קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [קנייה] שיר הנושא של שני גברים וחצי להורדה | 20 נק'
    על ידי .n.e.k בפורום קנייה
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 10-08-2011, 14:59
  2. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 30-08-2008, 14:33
  3. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-10-2007, 13:41
  4. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 17:01
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 19

NLP - שני סיפורים שמדגימים את הנושא

משתמש מתחיל האוואטר של JohnBiryon
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    Abrah Kadabrah

ברירת מחדל NLP - שני סיפורים שמדגימים את הנושא

גם אני הסתקרנתי והתעצבנתי כל פעם שמישהו באתר דיבר על NLP כי לא היה לי מושג במה מדובר.. החלטתי לחפש בגוגל וגיליתי שהנושא רחב ומסובך להבנה..
    אחרי הרבה קריאה שלא הבנתי ממנה הרבה, סוף סוף קראתי מאמר שבאמת גרם לי להבין את המשמעות של NLP !! אני אעתיק את החלק במאמר שעזר לי, זה מתוך THEMARKER :
    "
    הנה שני סיפורים, שתמיד מהווים מקור עשיר יותר של רעיונות מאשר הגדרה ישירה...(לNLP)
    .
    הסיפור הראשון:
    ילד שאל את אימו "מה זה NLP?

"אימו ענתה: אספר לך מה זה NLP בעוד רגע, אבל קודם כל תעשה משהו כדי שתוכל להבין.

אתה רואה את סבא שיושב שם על הכיסא שלו? ""כן", אמר הילד.

"לך ושאל אותו מה מצב דלקת הפרקים שלו היום" הילד ניגש לסבו. "סבא", שאל, "מה מצב דלקת הפרקים שלך היום?""הו, היא קצת החמירה, בן", ענה הזקן. "היא תמיד מחמירה במזג אוויר לח. אני בקושי יכול להזיז את האצבעות שלי היום." מבט של כאב ניסך על פניו.הילד חזר לאימו. "הוא אמר שזה החמיר. אני חושב שכואב לו. עכשיו תספרי לי מה זה NLP?""עוד רגע, אני מבטיחה." השיבה האם. "עכשיו לך אליו ושאל אותו מה היה הדבר המצחיק ביותר שעשית כשהיית מאוד קטן."הילד שוב ניגש לסבו. "סבא", אמר, "מה הדבר הכי מצחיק שעשיתי כשהייתי מאוד קטן?"פניו של הזקן אורו. "הו", הוא אמר, "היו הרבה דברים. פעם אחת אתה וחבר שלך שיחקתם בסנטה קלאוס, פיזרתם טלק באמבטיה והעמדתם פנים שזה היה שלג. אני צחקתי מאוד- אבל מצד שני לא הייתי צריך לנקות את זה..." הוא הביט למרחקים עם חיוך על פניו."וגם הייתה הפעם הזאת שלקחתי אותך לטיול. זה היה יום יפה ושרת שיר שלמדת בגן. בקול רם. מישהו ניגש ונתן בך מבט זועף. הוא חשב שאתה עושה יותר מדי רעש. הוא ביקש ממני להורות לך להיות יותר בשקט. אתה הסתובבת ואמרת לו: 'אם אתה לא אוהב את השירה שלי, אתה יכול ללכת ולבשל את הראש שלך...' והמשכת בקול רם עוד יותר..." האיש הזקן צחקק.הילד חזר לאימו. "שמעת מה שסבא אמר?" שאל."כן", השיבה האם. "שינית את הרגשתו בעזרת כמה מילים. זה NLP.
    .
    .
    הסיפור השני:
    ערב אחד, רכב איש חכם לכפר קטן במדבר בזמן שהשמש כבר החלה לשקוע.

כשירד מהגמל שלו, הוא ביקש מים מאחד מאנשי הכפר. "כמובן", ענה הכפרי ונתן לו כוס מים.הנוסע שתה את כל הכוס. "תודה רבה", אמר. "האם אוכל לעזור לך לפני שאמשיך בדרכי? ""כן", אמר הצעיר. "יש לנו מחלוקת במשפחה. אני האח הצעיר מבין שלושה. אבינו מת לאחרונה, מנוחתו עדן, וכל רכושו היה עדר גמלים קטן. 17 גמלים, ליתר דיוק. הוא כתב בצוואתו שחצי מהעדר יילך לאחי הבכור, שליש לאח האמצעי ותשיעית לי. אבל איך נחלק עדר של 17? אנחנו לא רוצים לחתוך גמלים. הם שווים הרבה יותר כשהם בחיים.""קח אותי לבית שלך", אמר החכם.כשנכנס אל הבית ראה את שני האחים האחרים ואת אלמנת המת מתווכחים סביב המדורה. האח הצעיר עצר את הויכוח והציג את הנוסע."חכו", אמר האיש החכם, "אני חושב שאוכל לעזור לכם. הנה. אתן לכם את הגמל שלי כמתנה. עכשיו יש לכם 18 גמלים. חצי שייך לאח הבכור, כלורמ תשעה גמלים. שליש יינתן לאח האמצעי, כלומר שישה גמלים. ותשיעית ייקח חברי שכאן, הבן הצעיר. שני גמלים.""אבל זה בסך הכול רק 17 גמלים." אמר הצעיר."כן. איזה צירוף מקרים! הגמל שנשאר הוא הגמל שנתתי לך. אולי תוכל להשיב לי אותו, וכך אוכל להמשיך במסע שלי."וכך היה.
    .

באיזה אופן דומה ה- NLP לגמל השמונה עשר? יכול להיות שהוא מובא למצב על ידי איש חכם, פותר את הבעיה במהירות ואז נעלם כלעומת שבא.
    "

מקווה שזה עזר לכם... יום טוב
    You Miss 100% Of The Shots You Don't take.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    50

עדיין לא הבנתי.. אפשר פירוש?

משתמש כבוד
    Maccabi FaNtic-Aatraf Lover
    האוואטר של xSellize
    לייקים
    1035
    נקודות
    4,574
    פוסטים בבלוג
    1
    משפט מחץ
    "ניצחון אוהב הכנה מוקדמת." "האמת נמדדת על פי התוצאות."

ואיך משתמשים בזה באופן מעשי?

http://up353.siz.co.il/up3/twnmmtzu3exo.jpg

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי adamthe צפיה בהודעה
    עדיין לא הבנתי.. אפשר פירוש?
    בסיפור הראשון הילד שינה את הרגשתו של הסבא ע"י כמה מילים,
    בסיפור השני מראים לך איך הזקן החכם פתר את הבעיה של הגמלים, האחים הרגישו שהם מצאו פתרון כשזה בעצם לא פתרון ממשי כי אי אפשר לחלק באמת 17 גמלים בצורה כזו, אבל ה"פתרון" הזה שינה את ההרגשה שלהם, זאת אומרת שהם הרגישו שזה הוגן והסכימו ל"פתרון" הזה.

אז הכוונה היא לשנות הרגשה של מישהו כדי להגיע לפתרון או תוצאה או כל דבר אחר במקום להשתמש בלוגיקה, הגיוני? או שאני טועה?

לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    Abrah Kadabrah

ציטוט נכתב במקור על ידי JokerStory צפיה בהודעה
    בסיפור הראשון הילד שינה את הרגשתו של הסבא ע"י כמה מילים,
    בסיפור השני מראים לך איך הזקן החכם פתר את הבעיה של הגמלים, האחים הרגישו שהם מצאו פתרון כשזה בעצם לא פתרון ממשי כי אי אפשר לחלק באמת 17 גמלים בצורה כזו, אבל ה"פתרון" הזה שינה את ההרגשה שלהם, זאת אומרת שהם הרגישו שזה הוגן והסכימו ל"פתרון" הזה.

אז הכוונה היא לשנות הרגשה של מישהו כדי להגיע לפתרון או תוצאה או כל דבר אחר במקום להשתמש בלוגיקה, הגיוני? או שאני טועה?
    הבנתי את זה פחות או יותר כמוך

לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    Abrah Kadabrah

ציטוט נכתב במקור על ידי Cry_AngeL צפיה בהודעה
    ואיך משתמשים בזה באופן מעשי?
    יהיה לך קל יותר לגרום לטארגט שלך לסערת רגשות למשל, מה שטוב מאוד בשבילך

משתמש ותיק האוואטר של InSane
    לייקים
    468
    נקודות
    534
    משפט מחץ
    Zman is Money

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnBiryon צפיה בהודעה
    הבנתי את זה פחות או יותר כמוך
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnBiryon צפיה בהודעה
    יהיה לך קל יותר לגרום לטארגט שלך לסערת רגשות למשל, מה שטוב מאוד בשבילך
    תשתמש בכפתור העריכה!
    פעם הבאה אתה תקבל אזהרה.
    -מועבר למאמרים-

PsyTrance לשעבר
    MegaPro לשעבר

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

תודה. עכשיו הבנתי יותר טוב מה זה.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

חחח, כל השטויות שכל האנשים שיש להם קיליניקות והם מטפלים באנשים אוהבים להשתמש בהם.
    סתם סיפורים. NLP נותן כלים לזהות מודלים התנהגותיים ולשנות אותם או להשפיע עליהם.
    לקחת זיכרון רע לדוגמה שמשפיע על הביטחון העצמי שלך ולתת לך לראות אותו מהצד, כדי שלא תחווה את הרגשות בצורה כל כך קיצונית. בין היתר יש בNLP כלים שאפשר להשתמש בהם בפיקאפ, כי הם נותנים לך להשפיע על התת מודע בצורה מהירה וישירה, כמו לבנות נוחות ברמה מאוד גבוה בזמן יחסית קצר.

NLP נועד לדברים עמוקים בהרבה מלגרום למישהי לרצות אותך, אבל אין ספק שאפשר שכלי שיכול לפתור פוביה ב3 דקות יכול גם לשחרר הרבה "מגבלות" שהחברה הכניסה לאורך זמן למוח של מישהי.

יש אנשים שיגידו שזה לא מוסרי להתעסק לאנשים עם האמונות, אבל אני מאמין שאם אי אפשר לגרום למישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות (ואי אפשר. בדוק.) אז זה נכנס לי בול עם האמונה שהקו המנחה בפיקאפ צריך להיות Leave her better than you found her. 

משתמש משקיע האוואטר של snopkin
    לייקים
    6
    נקודות
    654
    משפט מחץ
    אל תחשוב,פשוט לך על זה !

ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה

יש אנשים שיגידו שזה לא מוסרי להתעסק לאנשים עם האמונות, אבל אני מאמין שאם אי אפשר לגרום למישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות (ואי אפשר. בדוק.) אז זה נכנס לי בול עם האמונה שהקו המנחה בפיקאפ צריך להיות Leave her better than you found her.
    ברור שאפשר.
    נגיד מישהו משחק כדורסל,הוא לא רוצה להפסיק...אבל אתה כל יום תגיד לו שהוא גרוע שהוא לא יצליח שהוא יכשל שהוא אפס ...כל יום כל יום ...בסופו של דבר הוא יאמין לך ויפסיק.

אותו דבר לגבי מישהו שמשחק כדורסל ואתה תאיים עליו שאם הוא ימשיך אתה תפגע בו או במישהו שהוא אוהב

או דבר לגבי מישהו שמשחק כדורסל ואתה תציע לו מיליונים וחיים מעולים בתמורה לכך שהוא יפסיק לשחק כדורסל.

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי snopkin צפיה בהודעה
    ברור שאפשר.
    נגיד מישהו משחק כדורסל,הוא לא רוצה להפסיק...אבל אתה כל יום תגיד לו שהוא גרוע שהוא לא יצליח שהוא יכשל שהוא אפס ...כל יום כל יום ...בסופו של דבר הוא יאמין לך ויפסיק.

אותו דבר לגבי מישהו שמשחק כדורסל ואתה תאיים עליו שאם הוא ימשיך אתה תפגע בו או במישהו שהוא אוהב

או דבר לגבי מישהו שמשחק כדורסל ואתה תציע לו מיליונים וחיים מעולים בתמורה לכך שהוא יפסיק לשחק כדורסל.
    בכל בדוגמאות שנתת, בסופו של דבר הוא מחליט בעצמו שעדיף לו להפסיק לשחק כדורסל. למרות שהוא אהב את זה או היה טוב בזה לפי דעתו
    נערך לאחרונה על ידי theidan; 29-06-2010 בשעה 01:01.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

לייקים
    6
    נקודות
    654
    משפט מחץ
    אל תחשוב,פשוט לך על זה !

ציטוט נכתב במקור על ידי theidan צפיה בהודעה
    בכל בדוגמאות שנתת, בסופו של דבר הוא מחליט בעצמו שעדיף לו להפסיק לשחק כדורסל. למרות שהוא אהב את זה או היה טוב בזה לפי דעתו
    הציטוט המדוייק שלו היה "אי אפשר לגרום למישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות".

נקח את הדוגמא הראשונה,שאתה כל יום אומר לאדם שהוא גרוע ובסופו של דבר הוא יפסיק לשחק כדורסל.
    אם אני לא הייתי מתערב,הוא היה ממשיך לשחק כדורסל ונהנה מזה.
    אבל אני הוא הגורם לכך שאותו אדם הפסיק לשחק כדורסל ,לולא הייתי אומר לו כל יום שהוא גרוע ויורד עליו ,הוא לא היה מפסיק,הוא לא היה מחפש באמת איפה הוא גרוע וזה לא היה פוגע בו.

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

סנופקין, אתה יכול לגרום למישהו להרגיש רע או טוב בנוגע למשהו, בלי ספק - זה כל הרעיון פה. אבל אם אני אגיד לבנקאית ולא משנה בכמה טכניקות היפנוטיות אני אשתמש, להוציא מהקופה אלף דולר, לתת לי אותם, ולעשות את זה בחיוך, ואז לבוא אחריי לשירותים, להכניס את הזין שלי לפה ולא להוציא עד שלא יוצא עשן לבן, זה לא יעבוד גם אם אני אהיה מאדאפאקינג מילטון אריקסון. 

משתמש ותיק האוואטר של InSane
    לייקים
    468
    נקודות
    534
    משפט מחץ
    Zman is Money

ציטוט נכתב במקור על ידי snopkin צפיה בהודעה
    ברור שאפשר.
    אי אפשר, אם אומרים לך "לא", לא משנה כמה שמיניות תעשה באוויר לא יצא מזה כלום.

PsyTrance לשעבר
    MegaPro לשעבר

לייקים
    6
    נקודות
    654
    משפט מחץ
    אל תחשוב,פשוט לך על זה !

ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה
    סנופקין, אתה יכול לגרום למישהו להרגיש רע או טוב בנוגע למשהו, בלי ספק - זה כל הרעיון פה. אבל אם אני אגיד לבנקאית ולא משנה בכמה טכניקות היפנוטיות אני אשתמש, להוציא מהקופה אלף דולר, לתת לי אותם, ולעשות את זה בחיוך, ואז לבוא אחריי לשירותים, להכניס את הזין שלי לפה ולא להוציא עד שלא יוצא עשן לבן, זה לא יעבוד גם אם אני אהיה מאדאפאקינג מילטון אריקסון.
    ואיך אתה מסביר את שתי הדוגמאות האחרות שנתתי לך

אם אני מאיים אליה עם אקדח שתעשה את זה היא תעשה את זה בניגוד לרצונה,אני הגורם לכך.

אם אני יגרום לה להאמין שהיא תקבל בחזרה מיליון דולר אם היא תתן לי עכשיו 1000 שקל ומציצה ,ככל הנראה שהיא תעשה את זה,בניגוד לרצונה המקורי,ושוב,אני הגורם לזה.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:00.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,190 | הודעות: 8,150,772 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect