(וכן, הוא בחינם!)
גישה שונה לחלוטין החלה להינקט בתחום האנטי-וירוסים למינהם לפני מס’ חודשים, כאשר הרעיון סובב סביב מחשוב ענן (Cloud Computing). למי שהביטוי זר לו, הסבר קצר על רגל אחת – זהו כינוי לפלטפורמה אשר מאפשרת לנצל את בכוח העיבוד של שרתים, כאשר אנחנו (משתמשי הקצה) שולחים בקשות
(דרך רשת האינטרנט) אשר מעובדות ע”י אותם שרתים, ומקבלים את התוצאה בחזרה למחשב. כל שירות מבוסס רשת (Web Service) למעשה מוגדר כ-Cloud Computing כדוגמת שירותי דוא”ל, Google Docs וכו’. בנוסף לכך, מחשוב הענן מאפשר לחסוך התקנת תוכנה באופן לוקאלי ומאפשר להתחבר אליה דרך חיבור אינטרנט ולבצע דרכה פעולות כאילו הייתה מותקנת אצלנו. וזה בדיוק המקרה של Panda Cloud AntiVirus.
למי שאינו מכיר, מדובר על אנטי-וירוס (להלן AV) אשר בנוסף להיותו AV לכל דבר ועניין, מנצל את יתרונות “הענן” קרי עדכונים כמעט בזמן אמת, התקנה קלה ביותר (בכל זאת, AV) וצריכת משאבי מערכת מינימליים (16MB של RAM), כל זאת ועוד בממשק פשוט וקל. ה-AV המסורתי כפי שכולנו מכירים מוריד עדכונים על בסיס קבוע, כאשר ל-Panda Cloud AntiVirus אין שום צורך היות ואנו משתמשי קצה המחוברים לשרת שדואג לעדכן את עצמו מיד תוך סיוע ממידע אשר נשלח ממחשבים אשר משתמשים בתוכנה.
מה קורה במקרה ואנחנו לא מחוברים לרשת אתם שואלים (ובצדק)? ובכן, עותק של מאגר הנתונים על הוירוסים נשמר במחשב, אשר ידאג להתעדכן מיד כאשר נתחבר שוב. אני משתמש ב-Panda Cloud AntiVirus כחודש וחצי, ויש לי רק מילים חמות לומר לאנשי הפיתוח.
Windows 7 32 & 64bit, Windows Vista 32
( Windows Vista SP1 32-bit),
Windows XP
(32-bit with SP 2 or 3).
אני ממליץ בחום, אשמח לשמוע את התרשמותכם.

ציטוט ההודעה