 14 שנה שבהן חי בניו יורק, והשהות באל.איי מפגישה אותו עם חבריו הישנים שמאז פגישתם האחרונה הספיקו להקים משפחות ולבנות קריירה, בזמן שהוא עדיין מרחף ברנדומליות בחלל החיים, בודד, קשה ואובד עצות.
דירוג
:דירוג::דירוג::דירוג::דירוג:
לסיקור המלא לחץ

ציטוט ההודעה