פסטה רחבה עם בטטה ובצל ירוק ברוטב פרג, יין לבן וחמאה
כשר, קל, מהיר, חלבי
למרות השם הארוך, המנה די פשוטה להכנה. התוצאה, לעומת זאת, מרשימה ומושכת עין בשל גרגרי הפרג המנקדים את המנה.
החומרים ל-4 מנות:
לעיטור:
- 2 בטטות, קלופות וחתוכות לטבעות
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 חבילה פסטה רחבה
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 חבילה קטנה (100 גר') חמאה
- 4-5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק לטבעות אלכסוניות
- ½1 כפות פרג טחון
- 1/2 כוס יין לבן
- ½1 כוסות שמנת מתוקה
- 6 עלי בזיליקום, קרועים
אופן ההכנה:
- 1 גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות אלכסוניות
- קרעי עלי בזיליקום
1. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית, יוצקים עליהן את שמן הזית, ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
2. מסירים את נייר האלומיניום מהתבנית ואופים כ-10 דקות נוספות (כדי לאדות את הנוזלים המיותרים).
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה. מעבירים לכלי עמוק ויוצקים על הפסטה את שמן הקנולה למניעת הידבקות.
4. מחממים במחבת גדולה על להבה בינונית 3/4 מחבילת החמאה ומאדים בה את הבטטות האפויות, הבצל הירוק והפרג עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את היין, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
5. מוסיפים את השמנת למחבת, מבשלים 3-5 דקות עד להסמכה ומפזרים את קרעי הבזיליקום.
6. מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב (נזהרים לא לקרוע את הפסטה), טועמים ומתקנים תיבול.
7. מוסיפים למחבת את שארית החמאה (1/4 חבילה) להעשרת הרוטב, ומערבבים קלות. מעבירים לצלחות הגשה עמוקות, ומעטרים בבצל הירוק ובקרעי עלי בזיליקום.
קרדיט לאתר אחר על המתכון





ציטוט ההודעה