אז אני מתחזק ולאט לאט בהדרגה הפסקתי לנסוע להדליק אש לחמם אוכל.
עכשיו אני רק במחשב ובטלפון ובעזרת השם גם את זה יפסיק...
ואתם?
אז אני מתחזק ולאט לאט בהדרגה הפסקתי לנסוע להדליק אש לחמם אוכל.
עכשיו אני רק במחשב ובטלפון ובעזרת השם גם את זה יפסיק...
ואתם?
|
|
אפשר ועוד איך!!
בוא אני יגלה לך משהוא, זוכר שכתבתי-"אני כבר 5 שנים לא חיללתי שבת בכוונה(היו ממקרים של קטנות)"?
אז לפני ה5 שנים האלה היה חופש גדול שבו מה לעשות נגררתי בשבת על ידי חברים ומשפחה לרדת לים. ולא רק אלא לעשות ספורט ימי(אבובים וכל זה) להתעסק גם בכסף מן הסתם ועוד רשימה ארוכה...(שבינהם גם מחשב וטלוויזיה והכל...) וכך התחיל להיות שבת אחרי שבת עד שהבנתי שאני עוד מעט מגיע לגיל בר מצווה, ואז מה? נמשיך? לא סתם בבר מצווה אומרים "ברוך שפטרני מעונשו של זה" אתה מבין מה הערך של העונש. וכן למרות מה שאתה אומר, אז בבום! הפסקתי הכל!
והמחשב שקנו לי לבר מצווה כבר לא נדלק אף פעם בשבת....
אחי תנסה לעשות ככה...
תלך לערבית של שבת תחזור תאכל סעודת שבת...תקרא איזה ספר ותלך לישון מוקדם יחסית..
למחרת תקום למניין הכי מאוחר שאתה מכיר באזור(עדיף חב"ד כי יש שם גם סעודה ודברי תורה עד איזה 1)
תחזור הביתה תלך לישון/לאכול ואז לישון תקום בערך ב3-4 תלך לשיעור תורה מנחה-סעודה שלישת בבית כנסת-ערבית
שמרת שבת :]
הרשמה חינם-כסף חינם
חחח תודה על העצות,אקח אותן לתשומת ליבי
לא שומר![]()
שומררת 18 שנהה =)
וכל הכבוד גם למי שבמקום לעשן 10 סיגריות מעשן רק 9..ופעם אחת שהוא רצה להדליק אש הוא לא הדליק זה מצווה גדולה ושכר ענקק..
ואל תבואו ותירדו על מי שמנסה..כל אחד בקצב לו..יש כאלה שיכולים בבום ויש כאלה שותר קשה להם,אז מה?
ואגב זאת בדיוק הגדולה שלמרות הקושי נמנעים מאיסור אפילו אם הוא קטן ואפילו אם הוא יחיד בין ים של חילולים
”אתה עכשיו במקום מסתור
מחכים כבר שתחזור
שוב אלינו במהרה
שוב אלינו חזרה
לו העם היה מחליט
על הווה ועל עתיד
היית איתנו לתמיד
אחי גלעד שליט..”
אני גאה להיות יהודי !
אני משתדל לשמור שבת !