שיעור ראשון – מבוא לתכנות
סודי
אל דאגה, זה רק השיעור הראשון. אתם לא תשתעממו מבטיח.
סודי
קודם כל, מה זה תיכנות?
תיכנות זהו תהליך, אשר מורץ, מופעל ונבדק על ידי קוד מקור.
קודי המקור יכולים להיות בשפות התיכנות השונות. כל קוד מקור עובר קומפליזציה(הידור).
יש שפות תוכנה שלא משתמשות במהדר אלא עוברות דרך מפרש (Interpreter).
מה ההבדל?
תוכנה אשר עוברת הידור הופכת מקוד מקור פתוח(שניתן לקרוא אותו) לקוד סגור.
כמו שפת התוכנה C# למשל, ברגע שאתה מהדר אותה התוכנה הופכת מקבצי מקור לקובץ הרצה(פורמט DOS, הידוע כ EXE) וכך הקוד מקור עובר הצפנה ונחסם לצפייה של המשתמש, קשה להפוך את התוכנה חזרה לקוד המקור שלה, אך אפשר "לנחש" מה הקוד ולבנות מחדש.
תוכנה אשר עוברת דרך מפרש בלבד, איננה מקודדת לקובץ חסום, וקוד המקור שלה יהיה גלוי ליוצר ולכל משתמש אחר שיקבל גישה אליו, דוגמה מצוינת לכך היא השפה PHP: Hypertext Processor. קבצי הPHP עוברים דרך ליבת השפה מתורגמים לקוד צד לקוח(HTML) ונקראים על ידי הלקוח בעזרת הדפדפן.
סודי
כל קוד מתחיל במחשבה על האלגוריתם שלו, אלגוריתם זהו סדר פעולות שתבצע התוכנית במטרה להגיע לנקודה שאליו אתה רוצה להגיע.
לדוגמה, ברצוני לבנות רובוט שיכין לי קפה. אני לא בא ורושם שהוא יכין לי קפה. צריכים לבנות לו סדר פעולות כגון:
לך למטבח, הרתח מים, קח כוס, קח כפית, בעזרת הכפית תכניס לכוס כפית סוכר וכפית קפה, מזוג לכוס מים רותחים, ערבב, לך למקרר, הוצא חלב, מזוג חלב לכוס, החזר את החלק למקרר, הכנס את הכפית לכיור, הגש לי את הכוס....
זה באופן כללי, הקוד יהיה הרבה יותר מפורט.
אבל זאת דוגמה טובה להבנת רעיון האלגוריתם.
הינה דוגמה לשאלה בנושא אלגוריתמיקה:
- כתוב אלגוריתם שבודק אם המשתנה num1 שווה למשתנה num2, אם כן פלוט "שווים" אחרת פלוט "שונים".
סודי
אלגוריתם אנחנו כותבים במילים ולא בתוכנה.
במידה ויבקשו כתוב ופתח אלגוריתם אז אתם צריכים לכתוב זאת בשפת תוכנה.
הינה התשובה:
מקווה שהבנתם.
- אם num1=num2
- שווים
- אחרת
- שונים
סודי
זאת רק התתחלה, אני מקווה שאתם לא נבהלים כן?
אני מאמין שכולכם תצליחו, ואף תנצלו את הידע שתצברו כאן. אני מאוד שמח להיות האדם שיגלה לכם את העולם הנפלא של תיכנות. לכל שאלה אני פה. זכרו זאת תמיד.
סודי
דרישות ממני אליכם:
- הקפידו על הכנת שיעורי בית
- הקיפדו על תרגול וחזרה על החומר
- הקשיבו לי ואל תתוכחו סתם.
- אל תריבו
- תהנוסודי
ציוד נדרש
בשלב זה אין שום ציוד נדרש, בכל נושא שבו ידרש ציוד מסוים אודיע על כך ליפני.
סודי
השיעור הזה לא יהיו שיעורים.
בשיעור שיעלה בעוד מספר ימים כן יהיו שיעורים.סודי

.
ציטוט ההודעה

ספוילר: