נתחי עוף עם ברוקולי
חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג כרעי עוף מפורקות לנתחים, ללא העצם
1 ק"ג ברוקולי מפורק לפרחים
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
למרינדה:
4 כפות חמאת בוטנים
3 כפות דבש
4 כפות שמן צמחי (לא שמן זית)
אופן הכנה:
- מערבבים את חומרי המרינדה לתערובת אחידה, מוסיפים את נתחי העוף ומעסים אותם היטב לספיגת טעמים. משאירים את העוף במרינדה שעה לפחות ועד 24 שעות במקרר.
- מרתיחים 4 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים כפית מלח. מכינים בצד קערה עם מי קרח. חולטים את הברוקולי (כשליש כמות בכל פעם) במשך 3-2 דקות, ומעבירים מיד למי הקרח.
- מחממים סיר רחב ושטוח, ומעבירים אליו את נתחי העוף עם המרינדה. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה, עד שהעוף כמעט מוכן, ומוסיפים את הברוקולי. מבשלים על להבה גבוהה בערבוב כ-2 דקות, עד שהברוקולי עטוף כולו ברוטב. מורידים מהאש ומוסיפים קשיו. מגישים מיד.
כשר
קרדיט לנענע





ציטוט ההודעה
