הסבר על לוחם
הלוחם הוא הדמות הכי קלה לתפעול, לפחות בשלביה המוקדמים. הלוחם הוא דמות בעלת כח התקפה חזק, הגנה אדירה ונקודות חיים שאינן ניתנות לספירה.
הוא מתקיף מטווח קרוב, מה שלא מקנן לו את הזכות להתרחק כמה שיותר מן המפלצות שהוא תוקף. הלוחמים מחולקים לכמה קבוצות, שבכל קבוצה גם כן יש כמה קבוצות וכך הלאה.
אפשר לחלק אותם בדרכים שונות ובמובנים שונים. במדריך זה אני אחלק אותם לפי רמת התקפה יחסית לרמת ההגנה. אני אחלק אותם כמובן גם לפי העבודות השניות.
ללוחם יש מיומניות רבות (וכאן אני לא מתכוון לסקילים). אופן ההתקפה שלו תלוי רבות בשחקן, שכן הוא מתקיף מטווח קרוב, מה שצורך תיזמון ומיומנות.
במדריך קשה לתאר מיומניות אלו, אך אני מניח שתצברו אותן במהלך ניסיונכם עם לוחמכם. הלוחם יכול להשתמש בכלי נשק מסוגים שונים, ולכל כלי נשק יכולות אחרות ושימושים שונים.
הסבר מפורט לגבי כל סוג כלי נשק יפורט בהמשך. הנשקים שבהם הלוחם משתמש קובעים רבות לגבי אופיו ואופן התקפתו. בקשר לבגדים לא תראו דבר במדריך (חוץ מכמובן שורה זו P=).
הבגדים הם הדבר היחיד שאיני יכול להסביר לכם עליהם. הסיבה היא, שכמובן שכל אחד ירצה בגדים מעל הממוצע, ואת מזלכם במהלך המשחק אני לא קובע.
אני מקווה שתמצית ההסבר הזו תעזור לכם להבין את מהותו של הלוחם.
יוצאים לדרך!
צור דמות חדשה. בחר שם, מראה, כלי נשק וכו. לאחר שסיימת הכל עבור לזריקת הקוביה. כדי ליצור לוחם חזק, וכדי לא לבזבז אפילו נקודת סטאט אחת, יש לקבל תוצאה של:
str: לא משנה.
dex: לא משנה.
int: 4.
luk: 4.
פשוט מאוד תמשיכו לזרוק את הקוביה עד שתקבלו מצב כזה. אל תדלגו על חלק זה, אחרת תצטערו על כך בעתיד. אם אתם יושבים שעות ולא מצליחים להביא לתוצאה הזו, אתם יכולים גם להסתפק בתוצאה אחת של 5 במקות אחד ה-4.
כעת צרו את הדמות שלכם. כנסו למשחק והחלו לשחק! שחקו להנאתכם עד לרמה 10. אל תשכחו, שעליכם להגיע למצב שיש לכם 35 str (או יותר) ברמה 10.
הגעתי לרמה 10. מה עכשיו?
ברמה 10, זה הזמן שתקבלו את עבודתכם כלוחם (עד עכשיו הייתם מתחילים). לכו ל-Victoria Island, האי המרכזי במייפל סטורי. שם, חפשו עיר הנקראת Perion. תוכלו להיעזר בסעיף המפות שבמדריך.
כשהגעתם לפריון, עלו עד למעלה בעיר. אתם תראו פורטל גבוה, כנסו אליו. שם, תראו את המדריך שלכם ללוחמות, שיתן לכם את העבודה שלכם כלוחם. דברו איתו, קראו את דבריו, אם זה רצונכם, ואז אתם תהפכו לוחמים באופן רשמי.
מה אני יכול לעשות כלוחם?
הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לקנות חפצים. לכו לחנות הנשקים שב-Perion. שם תראו שני אנשים: אחד מוכר נשקים והשני בגדים. קנו כלי נשק בהתאם לסעיף הנשקים שבהמשך המדריך, ואם ברושתכם נשק חד-ידני קנו גם מגן.
עכשיו קנו את הבגדים המתאימים לרמתכם וצאו לדרך! בקשר לקניית נקשים ובגדים, אתם תצטרכו לקנות כל 5 רמות עד רמה 30 בגדים ונשקים חדשים מחנות זו. תקנו כל פעם שתגיעו לרמה המתאימה.
עכשיו, כלוחם, עליך להעלות את הסקילים באופן קפדני. עכשיו שאתה לוחם, אתה יכול להשתמש בסקילים של הלוחם, ועליך להעלות את הסטאים שלך באופן קפדני גם כן. הכל בהמשך המדריך.
מה אני עושה עם הsp?
ה-sp, נקודות הסקילים, הם אחד הדברים החשובים ביותר במשחק. כבר ברמה 10 תקבלו נקודה אחת, ובכל רמה מאוחר יותר תקבלו 3. את הנקודות יש להעלות באופן הבא, המחולק למה צריך להעלות כל רמה:
רמה 10: נקודה אחת לImproving HP Recovery.
רמה 11: 3 נקודות לImproving HP Recovery.
רמה 12: נקודה לImproving HP Recovery ו2 נקודות לImproving Max HP Increase.
רמה 13: 3 נקודות לImproving Max HP Increase.
רמה 14: 3 נקודות לImproving Max HP Increase.
רמה 15: 2 נקודות לImproving Max HP Increase ונקודה לSlash Blast.
רמה 16: 3 נקודות לSlash Blast.
רמה 17: 3 נקודות לSlash Blast.
רמה 18: 3 נקודות לSlash Blast.
רמה 19: 3 נקודות לPower Strike.
רמה 20: 3 נקודות לPower Strike.
רמה 21: 3 נקודות לPower Strike.
רמה 22: נקודה לPower Strike ו2 נקודות לשמור.
רמה 23: 3 נקודות לשמור.
רמה 24: 3 נקודות לשמור.
רמה 25: 10 נקודות לPower Strike ונקודה לשמור.
רמה 26: 3 נקודות לשמור.
רמה 27: 3 נקודות לשמור.
רמה 28: 10 נקודות לSlash Blast.
רמה 29: נקודה לEndure ו2 נקודות לImproving HP Recovery.
רמה 30: 3 נקודות לImproving HP Recovery.
סיכום:
Improving HP Recovery: 10.
Improving Max HP Increase: 10.
Endure: 1.
Iron Body: 0.
Power Strike: 20.
Slash Blast: 20.
שימוש כזה בסקילים, יזכה אתכם במקסימות נקודות חיים (Improving Max HP Increase), התקפה על אויב יחיד (Power Strike) והתקפה על אויבים רבים (Slash Blast).
למה 10 נקודות הסקילים הראשונות המבוזבזות על התקפה מעלות דווקא את לSlash Blast ולא את Power Strike? ברמה נמוכה, לפי המדריך שלי, ה-acc, הדיוק, נמוך מאוד, ולכן ברמות נמוכות נלחמים נגד מפלצות חלשות.
כיווןם שנלחמים נגד מפלצות חלשות, כדאי להילחם נגד הרבה מפלצות בבת אחת, ולא אחת בכל פעם. לכן, סקיל ההתקפה הראשון שמעלים הוא Slash Blast ולא Power Strike המתמקד במפלצת אחת חזקה.
למה סקיל ההתקפה הראשון שמעלים עד הסוף הוא Power Strike ולא Slash Blast? ברמה 25, הרמה שבה מעלים את אחד הסקילים עד הסוף, היא הרמה שבה מתאמנים ב-pq.
ב-pq ישנם מפלצות חזקות כגון Ligators, King Slime ועוד. על המפלצות הללו, שברמה 25 אי אפשר להרוג אותן במספר מצומצם של מכות, יש להתמש בסקיל הממוקד על מפלצת אחת, Power Strike.
מה עדיף, הגנה או התקפה?
מה עדיף? התקפה, או הגנה? השימוש בנשק דו-ידני מקנה התקפה עוצמתית, אך לוחמה ללא מגן. לוחמה בנשק חד-ידני מקנה את האפשרות לשימוש במגן, הנותן הגנה.
העצה שלי היא: עד רמה 30 תשתמשו בנשק חד-ידני עם מגן (אלא אם יש לכם Fish Spear, שהוא נשק דו-ידני לרמה 20. אם יש ברשותכם את הנשק הזה, השתמשו בו).
מרמה 30, תשתמשו בנשק דו-ידני לא משנה באיזו עבודה שניה בחרתם. הסיבה לכך היא פשוטה: שימוש בנשק דו-ידני ימנע ממכם את הצורך לחפש מגן או לקנות אחד. המגנים מרמה 40 נעשים נדירים.
אם בכל זאת בחרתם להשתמש בנשק חד-ידני עם מגן, הנה כמה יתרונות במגן: המגן מוסיף הגנה גדולה, המגן נותן אפשרות להשתמש בעוד מגילות שיפור והמגן עד רמה 35 קל להשגה מאוד.
שימוש נכון בסטאטים
הכוונה בסטאטים, היא לstr, dex, int, luk. הדרך שלי להעלת הסטאטים היא מיוחדת, אך כבר נוסתה והוגדרה כהצלחה. אני מקווה שתלכו לפיה, שכן היא עוזרת רבות. השינויים המהותיים הם בהתחלה. הנה הדרך:
רמה 10: str: 52 dex 10.
רמה 15: str:77 dex:10.
רמה 20: str:77 dex 35.
רמה 25: str: 87 dex:50.
רמה 30: str: 102 dex 60.
זו הדרך. ההסבר: בהתחלה, מי צריך דיוק? למפלצות שנלחמים אין כמעט avoidabilty, ולא צריך לדאוג בקשר לפיספוסים. כך אפשר לעלות רמות במהירות רבה מאוד ברמות הנמוכות.
רק ברמות יותר גבוהות, שמגיעים ל-pq, מגיע הצורך בדיוק. לכן מעלים את הdex שיהיה פי 2 מהרמה. בעזרת דרך זו, אפשר להנות ברמות הנמוכות עם Slash Blast, ועם נזק גבוה.
כלי נשק
ישנם כלי נשק מסוגים שונים. לכל סוג יש יכולות משלו וסוגיות משלו. לכן, אם יש לכם עדיפות לכלי נשק מסוים, הנה עוד גורם לבחירת העבודה השניה. וסוגי כלי הנשק הם:
חרב חד-ידנית (one handed sword): החרב החד ידנית היא בעלת נזק טוב יחסית לשאר הנשקים ליד אחת, ולרוב מהירה מאוד. החיסרון היחידי בה, הוא שקשה מאוד להשיג אותה, והיא די יקרה.
חרב דו-ידנית (two handed sword): החרב הדו-ידנית היא כמו החרב החד-ידנית, רק קצת יותר איטית ובעלת נזק יותר טוב, אבל גם אותה קשה להשיג והיא די יקרה.
גרזן חד-ידני (one handed axe): הגרזן החד-ידני הוא בעל מהירות שווה למהירות החרב החד ידנית, אך הנזק שלו יחסית נמוך אבל הרבה יותר קל להשיגו והוא יותר זול מהחרב החד-ידנית.
גרזן דו-ידני (two handed axe): הגרזן הדו-ידני הוא כמו הגרזן החד ידני, אך יותר איטי ובעל התקפה יותר טובה, וגם אותו קל להשיג והוא גם די זול.
נשק קהה חד-ידני (one handed blunt weapon): הנשק הקהה החד-ידני הוא כמו החרב החד-ידנית, רק שהוא יותר מעט בעל התקפה יותר חזקה ומהירות יותר איטית.
נשק קהה דו-ידני (two handed blunt weapon): הנשק הקהה הדו ידני הוא כמו הנשק הקהה החד-ידני רק בעל התקפה יותר חזקה ומהירות יותר איטית.
חנית (spear): החנית היא נשק דו-ידני, שמגיע למרחקים גדולים יחסית, בעל התקפה מאוד גדולה, אך מהירות איטית. עד רמה 40 הם קלים להשגה, אך מרמה 50 הם מאוד קשים להשגה.
מוט יד (pole arm): בדיוק אותם תכונות כמו החנית, את ההבדל היחיד ראו בסעיף תנועות הנפת כלי הנשק.
בחרו בקפידה איזה כלי נשק אתם מעדיפים.
תנועות הנפת כלי הנשק
חוץ מנתונים שכתובים בכלי הנשק, ישנם עוד דברים המשפיעים על ההתקפה. תנועת ההנפה, היא גורם די חשוב. ישנם שני סוגי תנועות: חתיכה ודקירה. בדרך כלל יש יותר חתיכות מדקירות.
בכלי נשק שונים התנועות שונות. ישנם גם נשקים שרק אחת מן התנועות היא חזקה ואילו השניה חלשה ממנה. הנה הסבר על הקשר בין התנועות לחוזר ורוחק הנשקים:
כל הנשקים חוץ מחנית ומוט יד: תנועת החתיכה שימושית בעיקר להתקפה שהמפלצת די רחוקה. תנועת הדקירה מרחיקה יותר את המפלצת, והיא שימושית כשהמפלצת קרובה. החוזק לא משתנה בין התנועות.
חנית: בחנית תנועת החתיכה נחשבת חלשה יותר מתנועת הדקירה. אבל, תנועת החתיכה מגיעה ליותר מרחק מתנועת הדקירה, וגם יכולה להגיע למקומות גבוהים יותר או נמוכים יותר (מה שיכול להוות גם בעיה).
בחנית, הדקירה מאוד חזקה, וגם משתמש להרחקת המפלצות. תנועת החיתוך שימושית יותר כאשר משתמשים בהתקפה שמתמקדת בהרבה מפלצות.
מוט יד: כמו החנית, רק שהחתיכה יותר חזקה.
העבודה השניה
ברמה 30, מגיעים לעבודה השניה. לכו למדריך שלכם שהפך אתכם ללוחמים בפריון. הוא יתן לכם מכתב. חפשו את המאמן ברחבי פריון (לא בעיר), ותנו לו את המכתב. הוא ישגר אתכם למקום.
במקום תצטרכו להרוג מפלצות ולהשיג מהם דברים. תצטרכו לאסוף מספר מסויים שלהם (המאמן שלכם יומר לכם כמה) ואז תנו אותם למאמן שלכם. הוא יחזיר אותכם למדריך שלכם, שיתן לכן לבחור בין שלושה אפשרויות:
Fighter: דמות זו מתמחה בחרבות ובגרזנים. אם תבחרו בו, תצטרכו לבחור במה להתמקד. דמות זו ידועה בעלת הסקיל Fury, המעלה התקפה ומוריד הגנה.
Page: דמות זו מתמחה בחרבות ונשקים קהים. אם תבחרו בו, תצטרכו לבחור במה להתמקד. דמות זו ידועה בעלת הסקיל Threaten, המוריד התקפה והגנה למפלצות שבסביבה.
Spearman: דמות זו מתמחה בחניתות מוטות יד. אם תחברו בו, תצטרכו לבחור במה להתמקד, או להשתמש בשניהם. דמות זו ידועה כבעלת הסקיל Hyper Body המעלה את המקסימום של נקודות החיים.
תחשבו טוב טוב מה אתם רוצים, ואז תלחצו על הבחירה שלכם.
Fighter
אם הבחירה שלך הייתה Fighter, אני מציע לך להעלות את הסקילים שלך באופן הבא (הפעם לא סידרתי את זה לפי רמות):
קודם כל, 5 נקודות תעלה לMastry של הנשק שבחרת.
אחר כך 6 נקודות לBooster.
אחר כך תעלה עד הסוף את Mastery.
אחר כך תעלה עד הסוף את Final Attack.
אחר כך תעלה עד הסוף את Fury.
אחר כך תעלה עד הסוף Power Guard.
אחר כך תעלה עד הסוף Booster.
אחר כך תעלה נקודה אחת לImproving HP Recovery.
סיכום:
20 :Mastery.
30 :Final Attack.
20 :Booster.
20 :Fury.
30ower Guard.
Improving HP Recovery: 11.
Page
אם הבחירה שלך הייתה Page, אני מציע לך להעלות את הסקילים שלך באופן הבא (הפעם לא סידרתי את זה לפי רמות):
קודם כל, 5 נקודות תעלה לMastry של הנשק שבחרת.
אחר כך תעלה עד הסוף את Mastery.
אחר כך תעלה עד הסוף את Final Attack.
אחר כך תעלה עד הסוף Power Guard.
אחר כך תעלה עד הסוף Booster.
אחר כך תעלה עד הסוף את Threaten.
סיכום:
20 :Mastery.
30 :Final Attack.
20 :Booster.
20 :Threaten.
30ower Guard.
Spearman
אם הבחירה שלך הייתה Spearman, אני מציע לך להעלות את הסקילים שלך באופן הבא (הפעם לא סידרתי את זה לפי רמות):
קודם כל, 5 נקודות תעלה לMastry של Pole Arm.
אחר כך תעלה עד הסוף את Mastery של Pole Arm.
אחר כך תעלה עד הסוף Booster של Pole Arm.
אחר כך תעלה 3 נקודות לIrin Will.
אחר כך תעלה עד הסוף את Hyper Body .
אחר כך תעלה 7 נקודות לIron Will.
אחר כך תעלה עד הסוף את Mastery של Spear.
אחר כך תעלה עד הסוף Booster שלSpear.
סיכום:
20 :Mastery Spear.
20 :Mastery Pole Arm.
20 :Booster Spear.
20 :Booster Pole Arm.
10 :Iron Will.
30 :Hyper Body.
המפות
זהו סעיף קצת שמקשר למקום נחמד בhidden-street המפרט מצויין על המפות.
קרדיט להידן סטריט על התמונות!
קרדיט לאתר אחר על המדריך!

ower Guard.
ציטוט ההודעה